05 / 05 / 2024

konut alanlara yardım

konut alanlara yardım

Hükümetten bir müjdeli haberde konut için geldi. Ev almak için bankada hesap açtıran vatandaş ne kadar para biriktirmişse devlet yüzde 15 katkıda bulunacak. Ev parasının yüzde 15'i devletten gelecek.

En düşük emekli maaşı alanlara kira yardımı geliyor! 

2024 yılı ile birlikte yükselişe geçen emekli maaşlarının ardından emekli ikramiyelerinin 2 bin liradan 5 bin liraya yükselmesi bekleniyor. Bunun yanından hükümet en düşük emekli maaşı alana vatandaşa da kira yardımı yapmayı planlıyor.

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artışlar yaşandığını fakat emeklilerin maaşları sadece 3,5 kat arttığını belirterek, "Kirada oturan emeklilerimize acilen kira yardımı yapın” dedi.

Sosyal yardım alanlara zamlı ödemeler belirlendi...

Sosyal yardım ödemeleri değişti! Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık ayı enflasyon rakamlarını kaydetti ve bu veriler doğrultusunda da, Ocak 2024 zammını açıkladı. İşte haberin detayları...

Köseköy Koridoru Bağlantı Yolu Projesi, konut ve ticari alanlara ulaşımı rahatlayacak!

Kocaeli'nde Köseköy Koridoru Alikahya Stadyum Bağlantı Yolu Projesinde çalışmalar devam ediyor. Söz konusu proje sayesinde konut ve ticari alanlara ulaşımı rahatlayacak.

Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? Yeni konut kredisi çıktı mı, kimler yararlanabilecek? 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ilk kez ev sahibi olacaklar için yeni kampanyanın sinyalini vermişti. Peki düşük faizli konut kredisi çıktı mı? Düşük faizli konut kredisinden kimler yararlanabilecek? İşte detaylar...

Bakandan müjde: Hesaplara 5 bin 97 TL yattı! Evde bakım yardımı alanlar şimdi kontrol edin!

Evde bakım yardımı alanlara Bakan Göktaş'tan son dakika müjdesi geldi. Bakan Göktaş 2,8 milyar liralık evde bakım ödemelerinin hesaplara yattığını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Evde bakım yardımı alanlara müjde! Yeni zamlı evde bakım maaşı 7 bin 363 TL! Son dakika rakamlar! 

Toplu sözleşme zammının ardından, binlerce kişinin faydalandığı evde bakım parasında da yükseliş yaşanacak. Peki yeni zamlı evde bakım yardımı kaç TL olacak? İşte o son dakika hesabı...

Sosyal yardım alanlara kara haber! Evde bakım yardımında yönetmelik değişti!

Evde bakım yardımı yönetmelik değişikliği tartışmalara neden oluyor! Yeni düzenlemelerle birlikte evde bakım yardımı alan vatandaşlar, karşılaştıkları zorluklar ve eleştirilere maruz kalıyor. Detaylar haberimizde! 

Evde bakım yardımı alanlar dikkat! Çifte piyango resmen geliyor: Hem maaş artacak hem sigorta yapılacak!

Evde bakım yardımı alan 569 bin kişiye son dakika müjdesi geldi. Evde bakım maaşı alanlara hem sigorta yapılacak hem de maaşlar artacak. İşte merak edilenler...

Kendi evini yapana müjde! 200 bin TL devletten yardım! 

Prefabrik evler, uygun maliyetleriyle dikkat çeken ve özellikle deprem sonrası tercih edilen konut seçenekleri arasında yer almaktadır. Devlet, prefabrik evlerin yaygınlaşması için teşvikler sunarak, kırsal kesimlerde prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara maddi yardım ve kredi desteği sağlamaktad

Sosyal yardım alanlara bayram ikramiyesi var mı? Sosyal yardım alanlar bayram ikramiyesi alacak mı?

Emekli ikramiyeleri şu sıralarda gündemde yer alan konulardan biri. Bu konu nezdinde sosyal yardım alanlarda ikramiyeye dair sorular sormaya başladı. İşte o sorular ve yanıtları!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden sosyal yardım alanlara Ramazan öncesi nakit desteği!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı öncesinde sosyal yardım alan ailelere destek sağlamak amacıyla ödeme yaptı. Toplamda 199 bin 175 aile, Başkent Kartı üzerinden 99 milyon 587 bin 500 TL tutarında ödeme aldı.

Sosyal yardım alan vatandaşlara son dakika haberi! O ödemeler zamlandı!

Sosyal yardım alanlara son dakika açıklamalar yakından takip ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ödeme miktarları ve tarihleri için açıklamalar geliyor. Ocak ayında pek çok kalemde aylıklar güncellenirken, sosyal yardım ödemelerinde de artış yaşandı.

konut alanlara yardım Haberi

konut alanlara yardım

Devletin ev almak isteyenlere yapacağı katkıdan yararlanabilmek için, banka hesabının konut almak amacıyla açılmış olması gerekiyor. 

BAŞBAKAN Ahmet Davutoğlu, Ankara'da gerçekleştirilen İnşaat Sektörü Zirvesi'nde sektör temsilcilerine hitap etti. Davutoğlu burada yaptığı konuşmada konut sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulunarak bir müjde verdi. Davutoğlu şöyle konuştu: 


TASARRUF TEŞVİK EDİLECEK 


"Konut edindirme esnasında konutun yüzde 25 peşinatını biriktiren vatandaşa devlet yüzde 15 katkı verecek. 'Ben konut almak için para biriktiriyorum' diyen bir vatandaşa biriktirdiği paranın yüzde 15'i kadar devlet katkı sağlayacak. Örneğin bankadaki bir hesapta 3 yılda. 5 yılda ne kadar biriktirdiyse konut almak istediğinde devlet ona yüzde 15 katkı sağlayacak. Katkının şartı, konut almak için açılan bir hesap olması. 

Mesela vatandaş 50 bin lira biriktirdiyse devlet yüzde 15 katkı sağlayacak. Böylece peşinatlarda yatırılacak tasarrufu da...