30 / 04 / 2024

konut devlet katkısı hesaplama

konut devlet katkısı hesaplama

Devlet, ilk kez konut alacak kimselere bazı koşullarda destek sağlıyor. Peki, devlet desteği koşulları nelerdir? Başvusuru onaylanan katılımcıya ne kadar devlet desteği verilir? Konut devlet desteği nasıl hesaplanır?

BES'te yıllık devlet katkısının tamamını alabilmek için son günler!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda BES'te yıllık devlet katkısının tamamını alabilmek için son günler olduğunu belirtti.  İşte Calman'ın o açıklaması ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

BES'te devlet katkısına asgari ücret zammı!

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES)'nde yeni dönem başladı. Asgari ücret zammı ile birlikte BES'te devlet katkısı da arttı. Peki, nasıl? İşte detaylar...

20 bin TL’lik devlet katkısı almak için geç değil! Devlet katkısını en yüksek miktarda alın! İşte detaylar!

Garanti BBVA Emeklilik Genel Müdürü Burak Ali Göçer, BES’te en yüksek devlet katkısına dair bilgi verdi. İşte detaylar!

Konut hesabında devlet katkısı artıyor!

Ev sahibi olacak vatandaşlara devlet tarafından verilen hibe yeni yılla beraber artıyor. Buna göre; yeni tutar 42 bin 425 TL olacak. 

Konut hesabında devlet katkısı artıyor!

Konut hesabı uygulamasında hem aylık ödemeler hem devlet katkısı yeni yılda artıyor. 5 yıl birikim yapan ilk evini aldığında 31 bin 149 lira alabilecek.

Ev almadan konut hesabı açanlara 28 bin 548 TL devlet katkısı!

Devlet, ilk defa ev alacaklara destek veriyor. Konut hesabı açarak düzenli birikim yapanlara 28 bin 548 TL'ye varan destek sunuluyor. İşte tüm merak edilenler...

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi'nde yüzde 1 devlet katkısı!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Hedeflerimizden biri, işçimizin kazanılmış haklarının geri gitmemesi. Çoğu ülkedeki tamamlayıcı emeklilik sistemlerinde devlet katkısı yok ama biz burada yüzde 1 oranında devlet katkısı koyacağız" dedi.

Konut hesabı olanlar dikkat!

Devlet, evlilik hazırlığında olan ve yeni evlenmiş ev sahibi olmak isteyen çiftlere konut hesabıyla destek sağlıyor. Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik kapsamında konut hesabı ödeme planında değişiklik yapıldı...

Konut hesabı açanlar dikkat! Ödemeler ne zaman yapılacak?

Bankada düzenli birikim yaparak ilk evini alanlara devlet katkısı sunan konut hesabı uygulamasının kapsamı genişletildi.Peki konut hesabı nedir? Konut hesabı nasıl açılır? İşte merak edilen detaylar...

Konut hesabına kolaylık geldi!

Bankada düzenli birikim yapıp ilk evini alanlara devlet katkısı sunan konut hesabı uygulamasının kapsamı genişletildi. Buna göre, uygulama kapsamında düzenli ödeme yapmama fırsatı getirildi.

Konut hesabında ödeme planı değişti!

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre; aylık ödeme planını seçen katılımcılar için bir dönemde 6 defa, üç aylık ödeme planını seçen katılımcılar için bir dönemde 2 defa ödeme yapmama imkanı tanındı. 

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik!

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik bugünkü 31088 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bolu'da 1 milyon 270 bin konut, alıcısını bekliyor!

Bolu'da 2020 yılında 1 milyon 270 bin konut, alıcısının bekliyor. Bu durumda, gayrimenkul sektöründe yeni bir fon kurulması önerildi.

konut devlet katkısı hesaplama Haberi

konut devlet katkısı hesaplama

Konut devlet desteği nasıl hesaplanır?

Tamamı kendisine ait bir konutu olmayan Türk vatandaşlarının yurtiçinde ilk ve tek konut satın alımlarına destek olmak için açılacak konut hesabına, hesap sahiplerinin ödeme planlarına, Devlet katkısına konu olacak konutların niteliğine, Devlet katkısına ilişkin hak ediş sürelerinin tespitine ve birikim yapılan süreler ile ödeme planlarına göre devlet desteği yapılıyor. 


Bu destek; Kat mülkiyeti tapusu olan konutlar, Kat irtifakı tapusu olan ve yapı kullanma izin belgesi bulunan konutlar ile konut nitelikli yapı kullanma izin belgesi olan müstakil taşınmazlar için alınabiliyor


Buna karşın yukarıdaki nitelikleri taşımayan konutlara, devre mülklere devlet katkısı ödemesi yapılmıyor. Ayrıca yatılımcının eşinden ve birinci derece kan hısımlarından satın aldığı konutlara Devlet katkısı ödemesi yapılmıyor.


Peki, başvusuru onaylanan katılımcıya ne kadar devlet desteği verilir? Konut devlet desteği...