30 / 04 / 2024

konut alanı nedir

konut alanı nedir

Konut alanı yapılaşma şartları, Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte konut alanı yapılaşma şartları..

Konut alanı nedir?

Yerleşme alanlarında konut kullanımına yönelik olarak planlanan konut alanı nedir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Konut kredisi nedir 2020?

Ev almak isteyen vatandaşların en çok arattığı konular arasında yer alan konut kredisi nedir 2020?

Türkiye'den en çok konut alan yabancılar belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu 2019 Mart konut satış rakamlarını açıkladı. İşte Türkiye'den en çok konut alan milletler, yabancıların daha çok tercih ettiği iller...

Ataşehir Toplu Konut Alanı Batı Bölgesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Ataşehir İlçesi, Ataşehir Toplu Konut Alanı Batı Bölgesi 3334 Ada 8 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği askıya çıktı.

Ataşehir Toplu Konut Alanı Atatürk Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Ataşehir İlçesi, Toplu Konut Alanı Atatürk Mahallesi, 3386 ada, 1 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Beykoz Dereseki'ndeki ormanlık alanın konut alanına çevrilmesi mecliste!

İstanbul'un Beykoz ilçesindeki Elmalı, Dereseki bölgesinde bulunan ormanlık alanın konut alanına çevrilmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sütlü, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İzmir Kemalpaşa'nın konut alanı sıkıntısı çözülmeli!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, "Geri Kazanım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi"nin hayata geçmesi için her türlü desteği vereceğini belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na ise, ilçedeki konut alanı sıkıntısını çözme çağrısında bulundu. 

Konut alan 2 yabancıdan biri Ortadoğu’dan!

Yabancıya konut satışında öne çıkan gayrimenkul şirketi Antalya Homes’in TÜİK verilerinden hareketle yaptığı araştırmaya göre, Türkiye’de konut alan her 2 yabancıdan biri Ortadoğu ülkesinde yaşıyor.

Konut alan yabancılara vatandaşlık 2018!

Türk Vatandaşlığı Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince, konut alan yabancılara limit değişti...

Toplam konut alanı nedir?

Vatandaşların en çok merak ettiği soru haline gelen ''toplam konut alanı ne demek'' sizler için araştırıldı. Konu ile ilgili olarak Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği’nde yayınlanan açıklamalar şu şekilde....

İmar barışında toplam yapı alanı nedir?

İmar barışı başvurularında istenen bilgiler arasında bulunan toplam yapı alanı kısmı başvuruda bulunan kimseler arasında belirsizliğe neden olabiliyor. Peki, imar barışında toplam yapı alanı nedir? Nasıl hesaplanır?

Antalya Boğaçayı Konut Alanı ihalesi 15 Mart'ta!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Antalya Boğaçayı Konut Alanı ihalesinin 15 Mart'ta yapılacağını söyledi.

Jega alanı nedir?

İmar durumu belgelerinde ve imar planlarında rastlanabilen terimlerden olan JEGA alanı nedir? Jega alanının imar durumu nedir?

Konut alan yabancıya vatandaşlık uygulamasında yeni düzenleme!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı Konut alan yabancıya vatandaşlık uygulamasında yeni düzenlemeyi değerlendirdi. 

konut alanı nedir Haberi

konut alanı nedir

Konut alanı, İmar planlarında konut kullanımına yönelik olarak planlanan ve ayrıca 19 uncu maddede belirtilen fonksiyonların da yer alabildiği alanlar oluyor.


Ekim 2017'de yürürlüğe girecek Yeni İmar Yönetmeliği kapsamında konut alanı yapılaşma şartları şu şekilde sıralanıyor:


Konut alanı yapılaşma şartları

1) İlgili idare meclisince yol boyu ticaret olarak teşekkül ettiği karar altına alınan konut alanlarında bulunan parsellerin; zemin kat ve yol seviyesinde veya açığa çıkan bodrum katlarının yoldan cephe alan mekânlarında ya da binanın birinci katında veya bodrum katlarında zemin katta yer alan mekanla içten bağlantılı olan ve binanın ortak merpenleri ile ilişkilendirilmeyen, getirilecek kullanıma ilişkin otopark ihtiyacını karşılamak kaydıyla, gürültü ve kirlilik oluşturmayan ve imalâthane niteliğinde olmayan, gayrisıhhi özellik taşımayan, halkın günlük ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik dükkân, kuaför, terzi, eczane, anaokulu ve...