04 / 05 / 2024

konur ekspertiz mevzuatı

konur ekspertiz mevzuatı

Gayrimenkul değerleme mevzuatı, Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde değerleme hizmeti verecek şirketlere ve bu şirketlerin kurulca listeye alınmalarına ilişkin esasları 12 Ağustos 2001 tarihli Resmi Gazete'de yayımlandı...

Ulusal Coğrafi Bilgi Sistemi için mevzuat altyapısı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin kurulması için mevzuat altyapısı hazırlandı. Güllüce, "Coğrafi verilerin standart içerik ve formatta hazırlanmasını sağlamak için ise uygulama takvimi belirlendi" dedi.

Beyşehir'de imar mevzuatı konulu seminer verildi!

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun’unda katıldığı seminerde imar mevzuatı, yapı denetim kanunu ve yönetmeliğindeki yeni uygulamalar hakkında bilgiler verildi.

Ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Ekspertiz; Gayrimenkulün bankalar tarafından detaylı olarak incelenmesine deniyor. Konut kredisi kullanılmak istenildiğinde banka bu şekilde kredi tutarını belirliyor. Peki, ekspertiz raporu nasıl hazırlanır?

Ekspertiz raporunda nelere bakılır?

Ekspertiz süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşacak ziyaretçilerimizin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ekspertiz raporunda nelere bakılır?

Ekspertiz raporu neden alınır?

Konut kredisi kullanırken satın alacağınız gayrimenkulün değerlendirilmesi SPK Lisanslı uzmanlar tarafından yapılıyor. Bu uzmanların katıldığı sürece ise ekspertiz süreci deniyor. Peki, ekspertiz raporu neden alınır?

Ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Konut kredisiyle satın almak istediğiniz ev için konut ekspertiz raporunun banka tarafından evin değer tespiti için banka tarafından eve bir eksper gönderiliyor. Peki, ekspertiz raporuna itiraz edilir mi? İşte, ekspertiz raporuna itiraz dilekçesi!

Ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?

Konut kredisi ekspertiz raporu süreci, konut kredisiyle hayallerindeki eve ulaşmak isteyenlerin en çok merak ettiği konulardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ekspertiz raporu ne kadar sürede çıkar?

Konut kredisinde ekspertiz raporu kaç günde çıkar?

Konut kredisi başvurusunun ön onaydan geçmesi durumunda, ev için ekspertiz raporu alınması gerekiyor. Peki, bu ekspertiz raporu nasıl alınır? Konut kredisinde ekspertiz raporu kaç günde çıkar?

Garanti Oto Ekspertiz İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Garanti Oto Ekspertiz İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 12 Şubat 2015'te, 10 bin TL sermaye ile Üsküdar'da, Osman Karaduman Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Mardin'de çevre mevzuatı hakkında bilgi verildi!

Mardin'de çevre mevzuatı hakkında bilgi verildi. Mardin'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı10 ilçe başkanlığı, organize sanayi bölgesi ile ilçe ticaret odası başkanlığındaki görevli teknik personele, çevre mevzuatı hakkında bilgi verildi.

Ekspertiz raporu geçerlilik süresi ne kadar?

Gayrimenkul ekspertizi gayrimenkulün değerini öğrenmek amacıyla yapılıyor.Bu rapor için öncelikle bankaya başvuru yapılması gerekiyor.Peki ekspertiz raporu geçerlilik süresi var mı?Ekspertiz raporu geçerlilik süresi ne kadar?

Konut ekspertiz raporuna itiraz edilir mi?

Konut kredisi kullanılarak satın almak istenilen gayrimenkul için bankadan gönderilen eksper tarafından konut ekspertiz raporu hazırlanıyor. Peki, konut ekspertiz raporuna itiraz edilir mi?İşte konut ekspertiz raporuna itiraz durumu..

Konut ekspertiz değeri nedir?

Ekspertiz, uzman tarafından gayrimenkule yönelik bina yaşı,fiziki durumu vb. değerlerinin ne olduğunun belirlenmesi çalışmasına deniyor.Peki ekspertiz değeri nedir?Ekspertiz değeri nasıl hesaplanıyor?İşte konut ekspertiz değeri..

konur ekspertiz mevzuatı Haberi

konur ekspertiz mevzuatı


Gayrimenkul değerleme mevzuatı!

Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde değerleme hizmeti verecek şirketlere ve bu şirketlerin kurulca listeye alınmalarına ilişkin esaslar hakkında 12 Ağustos 2001 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan gayrimenkul değerleme mevzuatı aşağıdaki gibidir:


Gayrimenkul değerleme mevzuatı!


BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Dayanak, Tanım ve Kısaltmalar


Amaç


Madde 1 – Bu Tebliğin amacı, sermaye piyasası mevzuatına tabi ortaklıkların, sermaye piyasası mevzuatı uyarınca değerleme yaptırmaları zorunlu tutulan işlemlerine ilişkin olarak değerleme hizmeti vermek üzere Kurulca listeye alınacak gayrimenkul değerleme şirketlerine ilişkin esasları belirlemektir.


Dayanak


Madde 2 – Bu Tebliğ, 28/7/1981 tarihli ve 2499 sayılı Sermaye Piyasası Kanununun 15/12/1999 tarih ve 4487 sayılı Kanunla değişik 22 nci maddesinin birinci fıkrasının (r) ve (t) bentlerine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanım ve kısaltmalar


Madde 3 – Bu Tebliğde geçen;


Kanun   :       28/7/1981 tarihli ve 2499 sayılı...