28 / 08 / 2024

konut dolandırıcıları

konut dolandırıcıları

Ucuz ilanlarla gayrimenkul dolandırıcılığı yeniden gündeme geldi. Ev satın almak isteyenler sahte emlakçıların radarına girdi. Peki ev alırken dolandırılmamak için ne yapmak gerekiyor? Sahte emlakçıların tuzağına düşmemek için nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul dolandırıcıları iş başında!

Sahte kimlik ve vekaletle kendilerine ait gibi gösterdikleri evleri ucuz fiyata satan dolandırıcılar son günlerde daha çok arttı. Emlakçılar Odası Başkanı Ülkü Uçar, dolandırıcıların pandemi dönemini fırsat bildiğini ve konuyla ilgili şikayetlerin arttığını söyledi.

Müteahhitlerin güvenini kazanan dolandırıcılar piyasayı 50 milyon TL dolandırdı!

İstanbul’da iddialara göre müteahhitlerin güvenini kazanan dolandırıcı aile piyasayı yaklaşık 50 milyon lira dolandırdı.

Yurt dışında hayali konut satıcıları türedi!

Dolandırıcıların yöntemleri bitmiyor. Son olarak hayali konut satıcıları ve sanal para vurguncuları türedi. Firmaların sahipleri ünlü isimleri de kullanıp birçok vatandaşı kandırdı.

Aynı evi satarak 12 milyon TL'lik vurgun yaptılar!

Başkent Ankara'da, 64 aileyi konut sahibi yapma umuduyla dolandırıp 12 milyon lira vurgun yaptığı belirlenen çeteye yönelik düzenlenen operasyonda 13 kişi gözaltına alındı.

Emlak uzmanlarından, ev alacaklara 12 tavsiye!

Emlak uzmanları ev sahibi olmayan hazırlanan vatandaşları uyardı. Dolandırıcılara dikkat edilmesi gerekildiğini belirten uzmanlardan 12 tavsiye...

Dolandırıcılar 800 bin TL'lik evi 450 bin TL'ye sattırdı!

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yazlığı olan emekli kadın telefon çetesine kanıp 800 bin TL değerindeki yazlığını 450 bin TL'ye sattı. Parayı dolandırıcılık çetesi üyelerine veren yaşlı kadın dolandırıldığının farkına varınca büyük şok yaşadı.

Ergün Turan vatandaşları konut dolandırıcılarına karşı uyardı!

TOKİ Başkanı Ergün Turan, kurumun ismini kullanarak vatandaşlardan para toplayan, son zamanlarda da emeklileri kandıran dolandırıcılara karşı halkın daha duyarlı olması gerektiğini belirtti.

Devre mülk dolandırıcıları yine iş başında! Mağdurların 5 bin yılda sadece 1 gün tatil yapabileceği ortaya çıktı!

Devre mülk dolandırıcılarının 'Bedava tatil kazandınız' yalanıyla vatandaşları termal otellere götürdükleri, sonrasında da İkna taktikleri ve  baskı kurarak devre mülk sattıkları ortaya çıkarken, yapılan hesaplamalar da ağızları açık bıraktı.

Ev kiralamak isteyenler aman dikkat! Dolandırıcılar sahte kimlikle kiracıların peşinde!

Sahte kimlikle dolandırıcılık, emlak sektörüne de sıçradı. Sahipleri çoğunlukla yurt dışında olan evleri sahte kimlik ve vekaletle kiraya veren dolandırıcılar vatandaşları mağdur ediyor. 

10 milyar liralık devre mülk dolandırıcılığı! 36 bin kişiye 'hayal' sattılar!

Dolandırıcıların otellerinde, devre mülk ve ücretsiz tatil yapma vaadiyle ağırladıkları 36 bin kişiyi ikna edip sözleşme imzalatarak 10 milyar liradan fazla dolandırdığı ortaya çıktı.

Konutta 1+1, eşyalı ucuz ev dolandırıcılığı! Sahte ilanlar arttı: 20 şehirden ihbar geldi!

İlan sitelerinde gerçek emlakçıların hesaplarını ele geçiren dolandırıcılar sahte ilanlarla  vatandaşlardan kapora alıyor. Ev alacaklara yeni uyarı geldi. İşte detaylar...

Bungalov ve tiny house kiralamak isteyenler dikkat! Dolandırıcılar şimdi de tatilcilerin peşinde!

Siber dolandırıcılar, yaz tatilinin yaklaşmasıyla birlikte özellikle yaz dönemlerinde popülerliği artan bungalov ve tiny house kiralamak isteyenleri hedefi haline getiriyor.

İstanbul'da devre mülk dolandırıcılarına baskın: Tam 38 milyon liralık vurgun!

Mega kent İstanbul'da devre mülk dolandırıcılığı yaparak 36 milyon Türk Lirası haksız kazanç elde eden şebekeye bir operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen operasyonda 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

Kiralık bungalov ev kiraladı, adres boş zeytinlik çıktı! Sosyal medya dolandırıcılarına dikkat!

Kuşadası'nda, dolandırıcılar, sahte instagram hesabı üzerinden 'kiralık bungalov ev' diye koydukları ilanlarla bir çok kişiyi mağdur etti. 

Emlak dolandırıcıları şimdi de yabancı yatırımcıların peşinde! 142  gayrimenkul satışı sonları oldu!

Mülk edinme yoluyla yabancı kişiler Türk Vatandaşlığı alabiliyor. Yabancıya konut satışları devam ederken dolandırıcılar şimdi de yabancıların peşine düştü. Yabancı yatırımcılara sahte evraklarla toplam 142 gayrimenkul satışının yapıldığı ortaya çıktı.

Bungalov ev kiralamak isteyenler dikkat! Dolandırıcıların yeni oyunu! Bu tuzağa düşmeyin!

Şehir hayatından uzaklaşıp tatil yapmak isteyenlerin ilk tercihleri bungalov evler oluyor. Fakat son zamanlarda bungalov ev kiralamak isteyenler tek tek tuzağa çekiliyor. Bungalov ev kiralamak isteyenler dikkat! İşte dolandırıcıların yeni oyunu...

Konut alıp satarken tapu dolandırıcıları artık tarihe karışıyor! İşte tapuda yeni uygulama...

Konut alıp satarken vatandaşların en çok korktuğu tapuda dolandırılmaktır.  Artık tapu dolandırılığının önüne geçebilmek için yeni bir uygulama hayata geçirilecek.

Gayrimenkulde sahaya dolandırıcılar indi: Bir daire fiyatına 4 daire kandırmacası!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut piyasasının durgunlaşması ve gayrimenkullerin elde kalmaya başlamasıyla gayrimenkulde sahaya dolandırıcılar indi.

Almanya'nın kayıp konutlarında sahne dolandırıcılara kaldı!

Yaşanan konut kriziyle gündemden düşmeyen Almanya'da uzmanlar 800 bin konut açığı olduğunu belirtirken ülkede yaşanan bu kriz de dolandırıcılar tarafından fırsata dönüştürülüyor.

Tapu dolandırıcısı TOKİ arsa çekilişinde vatandaşları 430 bin TL dolandırdı! 

Eskişehir'de bir dolandırıcı TOKİ arsa çekilişine katılan vatandaşları tapu verme vaadiyle 400 bin TL dolandırdı.

konut dolandırıcıları Haberi

konut dolandırıcıları

Ev satın almak isteyenler sahte emlakçıların radarına girdi. Rayiç bedelden çok daha düşük fiyatlarla internetten ilan veren dolandırıcılar, ev arayanları mağdur ediyor.

Ucuz ilanlarla gayrimenkul dolandırıcılığı yeniden gündeme geldi. Ev satın almak isteyenler sahte emlakçıların radarına girdi.

Peki ev alırken dolandırılmamak için ne yapmak gerekiyor? Sahte emlakçıların tuzağına düşmemek için nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Milyonlarca vatandaş gayrimenkul fiyatlarında yaşanan artışların ardından ucuz ev ve arsa araöaya başladı. Bu arayış dolandırıcıların dikkatini çekerken, internet üzerinden ev arayanlar kapora verdikten sonra dolandırılmaya başlandı. 

CNN Türk'te yer alan habere göre; Gayrimenkul Avukatı Tarkan Erdal, konuyla ilgili açıklamasında "Bunun cezası var, kanun bunu düzenlemiş. Bu dolandırıcılık suçu. Hatta nitelikli hali 3 ila 10 yıl arasında değişir. Bir de 5 bin lira adli para cezası...