27 / 04 / 2024

konut alıcısının net brüt sıkıntısı

konut alıcısının net brüt sıkıntısı

Özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sıkıntılarından 'net-brüt' metrekare farkı, müşteriyi mağdur ettiği kadar, 'güveni' önde tutan inşaat firmalarında da sıkıntıya yol açıyor.

Kuzey Kıbrıs  gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı!

Poundla kira gelirinin yanı sıra cazip konut fiyatlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti adeta yabancı gayrimenkul alıcılarının akınına uğradı. Magusa, İskele, Gaziveren’in büyük ilgi gördüğünü dile getiren Yatırım Danışmanı Özge Özler, en çok talebin Rusya, İran ve Avrupa’dan geldiğini dile getirdi.

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor. Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor...

2023'te hem alıcısına hem de satıcısına kazandıran ikinci el araçlar, 2024'te de fırsatlar sağlayacak!

İkinci el araçlar 2023 yılında hem alıcısına hem de satıcısına kazandırdı. 2. el araçların 2024 yılında da önemli fırsatlar sağlaması bekleniyor.

Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi! 6 yıl sonra bir ilk...

Türk hisse senedi piyasasında yaşanan keskin yükseliş yabancıların da dikkatini çekti. Yabancı yatırımcılar Türk hisse senedi ve tahvillerinin net alıcısı haline geldi.

TOKİ sosyal konut projesinde maaş sınırı belli oldu mu? TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları!

TOKİ sosyal konut projesinde maaş sınırı belli oldu mu? TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları nelerdir? soruları yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi nedir? Konut kredilerinde enerji sınıfı neden önemli?

Konut kredilerinde enerji sınıfının önemi giderek artıyor. Konut teminatlı kredilerde neden enerji sınıfı önemli? Gelin birlikte bakalım!

Opel Corsa ÖTV muaf seçenekleriyle alıcılarını bekliyor! İşte Opel Corsa fiyat listesi Nisan 2022!

Yeni Opel Corsa ÖTV muaf seçenekleriyle alıcılarını bekliyor. Peki Opel Corsa fiyatları ne kadar? İşte Opel Corsa fiyat listesi Nisan 2022...

Migros markalı ürünlerde avantajlı indirimler alıcısını bekliyor! İşte Migros 2022 fiyat listesi...

Migros kendi markası olan ürünleri vatandaşlara indirimli fiyatlarla satmaya devam ediyor. Migros sanal markette avantajlı indirimler alıcısını bekliyor. İşte Migros 18 Mart 2022 sanal markette indirimli ürünlerin fiyat listesi.

Evergrande batarsa 1,5 milyon konut alıcısı olumsuz etkilenir!

Çinli gayrimenkul devi Evergrande'nin batma riski var mı? Uzmanlar konuya ilişkin ne diyor? Evergrande’nin batması halinde konutlarının bitirilmesini bekleyen 1,5 milyon alıcının olumsuz etkilenebileceği belirtiliyor.

En hızlı alıcı bulan konutlar hangi şehirlerde?

Türkiye’nin uzman emlak platformu hepsiemlak, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa’da alıcısını en hızlı bulan ilçelere ilişkin araştırma gerçekleştirdi. Satılık evlerde ilanlar İstanbul’da 65, İzmir ve Antalya’da 67, Ankara ve Bursa’da 72 gün yayında kalarak alıcıyı buldu.

ABD’nin en büyük konut kredisi sağlayıcısının hisseleri 1 günde yüzde 71 arttı!

Ünlü forum sitesi Reddit, konut kredisi sağlayıcısı olarak hizmet sunan Rocket Companies adlı şirketi yükseltti. Reddit'in borsa konuşulan bölümü WallStreetBets’teki kullanıcılar tarafından büyük ilgi gören Rocket hisseleri bir gün içerisinde yüzde 71 yükseldi. 

Büyüme rakamları, yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkiliyor!

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, dün açıklanan sektör bazlı büyüme rakamları ve inşaat sektöründeki büyüme hacminin yabancı gayrimenkul alıcısını pozitif etkilediğini söyledi.

Ajda Pekkan: Villamın fiyatı aynı duruyor, alıcısı varsa satabilirim!

Geçtiğimiz akşam balıkçıdan çıkarken görüntülenen Ajda Pekkan, gazetecilerin sorularına yanıt verdi. “Villanızı satılığa çıkarmıştınız. Son dönemde fiyatta bir artış oldu mu?” sorusuna cevap veren Pekkan, ''Alıcısı varsa hemen satabilirim” dedi.

konut alıcısının net brüt sıkıntısı Haberi

konut alıcısının net brüt sıkıntısı

MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm: "Net-brüt metrekare hesabında alıcıya doğru bilgi vermeyenler, tüm sektörün imajını zedeliyor" "İnşaatçılar, konut alıcısına 'brüt metrekare' denildiğinde hangi alanların dahil edildiğini, 'net metrekare'hin konutun ta kendisi olduğunu anlatmalı" 


Özellikle büyükşehirlerdeki konut alıcısının en büyük sıkıntılarından 'net-brüt' metrekare farkı, müşteriyi mağdur ettiği kadar, 'güveni' önde tutan inşaat firmalarında da sıkıntıya yol açıyor. 


Çok sayıda konut alıcısının mağdur olduğu 'net-brüt metrekare' karmaşası, yapılan son yasal düzenlemelerle kontrol altına alınmaya başladı. Konutla ilgili tüm metrekarelerin sözleşmede yer alması zorunlu kılınırken, konut alıcısının güvenini tekrar kazanmanın ise sektör temsilcilerine düştüğü belirtildi.

Brüt metrekareye otopark, depo, hatta merpen boşluğu gibi ortak alanlar eklendiğinde bazen net metrekarenin 2 katı alanla karşılaşılabildiğini kaydeden MFZ Grup ortaklarından Muhanver Gözüm, yaptıkları gözlemlerin, tüm düzenlemeler, uyarılara karşın...