01 / 05 / 2024

Kontratsız kiracı oturtmanın cezası

Kontratsız kiracı oturtmanın cezası

Gayrimenkul kiralamalarında çoğu zaman taraflar arasında kontrat yapılmıyor. Peki, kontratsız kiracı oturtmanın cezası var mı?

Kiracıların ev sahiplerine karşı hakları!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında gerilim hız kesmeden devam ederken, kiracıların da ev sahiplerine karşı hakları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki kiracıların ev sahiplerine karşı hakları neler?

Kiracısını tahliye ettirirken sıkıntı yaşamak istemeyenler bunlara dikkat!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan tartışmalar hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracısını sorunsuz bir şekilde tahliye ettirmenin yollarını arıyor. Peki kiracı nasıl sıkıntısız bir şekilde tahliye edilir?

Kiracısını bu sebeplerle çıkarmak isteyen ev sahipleri dikkat! Ne yapabilir, ne yapamazsınız? 

Kira artışları ve tahliyeler ile ilgili yaşanan, ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları sosyal medyada sık sık gündem oluyor. Peki kiracısını bu sebeplerle çıkarmak isteyen ev sahipleri ne yapabilir ne yapamaz? İşte Avukat Mehmet Fatih Özer'in konuyla ilgili o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Ev sahipleri eğer bunları yaparsanız kiracınıza 100 bin TL ödemek zorunda kalacaksınız! Aman dikkat...

Ev sahipleri dikkat! Kiracınızı bu şartlarla evden çıkarmaya kalkışırsanız başınız ağrıyabilir. Hak sahipleri eğer bunları yaparsanız kiracınıza 100 bin TL ödemek zorunda kalacaksınız...

Kiracıların başı fahiş kiralarla dertte! Çürük raporlu evlere 13 bin TL, 4 bin 125 TL'lik eve 30 bin TL isteniyor!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki kira zammı tartışması büyüyor. Kiracılar çözümü mahkemeden ararken, fahiş kiralardan sık sık şikayet ediyor. İşte kiracıların anlattıkları...

Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz'dan kiracıların yüzünü güldürecek açıklama!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kiracıların rahatlaması ve konut arzının artırılması konusunda kararlı olduklarını belirtti. Kiracıları koruma amacıyla sınırlamalar getirildiğini vurgulayan Yılmaz, konut arzını desteklemek için hızla çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Ev Sahiplerine Yeni Yaptırımlar Geliyor! Kiracıların Korunması Hedefleniyor

Kiralardaki yüksek artışlar ve orantısız zam talepleri ev sahiplerine yönelik yeni yaptırımların gündeme gelmesine sebep oldu. Devlet, kiracıların korunmasını amaçlayan önemli düzenlemeler yapmaya hazırlanıyor. İşte, ev sahiplerinin bilmesi gereken detaylar.

Tüm kiracıların bilmesi gerekiyor... Bu tarihe kadar kesinlikle yaptırın kontrol edin

Türkiye'de uygulanan mevcut yasalara göre kira geliri elde eden ev sahiplerinin bu geliri bildirmeleri gerekiyor. Kira bildirimleri için son tarih de paylaşıldı. Kiracıların da kaçakçılığın önüne geçmek amacıyla kontrol yapması gerektiği belirtildi.

Dolarda 2 gün sonra kıyamet kopacak! Amerika Merkez Bankası açıkladı! Dolarınız varsa sakın bakmadan geçmeyin!

Dolarda 2 gün sonra kıyamet kopacak! Amerika Merkez Bankası açıkladı! Dolarınız varsa sakın bakmadan geçmeyin!

TOKİ yeni kura tarihleri il il açıklandı mı? Kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvurduysanız hemen bakın!

250 Bin Sosyal Konut Kampanyası çerçevesinde hak sahiplerinin tek tek belli olduğu TOKİ kura çekilişi tarihleri merakla bekleniyor. Peki TOKİ yeni kura tarihleri il il açıklandı mı? Kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvurduysanız hemen bakın!

TOKİ yeni kura takvimi belli oldu mu? İl il kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvurduysanız hemen bakın!

TOKİ İlk Evim projesinin kura tarihleri sık sık araştırılıyor. Peki TOKİ yeni kura takvimi belli oldu mu? İl il kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ'ye başvurduysanız hemen bakın!

Altın yatırımcılarının gözü cuma gününe çevrildi! Önceden planınızı yapın, sonra pişman olmayın

Son dakika altın fiyatları milyonların odağında olmaya devam ediyor. Altın fiyatlarının gözü cuma günü açıklanacak olan  PCE enflasyonuna çevrildi. Altın yatırımcıları önceden planınızı yapın, sonra pişman olmayın.

Ziraat Bankasından Şubat ayına özel bomba kampanya! 50 bin TL ödeme kefilsiz şartsız! Hemen alın!

Ziraat Bankası şubat ayı içinde başlayan yeni kampanyasını duyurdu. 50 bin TL’yi kefilsiz masrafsız hemen alın. İşte detaylar!

Kontratsız kiracı oturtmanın cezası Haberi

Kontratsız kiracı oturtmanın cezası

Kira sözleşmesi, kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.

Gayrimenkul kiralamalarında özellike konut kiralamalarında bazen tanışıklığa, akrabalığa veya dostluğa bağlı olarak kontrat hazırlanmıyor. Mal sahibi kiracısını sözleşme yapmadan evinde oturtabiliyor. Peki, kontratsız kiracı oturtmanın cezası var mı? Kira kontratı imzalanmazsa ne olur? Kiracının hakları nelerdir?

KİRA SÖZLEŞME SÜRESİNDE SINIR NEDİR?

Kanunen kira sözleşmesi, belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabilir.

Kararlaştırılan sürenin geçmesiyle herhangi bir bildirim olmaksızın sona erecek kira sözleşmesi belirli sürelidir; diğer kira sözleşmeleri belirli olmayan bir süre için yapılmış sayılır.

Kira sözleşmesinin feshedilmemesi halinde sözleşme aynı şartlarda bir seneliğine yenilenmiş olur. Yeni kira dönemi için mal sahibi TÜFE oranlarında zam yapma hakkına...