06 / 05 / 2024

Konut ekspertiz masrafını kim öder

Konut ekspertiz masrafını kim öder

Konut satın alırken krediye başvurulması halinde bankalar ekspertiz raporuna göre kredi verir. Bu aşamada çıkan masrafın kime ait olduğu merak ediliyor. Peki, konut ekspertiz masrafını kim öder?

Ev alırken ekspertiz masrafı kime ait?

Ev alırken, konut kredisi kullanılıyorsa miktarın belirlenmesi için ekspertiz raporu talep edilir. Ekspertiz raporu belirli işlemleri içerir ve rapor bankaya sunulmalıdır. Ayrıca ekspertiz bir masraf olup belirli bir tarafın ödemesi gerekir. Bu durumda ev alırken ekspertiz masrafı kim tarafından öde

Konut tapu masrafı 2022 ne kadar?

Konut satın alma arifesinde olan kimseler cebinden çıkacak masraflardan biri harç için ne kadar ödeyeceklerini merak ediyor. Peki, konut tapu masrafı 2022 ne kadar?

Konut ekspertiz masrafını kim öder?

Konut satın alırken krediye başvurulması halinde bankalar ekspertiz raporuna göre kredi verir. Bu aşamada çıkan masrafın kime ait olduğu merak ediliyor. Peki, konut ekspertiz masrafını kim öder?

Daire alırken iskan masrafını kim öder?

İnşaatı bitmemiş bir yapıdan konut satın alanların karşısına iskan masrafı gibi masraf da çıkabiliyor. Peki, daire alırken iskan masrafını kim öder?

Sıfır konut tapu masrafı 2018!

Sıfır konutun tapu işlemleri için mevcut uygulamada alıcı ve satıcıdan binde 20 oranında harç tahsil ediliyor. Ancak sıfır konut tapu masrafının düşürülmesine yönelik kanun görüşmeleri devam ediyor...

Konut sektörünün faize duyarlılığı yüksek!

KapitalFX Araştırma Uzmanı Enver Erkan, iç talebin kısa vadede iktisadi faaliyeti desteklemek için en etkili kanal olduğunu belirtti. Erkan, son dönemde konut satışlarını cezbedici bazı önlemlerin alındığını anlattı.

Ramazan kampanyaları konut sektörünü canlandırdı!

Birkaç yıldır yaz aylarına denk gelen Ramazan ayı nedeniyle düşük seyreden konut satışlarını canlandırmak için kampanyalara ağırlık veren firmalar 1 ay boyunca adeta bayram yaptı...

Rusya ile ilişkilerin düzelmesi konut sektörünü etkileyecek!

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, “Turizm sektöründen sonra konut sektörünün de eli kulağı iki ülke arasında yaşanan diyaloglarda.Rusya’ya uzatılan ‘Zeytin Dalı’ konut sektörüne de değecek” dedi.

Konut satışlarını destekleyen en önemli etken satış ofisleri!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer bugünkü yazısında Konut satışlarını destekleyen en önemli etkenin satış ofisleri olmasını değerlendirdi. İşte o haber...

Türkiye’deki konut satışlarının yüzde 0,6’sı Kırklareli’nde gerçekleşti!

TÜİK verilerine göre, Nisan ayında satılan 630 konut ile Kırklareli, Türkiye’de en çok konut satışı yapılan iller arasında 33’üncü sırada yer aldı. Verilere göre Türkiye’deki toplam konut satışlarının yüzde 0,6’sı Kırklareli’nde gerçekleşti.

TOKİ Isparta Gelendost 293 konut ihalesi yarın!

TOKİ tarafından İstanbul Gelendost 2. Etap Avni Paşa Mahallesinde hayata geçirilecek olan TOKİ Isparta Gelendost 293 konut ihalesi yarın yapılacak.

Yüksek faizin devam etmesi konut sektörünü vuruyor!

TİMFED Genel Başkan Vekili Deniz Karataş, Merkez Bankasının faiz indirimlerine rağmen bankaların kredide yüksek faiz uygulamasını devam ettirmesinin konut satışlarını olumsuz etkilediğini belirtti.

Tamer Özyurt: Konut satışlarının bir miktar artması sevindirici!

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, Türkiye genelinde konut satışlarının bir miktar artmasını sevindirici bulduklarını bildirdi.

Konut ekspertiz masrafını kim öder Haberi

Konut ekspertiz masrafını kim öder

Konut kredisi kullanırken, evin satış bedeli üzerinden değil ekspertiz tarafından belirlenen değeri üzerinden kredi tutarı çıkıyor. Bu aşamada bankalar kendi ekspertiz uzmanlarını görevlendirdiği gibi anlaşmalı kurumlar ile de çalışabiliyor. Başvuru sahibi kendi istediği bir yere de ekspertiz yaptırabiliyor. 

Konut ekspertiz raporunda evin gerçek değeri tespit eidliyorr. Bunun için yetkili kişi ya da kurumlar aracılığıyla birtakım analizler yapılıyor. Ekspertiz raporunda belirlenen değerde konutun konumu, komşu konutların mevcut değeri, büyüklüğü, yaşı ve inşaat bitmediyse inşaatın yüzde kaçının bitirildiği gibi unsurlara bakılıyor.

Gayrimenkulün piyasa değerini belirleyen ekspertiz raporu incelemenin ardından bankaya 7 iş günü içinde teslim ediliyor. Sonra banka, kredi ile ilgili onay ya da red kararını bildiriyor. Bu aşamada çıkan masrafın kime ait olduğu merak ediliyor. Peki, konut ekspertiz masrafını kim öder?

KONUT...