17 / 05 / 2024

konut ekspertiz değerinin hesaplanması

konut ekspertiz değerinin hesaplanması

Kredi ile ev almak isteyenler için ekspertiz raporu gerekiyor ve banka rapordaki değere göre kredi verebiliyor.Peki konut ekspertiz değeri nasıl hesaplanır?İşte ekspertiz değerinin hesaplanması..

Kiler GYO'nun Referans konut projelerinin değeri 15 milyar TL'ye yaklaştı!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, faaliyet raporunda yer alan bilgilere göre Referans konut projelerinin değeri 15 milyar TL'ye yaklaştı. İşte ayrıntılar...

Bir evin değeri nasıl hesaplanır? Uzman isim konut piyasasındaki gerçeği gün yüzüne çıkardı!

Konut ve kira fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçerken, vatandaşlar evlerini satmakta zorlanıyor. Kimileri ise evinin değerinin altında satış gerçekleştiriyor. Peki bir evin değeri nasıl hesaplanır?

Konut fiyatları değerinin üç katına çıktı! Ev ve arsa fiyatlarındaki balon çileden çıkardı!

Konut fiyatlarındaki fahiş artış ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Konut fiyatlarının olması gerekenin 3 katından fazlaya satıldığını söyleyen  Makine mühendisi Yavuz isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından değerlendirme yaptı.

Depremler vatandaşın konut tercihini değiştirdi! Çelik evlere talep artıyor!

Deprem sonrası vatandaşların konut tercihlerinin değiştiğini ve çelik evlere taleplerin arttığını açıklayan Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya önemli açıklamalarda bulundu.

Deprem korkusu konut tercihini değiştirdi! Konut almak isteyenler yatay mimariye yöneliyor

Kerem Nükte Gayrimenkul Danışmanı Hasan Ülkü, deprem felaketinin bıraktığı korkudan dolayı vatandaşların konut tercihini değiştirdiğini belirtti.

Konut alımında yeni dönem geldi: Neler değişecek? Ev alacaklar hemen göz atın! 

Konut kredilerinde yeni dönem resmen başladı. Bundan sonra tapusu olan vatandaş, yeni bir konut daha alırsa, evin değerinin yüzde 90’ı değil, yüzde 22.5’i kadar kredi alabilecek. İşte merak edilenler...

Yazlık bölgelerde konut satış değerleri yüzde 884 arttı!

Endeksa verilerine göre, konut satış değerlerinde İstanbul Şile son 3 yıldaki yüzde 884 artış ile zirveye yerleşti. Peki, diğer illerde sonuç ne oldu? İşte ayrıntılar...

Yazlık konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça'da!

Yapay zekâ ile gayrimenkul değerlemesi yapan Endeksa, 19 ilçenin pandemi dönemi konut satışlarında yaşanan değer değişimini inceledi. Son 3 senede konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça’da gerçekleşti. Konut metrekare satış fiyatı en yüksek ilçeler, ortalama 35 bin 696 TL ile Çeşme

Konut ekspertiz masrafını kim öder?

Konut satın alırken krediye başvurulması halinde bankalar ekspertiz raporuna göre kredi verir. Bu aşamada çıkan masrafın kime ait olduğu merak ediliyor. Peki, konut ekspertiz masrafını kim öder?

Tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri üzerinden tapu harcı ödeniyor. Kimi zaman satış bedeli olduğundan az gösteriliyor. Peki, tapuda evin değerinin az gösterilmesi cezası nedir?

Panora AVM 2021'de 62.5 milyon TL kira geliri elde etti!

Panora AVM'nin yıllık kira değeri 51 milyon 985 bin TL + KDV olarak belirlendi. AVM'nin kira tahsilatı belirtilen ekspertiz değerinin yaklaşık yüzde 20 üzerinde, 62 milyon 502 bin TL tutarında gerçekleşmiştir.

Akfen GYO'nun 2021'deki kira bedeli ekspertiz değerinin yüzde 111'i kadar oldu!

Akfen GYO portföyünde yer alan gayrimenkullerden 5 yıllık dönem için alınan toplam kira bedeli, 5 yıllık kira ekspertiz değeri toplamının yüzde 88'i kadar gerçekleşirken, 2021 yılında alınan kira bedeli ise kira ekspertiz değerinin yüzde 111'i oranında gerçekleşti. 

Metaverse’te arsaların değerinin artması ya da düşmesi neye bağlı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Metaverse’te arsaların değerinin artması ya da düşmesi neye bağlı?

konut ekspertiz değerinin hesaplanması Haberi

konut ekspertiz değerinin hesaplanması

Konut ekspertiz değeri nasıl hesaplanır?

Ekspertiz; eve gelen eksperler yani uzmanlar tarafından belirli kriterlere göre değer biçilmesine deniyor.Kriterlere uygun olarak, eksperler tarafından hazırlanan rapor bankaya sunulduğunda eğer banka kabul ederse  ekspertiz raporunun üzerinde belirtilen değerin %75’i kadar kredi verilebiliyor.Satın alınacak olan evin %25’lik kısmını peşin olarak ödenmesi gerekiyor. Bu oran bazı bankalarda ve danışmanlık süreçlerinde  değişebiliyor.Fakat standart uygulamada ekspertiz değerinin dörtte birini peşin olarak ödenmesi gerekiyor.


Konutun ekspertiz değeri sabit olmuyor ve konutun özelliklerine göre farklılık gösteriyor. Ekspertizlerin değerleme yaparken baktıkları kriterlerden bazıları şunlardır:Konutun genel ve stratejik konumu,binanın yaşı,Kiraya verilmesi halinde kira getirisi,İmar durumu,İnşaat kalitesi,Konutun kullanım alanı,Asansör, bahçe,otopark ,balkon ,ısınma ,ulaşım durumu,Oda sayısıdır.


Ekspertiz değeri belirlenirken  3 temel yöntem bulunuyor. Bu yöntemler;


Gelir İndirgeme: Konutun kiraya verildiği taktirde getirisini ve konut için ödenen...