03 / 05 / 2024

kontratsız kiracı nasıl çıkarılır

kontratsız kiracı nasıl çıkarılır

Kira sözleşmesi kanunda bir zorunluluk olarak belirtilmiyor. Kira sözleşmesi sözlü ve yazılı olabiliyor. Peki, taraflar arasında anlaşmazlık yaşanırsa sözleşmesiz kiracı nasıl çıkarılır?

Kontratsız kiracıyı nasıl çıkarabilirim?

Kira sözleşmesinin imzalanması yasal olarak zorunlu olmayıp, sözlü olarak da kira anlaşması yapılabiliyor. Peki, kontratı olmayan kiracı nasıl çıkarılır? Siz de "Kontratsız kiracıyı nasıl çıkarabilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Sözleşmesiz kiracı nasıl çıkarılır?

Yazılı olarak yapılmayan, sözlü olarak yapılan kira sözleşmeleri, sahibi tarafından gayrimenkulün tahliyesinin istendiği zaman birtakım problemlere neden olabiliyor. Peki sözleşmesiz kiracı nasıl çıkarılır, işte yanıtı...

3 maddeyle kira sorunu nasıl çözülür? Ev sahipleri 'Yasa değişmeden evlerimizi kiraya vermeyeceğiz' diyor! 

Mağdur ev sahipleri, kiracıları ile yaşadıkları sorunları sık sık sosyal medyada paylaşıyor, anlaşmazlıklar zaman zaman basında da yer alıyor. Peki 3 maddeyle kira sorunu nasıl çözülür? İşte ev sahiplerinin o açıklaması...

Satışı yapılan evden, kiracı nasıl çıkartılır? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat!

Satılmış ve içerisinde kiracı bulunan evlerin durumunda bir kiracının evden ne kadar sürede çıkarılabileceği vatandaşlar arasında merak edilen konular arasında yer alıyor. Buna göre, yeni ev sahibi kiracıyı hangi süreçlerde ve nasıl evden çıkarabilir?

Kira sözleşmeleri nasıl hazırlanmalı? Ev sahipleri ve kiracılar hemen bu detaya bakın! Bunu mutlaka yapmalısınız!

Kiracısıyla sorun yaşamak istemeyen ev sahipleri, kira sözleşmelerinin nasıl hazırlanması gerektiğini merak ediyor. Peki sıfır ihtilaflı kira sözleşmesi hazırlanabilir mi? İşte detaylar...

Fahiş kira krizi nasıl çözülür? Sektör temsilcileri önerilerini sıraladı! 

Yeni konut arayanlar, bütçelerine göre seçenek bulamayacak hale gelirken; kiracılar zam ve tahliye baskısıyla karşı karşıya kaldı. Peki fahiş kira krizi nasıl çözülür? İşte sektör temsilcilerinin çözüüm önerileri...

Ev sahibi ve kiracılar şimdi bu detaylara bakın! Yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir?

Konut kiralarında zam oranını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir? Ev sahibi kiracıya dava açabilir mi?

Kiracı ve ev sahibi arasında arabulucu dönemine ilişkin yeni detaylar! Nasıl başvuru yapılacak, ne kadar sürecek?

​​​​​​​Kiracı ve konut sahipleri arasında yaşanan anlaşmazlıklar arabulucu ile çözüleceği için arabulucu sürecinin de nasıl işleyeceği konut sahipleri ve kiracılar tarafından merak ediliyor. Peki, arabulucu süreci ne kadar sürecek? Nasıl başvurulacak? İşte detaylar...

Kiracıların ve ev sahiplerin dikkatine! Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracılar ve ev sahipleri iyi geçinebildiği, aksi de olabilir. Bu durumda ev sahipleri, “Evden çıkmayan kiracı nasıl çıkarılır?” sorusuna yanıt aramaya başlıyor. İşte merak edilen detaylar!

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracı evden çıkmıyor ne yapmalıyım?

Kira, mülk sahibine her ay ödenen bir miktardır. Bu miktar önceden iki taraf arasında yapılan kontratta da yazar. Peki “Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?” İşte detaylar!

Kontratı olmayan kiracı çıkarılabilir mi? Kontratsız kiracının ne hakki var?

Kontrat konusu hem kiracı hem de ev sahipleri için önem arz etmektedir. “Peki Kontratı olmayan kiracı çıkarılabilir mi? Kontratsız kiracının ne hakki var?” İşte bu soruların yanıtı!

Kiracının ihtiyaç sebebiyle tahliyesi nasıl olur?

İhtiyaç sebebiyle tahliye davası kiralayan ya da malikin kiralanana ihtiyaç duyması sebebi ile söz konusu gayrimenkulü tahliye edilmesi istemine dayanıyor. Peki, kiracının ihtiyaç sebebiyle tahliyesi nasıl olur? İşte tüm detaylar...

Fransız balkonu nasıl yapılır? Fransız balkon tehlikeli mi?

Fransız balkon son zamanlarda popüler olmaya başladı. Peki Fransız balkon nedir, nasıl yapılır? İşte detaylar!

Kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır?

Kiracıların ve ev sahiplerinin kiraladıkları eve dair merak ettiği pek çok soru var. Onlardan biri de kira sözleşmesi bitince kiracı nasıl çıkarılır? İşte o soruların yanıtları!

Kirasını geç ödeyen kiracı nasıl tahliye edilir?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan en büyük sorunların başında kiranın zamanında ödenmemesi geliyor. Peki, kirasını geç ödeyen kiracıya ne yapılabilir? Kirasını geç ödeyen kiracı nasıl tahliye edilir? İşte tüm detaylar...

kontratsız kiracı nasıl çıkarılır Haberi

kontratsız kiracı nasıl çıkarılır

Kira sözleşmesi yoksa kiracı nasıl çıkarılır?

Kira sözleşmesi,  “kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme’’ olarak  tanımlanıyor. 


Evin kiraya verilmesi durumunda, kiracı ile resmi bir sözleşme imzalanması ve yapılan anlaşmanın tüm şartları bu sözleşmede belirtilmesi gerekiyor. 


Kira sözleşmesi, gayrimenkul sahibi ile kiracısı arasındaki anlaşmayı belgelendirmeye yarıyor. Tarafların noter huzurunda imzalayabildikleri kira sözleşmesi, noter olmadan da bir şahit huzurunda taraflar arasında imzalanabiliyor.


Kira sözleşmesi kanunda bir zorunluluk olarak belirtilmiyor. Sözleşmenin yazılı olarak yapılabildiği gibi sözlü olarak da yapılabiliyor. Peki, taraflar arasında anlaşmazlık yaşanırsa sözleşmesiz kiracı nasıl çıkarılır?


Kira sözleşmesi olmayan kiracıyı çıkarabilmek için, kendisinin kiracı olduğunu kanıtlayacak belgelere ihtiyaç duyuluyor. Bu belgeler ile kira bedelinin ve kira döneminin de kanıtlanabilir...