03 / 05 / 2024

Konut alana 15 bin TL devlet desteği

Konut alana 15 bin TL devlet desteği

Önemli kısmı son bir yıl içerisinde olmak üzere Türkiye’de yakın zamanlarda sosyal yardımlar konusunda önemli düzenlemeler hayata geçirildi. Hükümet konut almak isteyenlere devlet katkısı sağlayacak. Konut hesaplarının açılmasına ağustos ayında başlanacak

Belediye, 13 arsa, 41 konut ve 15 dükkanı satışa çıkardı! Konutların fiyatı 2 Milyon TL’den başlıyor

Elazığ Belediyesi kentte 41 konut, 15 dükkan ve 13 adet arsa satışı yapacağını ilan etti. İşte satışlara ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Adra GYO Manisa projesi resmen başlıyor! Şehzadeler'e 628 konutluk yeni proje geliyor!

Adra Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın merakla beklenen Manisa projesi resmen başlıyor. Adra GYO Manisa projesinde 628 konut ve 15 adet dükkan bulunuyor.

Macaristan’tan yabancıya konut satışı kararı! 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek!

Macaristan hükümeti, 6 yıl önce sonlandırdığı “altın vize” uygulamasını “misafir-yatırımcı vizesi” diye güncelleyerek, tekrar başlatma kararı aldı. Buna göre, 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek.

Pendik'e 650 konutluk yeni proje geliyor! 1 milyar 157 milyon TL'lik proje için düğmeye basıldı!

Işıklı Mimarlık Dekorasyon İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. İstanbul Pendik’te 650 adet konut ve 15 adet ticari alan inşa edecek. İlgili proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yapıldı ve ÇED süreci resmen başladı.

Adra GYO'dan Manisa'ya 628 konutluk yeni proje geliyor!

Adra Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Manisa projesi için start verdi. Adra GYO Manisa Şehzadeler projesinde 628 konut ve 15 adet dükkan yer alacak.

Belediye konut imarlı 15 arsa satacak! Yatırımcılar bu tarihi sakın kaçırmayın!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı konut imarlı 12 adet arsa satacak. Yatırımcıların merakla beklediği satış ihalesi 29 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Sinpaş Saklı Koru projesi resmen başlıyor! Sinpaş'tan İstanbul Atakent'e 600 yeni konutluk dev proje geliyor! 

Sinpaş GYO'nun Küçükçekmece Atakent'te hayata geçireceği Saklı Koru projesi resmen başlıyor. Arı Finansal Kiralama A.Ş. arazisinde yükselecek proje için ÇED süreci sona erdi. Sinpaş Saklı Koru projesinde 600 konut ve 15 ticari ünite yer alıyor.

İngiltere'den konut alan Türk sayısı 180 bini aştı: Konut alana vatandaşlık veriliyor mu?

Türk yatırımcıların İngiltere emlak piyasasına olan ilgisi gün geçtikçe katlanıyor. Başkent Londra’da 25 yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türklerin İngiltere’ye yaptıkları gayrimenkul, konut ve arazi yatırımlarının deprem felaketinden sonra arttığına dikkat çekti. 

Alya Konutları Merkezefendi'de ön lansman fırsatı! Alya Konutları nerede?

Alya Konutları Merkezefendi'de ön lansman fırsatı devam ediyor. Peki 467 adet konut ve 15 adet dükkanın yer aldığı Alya Konutları nerede?

Alya Konutları Merkezefendi ön lansman fırsatlarıyla satışta! 467 konutluk yeni proje!

Alya Konutları Merkezefendi ön lansman fırsatlarıyla satışa çıktı. Projede 467 adet konut ve 15 adet dükkan yer alıyor.

Alya Konakları Merkezefendi ön talep topluyor! 467 konutluk yeni proje!

Toplam 1 milyar 150 milyon TL yatırımla hayata geçen Alya Konakları Merkezefendi projesi ön talep topluyor. Projede 467 adet konut ve 15 adet ticari ünite yer alıyor. 

İBB Sultangazi Toplu Konut Projesi 15 soruda tüm detaylarıyla!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sultangazi'de toplu konut projesi hayata geçirecek. Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Toplu Konut Projesi nerede inşa edilecek? İşte İBB Sultangazi Toplu Konut Projesi 15 soruda tüm detaylarıyla...

15 soruda TOKİ'nin 250 bin konutluk sosyal konut projesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın açıklayacağı Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin ayrıntıları yavaş yavaş netleşiyor. İşte TOKİ'nin 250 bin konutluk sosyal konut projesi 15 soruda tüm detaylarıyla...

Konut alana 15 bin TL devlet desteği Haberi

Konut alana 15 bin TL devlet desteği

Önemli kısmı son bir yıl içerisinde olmak üzere Türkiye’de yakın zamanlarda sosyal yardımlar konusunda önemli düzenlemeler hayata geçirildi. Yeni bebeği olan annelerden evlenecek, konut alacak gençlere, kadınlardan yaşlılara kadar toplumun her kesimini ilgilendiren sosyal yardımlarla ilgili merak edilen soruların cevabını bu yazı dizisinde bulacaksınız.


Evlilik amacıyla para biriktirmek isteyen gençlerin pazartesi gününden itibaren bankalarda açacakları “çeyiz” hesapları için yüzde 20 oranında devlet katkısı ödenecek. Toplam 5 bin liraya kadar verilecek devlet katkısından yararlanmak için 27 yaşından önce evlenmek gerekiyor.


Çeyiz hesabı uygulaması 18 Nisan Pazartesi gününden itibaren fiilen başlıyor. Evlilik hazırlığı yapan gençler pazartesi gününden itibaren bankalarda mevduat hesabı veya “katılım fonu” hesabı açtırabilecek.


SÖZLEŞME YAPILACAK

Maksimum devlet katkısından yararlanmak ve mağdur olmamak için ayrıntılara dikkat edilmesi gerekiyor. Çeyiz hesabı açılırken bankayla sözleşme...