07 / 05 / 2024

konut balonu krizi

konut balonu krizi

İnşaat sektörünü analiz eden Müsiad, Türkiye'de konut balonu krizinin olmadığını, aksine karşılık olduğunu açıkladı. MÜSİAD inşaat Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, 2015'ten umutlu olduklarını söyleyerek, "2015 daha iyi olur" dedi.

Konut krizinde son nokta: Salonuna kurduğu çadırları kiralamaya başladı! İstediği rakam dudak uçuklattı

​​​​​​​Konut ve barında krizi tüm dünyada giderek artıyor. Salonunda kurduğu çadırları kiralamaya başlayan ev sahibi sosyal medyada gündem oldu. Çadırlar için istediği kira ise adeta dudak uçuklattı.

Gürsel Tekin: Konut krizi sadece bir ekonomik sorun değil, aynı zamanda halkın temel haklarına yapılmış bir saldırı!

CHP'li Gürsel Tekin yaptığı açıklamada yaşanan konut krizinin yalnızca ranta dayalı politikaların sonucu değil, aynı zamanda insanların ev sahibi olma hayallerini çalan bir adaletsizlik öyküsü olduğunu söyledi.

Konut krizi kapıda mı? 

Konut sektörü son günlerin en çok konuşulan konuları arasında yer alırken, Doç.Dr. Soner Gökten yaptığı paylaşımda Türkiye'nin müthiş bir servet transferi yaşadığını ve takiben müthiş bir konut krizi yaşayacağını söyledi. 

Deprem sonrası konut krizi devam ediyor! Kiralar ikiye katlandı!

Depremin etkilediği iller arasında yer alan Malatya'da konut krizi devam ediyor. Yüksek kiralar vatandaşı zor durumda bırakırken kira bedelleri 10 bin liraya kadar yükseldi.

ATEM Başkanı'ndan konut krizi için net açıklama: Sorunlarımızı çözecek yer TBMM!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, konut krizinin aşılmasına yönelik; “TBMM çatısı altında konutla ilgili olan sorunların da görüşülmesini teklif ediyoruz” dedi.

Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce: Konut piyasasının dengesi için yabancılara konut satışının askıya alınması gerek!

Türkiye genelinde yaşanan konut krizi için çözüm önerileri peş peşe sıralanıyor. Şehir Plancısı Dr. Buğra Gökce de yabancıya konut satışının kısıtlanmasıyla konut sorununun çözüleceğini söyledi. İşte o açıklama... 

Konut satışları düşse de talep devam ediyor!

Türkiye'de ciddi bir barınma krizi yaşanırken son zamanlarda sık sık gündeme gelen maliyet artışları ve kredi faiz oranlarının yükselmesiyle ipotekli konut satışları yüzde 49 geriledi. 

Konut krizini TOKİ çözebilir: Konut sayısı sınırlanmadan üretim olmalı! 

Hem satılık hem kiralık konut fiyatlarında yaşanan artışlar, konut krizini derinleştirdi. Peki konut krizi nasıl aşılabilir, TOKİ ne yapabilir? İşte ayrıntılar...

Konut fiyat balonu söndü mü?

Yeniçağ gazetesi yazarı Esfender Korkmaz bugünkü yazısında son dönemlerde sık sık gündeme gelen konut balonunu kaleme aldı. Peki konut fiyat balonu söndü mü? İşte Esfender Korkmaz'ın o yazısı...

CHP'den konut krizi için araştırma önergesi: Ankara hem konutta hem ticari de Dubai'yi de katladı! Çözüm üretilsin!

CHP tarafından Ankara'daki konut krizi için araştırma önergesi verildi. Ankara Milletvekili Deniz Demir, konut ve ticari gayrimenkul fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Konut sitelerinde aidat krizi: Neden aidatlara sınır gelmedi, neden denetim yapılmıyor?

Konut sitesi aidatlarında yaşanan fahiş aidatlar her sene gündeme geliyor. Peki neden denetim yapılmıyor? 

Konut krizinin ortasındaki Kanada'nın 2030'a kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekiyor!

Konut krizi ile boğuşan Kanada'da yabancı alıcıların emlak piyasasına katılma yasağını iki yıl daha uzatıldı. Ülkenin krizden çıkabilmesi için 2030 yılına kadar yılda 315 bin yeni konut inşa etmesi gerekli...

Konut balonu gerçekten söndü mü? Vatandaş buna ne dedi?

KONUTDER’in açıkladığı 2023 son çeyrek beklenti anketine göre konut satışlarında ve üretimde düşüş sürüyor. Piyasadaki bu durgunluk konut fiyatlarına henüz yansımazken ekonomist Atilla Yeşilada, konutta balonun söndüğü müjdesini verdi. Peki fiyatlar gerçekten düştü mü?  

konut balonu krizi Haberi

konut balonu krizi

Müstakil Sanayici ve İşadamaları Derneği (MÜSİAD) İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu 'Türkiye'nin dünyadaki konumu ve gelecek projeksiyonu' isimli raporunu yayınladı. Raporun sunumunu MÜSİAD İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir ve Yardımcıları Mehmet Çankaya ile Reha Yeltekin dün İstanbul'da gerçekleştirdi. Raporun içeriğinde konut satışlarının tarihsel verileri yer alırken, Türk müteahhitlerinin yurtiçi ve yurtdışındaki perspektifleri ortaya koyuldu. 


İNŞAAT 12 YILDA ÇAĞ ATLADI 

Raporun sunumunda konuşan Özdemir, AK Parti hükümetinin 12 yıllık döneminde yapılan düzenlemelerle inşaatta müteşebbislere özel imkanlar sağlandığını söyledi. Başkan Özdemir, "Yıllık konut satışının l milyon adedin üzerine çıktığı, 2002 yılında 2,6 milyar dolar olan yurtdışı müteahhitlik hasılatımızın 30 milyar dolar mertebesine ulaştığı günümüzde inşaat sektörü adeta Suaylp Alabay çağ atlamış ve birçok başka sektörün sürükleyicisi haline gelmiştir" dedi. 


TÜRKİYE'DE BALON...