04 / 05 / 2024

Konut deprem sigortası ne kadar

Konut deprem sigortası ne kadar

Konut ve işyerleri için zorunlu bir sigorta olan DASK sigortası için ödenecek bedel, gayrimenkulün yapısına ve bulunduğu bölgeye göre belirleniyor. İşte konut deprem sigortası fiyatları...

Düzce, deprem sigortasında ilk sırada! 82 bin konutun 75 bini sigortalı!

Son 25 yılda 3 büyük deprem yaşayan ve konut stokunun yüzde 80'i yenilenen Düzce'de, 82 bin konutun 75 bin 130'u Zorunlu Deprem Sigortası ile güvence altına alındı.

12. Kalkınma Planı'nda afet yönetimi detayı: 15,2 milyon konut ve iş yeri zorunlu deprem sigortasına dahil olacak!

12. Kalkınma Planı kapsamında, ülke genelinde 2028 yılında 15,2 milyon konut ve iş yerinin zorunlu deprem sigortasına dahil olması planlanıyor. 

Türkiye'de 8,3 milyon konutun deprem sigortası yok!

Zorunlu Deprem Sigortası bulunmayan konut sayısı Türkiye'de 8,3 milyona yaklaşıyor. Uygulama 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nin ardından uygulamaya konuldu. İstanbul'da her 3 konuttan biri sigortasız. Peki, ülke genelinde nasıl? İşte detaylar.. 

Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Tüm konut sahiplerinin yaptırması gereken ve her sene yenilenen DASK, özellikle son depremlerin ardından daha sık araştırılmaya ve merak edilmeye başlandı. Peki Zorunlu Deprem Sigortası nasıl yapılır? 2023 DASK ne kadar? Neleri kapsıyor? 

Türkiye'de kaç konutun deprem sigortası var? Veriler şaşırttı!

Türkiye genelinde toplam 20 milyon 32 bin konut mevcut. Ancak bu konutların yalnızca yüzde 52.6’lık kısmının yani 10 milyon 544 bin 32 tanesinin zorunlu deprem sigortası olduğu belirlendi. 

Türkiye'de 7,4 milyon konutun deprem sigortası yok!

DASK tarafından açıklanan deprem sigortası konut sayısı verilerine göre; Türkiye'de 7,4 milyon konutun deprem sigortası bulunmuyor. 

Türkiye'de deprem sigortasız konut kalmamalı!

17 Ağustos Marmara depreminin 21’inci yıl dönümünde Türkiye Sigorta Birliği’nden yapılan açıklamada, sigorta sektörü, depreme karşı Zorunlu Deprem Sigortası (ZDS) ve Konut Sigortası ile pek çok teminat sunduğu belirtildi. 

Türkiye'deki 8 milyon konutun Zorunlu Deprem Sigortası yok!

Marmara Depremi'nin 21. yıldönümünde Türkiye'de zorunlu deprem sigortalı konut sayısı ancak 9.6 milyona ulaşıyor, zorunlu deprem sigortasına sahip konut oranı yüzde 55 olarak açıklandı.

Zorunlu deprem sigortasına sahip konut oranı yüzde 51.7!

17 Ağustos 1999 Marmara depreminde yaşanan büyük zararlara rağmen, zorunlu deprem sigortasına sahip konut oranı henüz yüzde 51.7.

Her iki evden biri Zorunlu Deprem Sigortası'nı yaptırdı!

DASK tarafından paylaşılan güncel rakamlara göre Türkiye'de Zorunlu Deprem Sigortası bulunan konut sayısı 9 milyona, ülke genelinde sigortalılık oranı ise yüzde 50'ye ulaştı..

Deprem sigortası bulunan konut sayısı arttı!

Depremde yaklaşık 4 bin kişinin hayatını kaybettiği Sakarya'da, son yıllarda yapılan çalışmalar sonucu zorunlu deprem sigortası bulunan konut sayısı arttı.

Zorunlu Deprem Sigortası tarifesinde değişiklik!

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında asgari prim tutarları yeniden düzenlendi. Bir konut için verilebilecek azami teminat tutarı 190 bin lira olarak belirlendi.

Deprem sigortası yaptırılan konut sayısı 10 ayda 6 milyona ulaştı!

Türkiye genelinde zorunlu deprem sigortasına sahip konut oranı yüzde 46’yı aşsa da sigortasız konut sayısı 9,4 milyon. Sigortalılık oranı en yüksek olan il ise Düzce.

Konut deprem sigortası ne kadar Haberi

Konut deprem sigortası ne kadar

Konut deprem sigortası fiyatları!

Zorunlu deprem sigortası tarife ve talimat tebliği kapsamında yer alan hükümlere göre konut deprem sigortası fiyatları, konutun bulunduğu deprem bölgesine ve konutun yapısına göre değişkenlik gösteriyor.


DASK deprem sigortası fiyatları nın belirlenmesi için hazırlanan tarifelere göre, yapı tarzına göre tespit edilen metrekare birim maliyetleri şu şekilde sıralanıyor. 


1. Çelik / Betonarme Karkas Yapılar: 700 TL 

2. Yığma Kagir Yapılar: 500 TL 

3. Diğer Yapılar: 260 TL 


Deprem sigortası hesaplama

Deprem sigortası hesaplama formülü ne göre 5 risk bölgesi ve 3 farklı yapı tarzı göz önünde bulundurularak hesaplanıyor. Buna göre ülkemiz için 15 farklı DASK deprem sigortası tarifesi bulunuyor.Söz konusu deprem risk bölgeleri ve bölge bazındaki dask tarifeleri aşağıda yer alıyor.


Çelik, betonarme ve karkas yapılar

I. Bölge 2.20; II. Bölge 1.55; III. Bölge 0.83;...