11 / 05 / 2024

Konuralp Yerleşkesi Gelişim Planı Kentsel Tasarım Yarışma

Konuralp Yerleşkesi Gelişim Planı Kentsel Tasarım Yarışma

Düzce Üniversitesi Konuralp Yerleşkesi Gelişim Planı Kentsel Tasarım Yarışması düzenliyor. Konuralp Yerleşkesi Gelişim Planı Kentsel Tasarım Yarışması'na katılım şartları ve detayları bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi için düğmeye basıldı! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında temel atma töreni yarın gerçekleşiyor. 

Duru Gelişim Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Duru Gelişim Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 250 bin TL sermaye bedeli ile Raife Kocakoşak tarafından kuruldu.

Ankara Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi konut ihalesi bugün!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından “Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında satışa sunulan 33 konutun ihalesi bugün gerçekleşecek. 

Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi konut ihalesi yarın!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından “Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” kapsamında satışa sunulan 33 konutun ihalesi yarın yapılacak.

Gelişim 34 Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Gelişim 34 Yapı Denetim Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 350 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Emin Bilgiç tarafından kuruldu.

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde ve Turizm Merkezlerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31364 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çapa Tıp Fakültesi Hasdal Yerleşkesi için ihale yapıldı!

İstanbul Üniversitesi Hasdal Yerleşkesi’nde yapılacak hastane inşaatı için yapılan ihale 4 ay sonra duyuruldu. 2 milyar TL'lik ihale Kolin İnşaat’ın oldu. Çapa Tıp Fakültesi’nin Hasdal’a taşınacağı iddialar arasında.

Gelişim Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Gelişim Yapı Denetim Limited Şirketi Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Yıldız tarafından kuruldu.

Mürsel Alban Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için başvuruda bulundu!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, "Yazlık Saray" olarak isimlendirilen Marmaris Okluk Koyu’ndaki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için; hiç bir bilgi alınmadığını öne sürerek Cumhurbaşkanlığı'na başvuruda bulundu.

Ankara Büyükşehir'den Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kura açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kura çekilişi ile ilgili açıklama yaptı. İşte o açıklama...

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde ve Turizm Merkezlerinde Planlamaya ve Uygulamaya İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31213 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde İmar Planlarının Hazırlanması Yönetmeliğinde Değişiklik!

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde ve Turizm  Merkezlerinde İmar Planlarının Hazırlanması ve Onaylanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31207 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Marmara Üniversitesi Maltepe yerleşkesi 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli Maltepe İlçesi Başıbüyük Mahallesi, 1/5.000 Ölçekli Revizyon Nazım ve 1/1.000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı (Marmara Üniversitesi Yerleşkesi) askıya çıktı.

Konuralp Yerleşkesi Gelişim Planı Kentsel Tasarım Yarışma Haberi

Konuralp Yerleşkesi Gelişim Planı Kentsel Tasarım Yarışma

Düzce Üniversitesi Rektörlüğünden:


DÜZCE ÜNİVERSİTESİ KONURALP YERLEŞKESİ GELİŞİM PLANI

KENTSEL TASARIM YARIŞMASI


Yarışmanın Türü ve Şekli


Bu yarışma Düzce Üniversitesi tarafından, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 23.maddesine istinaden Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışma Yönetmeliği dâhilinde serbest, ulusal, iki kademeli, kentsel tasarım proje yarışması olarak düzenlenmiştir.


Yarışmanın Konusu ve Yeri


Yarışmanın konusu, Düzce Üniversitesi’nin mevcut yerleşke, orman alanı ve henüz yapılaşma kararı getirilmemiş alanlarının bir bütün olarak ve sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda ele alınarak ‘Yerleşke Gelişim Planı’ ile yerleşke içinde, yakın çevresiyle ve yerleşkenin kent ile kurabileceği sosyo-mekansal ilişkiler bütününün kurgulanmasıdır. Mevcut Yerleşkenin otoyolu ağırlıklı, yapıların birbirinden ayrık ve yaya dolaşımı sorunlarını barındırıyor olması nedeniyle, sürdürülebilir ve sosyal ilişkileri zenginleştiren bir yerleşke planı elde etmek, idarenin...