28 / 04 / 2024

konut alımına dikkat edilmesi gerekenler neler

konut alımına dikkat edilmesi gerekenler neler

Konut alırken dolandırılmamak ve para kaybetmemek için neler yapılmalı? Bilmediğiniz, tanımadığınız kişilere kapora verip dolandırılma riskine karşı gayrimenkul danışmanları kanalıyla alım yaparak dolandırılmaktan korunabilirsiniz.

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Türk Telekom AssisTT Türkiye geneli personel alımına başladı! 

Türk Telekom’un iştiraki ve çağrı merkezi ayağı olan AssisTT personel alımına başladığı duyuruldu. Aktarılan son haberler kapsamında Türkiye geneli personel alımı yapılacağı açıklandı. Lise, lisans ve yüksek lisans mezunu adayların başvurabileceği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Konut alım satım işlemlerinde Gayrimenkul Değerleme Sistemi adıyla yeni bir dönem başlıyor. Tapuda rayiç bedel yerine gerçek değer üzerinden yapılan işlem hem devletin gelir kaybının önüne geçecek hem de vergi ve harç oranlarını düşürecek.

İŞKUR açıkladı! Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı personel alımına başladı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, İŞKUR üzerinden yaptığı açıklamada personel alımlarına başladığını bildirdi. Yapılan açıklamaya göre SYD Vakfı 21-45 yaş arası personel alımı yapacak. İşte haberin ayrıntıları...

Gayrimenkul sertifikası konut sektörüne merhem olacak! Hem konut alımı hem de kentsel dönüşümde yeni dönem başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Sermaye Piyasası Kurulu hem kentsel dönüşüm hem de fahiş kira ve konut fiyatları üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda ise tekrar gündeme gelen gayrimenkul sertifikasının konut sektörü için merhem olması bekleniyor.

Bireysel Emeklilik'te yeni sistem netleşti! Konut alımı, evlilik ve afet gibi durumlarda paranızı kullanabileceksiniz!

Bireysel Emeklilik Sitemi'nde yeni dönemle ilgili detaylar Resmi Gazete'de yayımlanarak netleşti. Konut alımı, evlilik ve afet gibi durumlarda paranızı kullanabileceksiniz! İşte detaylar...

Türkiye Şeker Fabrikası'na 1000 işçi alımı yapılacak! Elinizi çabuk tutun başvurular başladı!

TÜRKŞEKER (Türkiye Şeker Fabrikası) 1000 geçici işçi alacağını duyurdu. Peki,  TÜRKŞEKER bin işçi alımı başvuru şartları ve tarihi belli oldu mu? İşte TÜRKŞEKER personel alımına ilişkin tüm detaylar...

5’li çeyiz paketi alımına Arçelik 15325 Ekolojik Inverter Klima’da 8.700 TL indirim fırsatı!

Yaz aylarının da gelmesiyle beraber en çok ihtiyaç duyulan teknolojik ürünlerden biri olan klima, artık her evin vazgeçilmezi haline geldi. Arçelik, bu kapsamda, 5’li çeyiz paketi alımına 15325 Ekolojik Inverter Klima’yı 8.700 TL indirimle satışa çıkardı.

Wi-Fi destekli Vestel KM 8702 Kurutma Makinesi’nde kaçırılmayacak kampanya! Seçili 2'li ürün tam alımına 1750 TL indirim

Vestel, evlerin yeni vazgeçilmez beyaz eşyası haline gelen kurutma makinesi almak isteyen kişiler için kaçırılmayacak bir kampanya hazırladı. Wi-Fi destekli Vestel KM 8702 Kurutma Makinesi alana seçili 2'li ürün tam alımına 1750 TL indirim sağlanacağı duyuruldu.

SGK personel alımına dair duyuru yayımladı! İşte detaylar!

Sosyal Güvenlik Kurumu personel alımına dair açıklamada bulundu. İşte haberin ayrıntıları!

Vestel Retro 4 Gözlü Fırın alana seçili 2’li ürün alımına 1750 TL indirim kampanyası başladı!

Vestel, hem geçmişe özlem duyan hem de evine solo fırın almayı düşünen kişilere özel SF 8400 Retro Düş Mavisi 4 Gözü Gazlı Solo Fırın’ı üretti. Aynı zamanda, düzenlediği kampanya kapsamında seçili 2’li ürün alımına 1750 TL indirim sağlayacağını duyuran Vestel, solo fırının teknik özelliklerini de pa

konut alımına dikkat edilmesi gerekenler neler Haberi

konut alımına dikkat edilmesi gerekenler neler

Türkiye'de birikimleri değerlendirmenin en güvenli yolu gayrimenkule yatırım yapmak. Ancak güvenli limana demir atayım derken dolandırılıp, birikimlerinizi kaybetmemek için çeşitli unsurları göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Bilmediğiniz, tanımadığınız kişilere kapora verip dolandırılma riskine karşı gayrimenkul danışmanları kanalıyla alım yaparak dolandırılmaktan korunabilirsiniz.


Türkiye ekonomisindeki dalgalanmalara karşı güvenli limana yatırım yapmak isteyen yatırımcıların dikkat etmeleri gereken unsurlar konusunda hukukçular önemli hukuki uyarılarda bulunuyorlar.


Projeden konut alırken 

Tüketici Kanunu ile birlikte tüketicilerin dolandırılmasının önüne geçmek üzere bir takım yasal tedbirler alınmış durumda. Ancak yine de gayrimenkul yatırımı yapmayı planlayanların piyasadaki kötü niyetli kişilere ya da güvenilir olmayan müteahhitler karşı korunması için birtakım hususlara dikkat edilmesi gerekiyor.


Kötü niyetli kişiler tarafından çok sayıda kişinin dolandırıldığının altını çizen uzmanlar dikkat edilmesi gereken konuları şöyle özetliyorlar:


Sıfır daire almak istiyorsanız satıcı...