15 / 05 / 2024

konut en geç ne zaman teslim edilir

konut en geç ne zaman teslim edilir

Konut alım satım işlemlerinde en çok merak edilen hususlardan biri ise konut teslimleri olarak karşımıza çıkıyor. Konut teslimleri, konutun alındığı şartlara göre değişkenlik gösteriyor. Peki, konut en geç ne zaman teslim edilir?

Almanya’da konut fiyatlarında 2000 yılından beri en sert düşüş yaşandı!

Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan verilere göre Almanya’da konut fiyatları geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 8,4 gerileme gösterdi. Böylelikle ülkede konut fiyatlarında 2000'den bu yana en sert düşüş yaşanmış oldu.

Mehmet Özhaseki: Deprem bölgesinde en geç 1.5 yıla kadar teslimler tamamlanacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremden etkilenen 11 şehirdeki hummalı çalışmalar ile ilgili bilgi verdi ve en geç 1-1.5 seneye tümüyle bütün hak sahiplerinin evlerinin teslim edileceğini belirtti.

Konut fiyatları geçen yıl yüzde 75,5 arttı: Yüzde 50 faiz mi karlı, konuttan kira geliri almak mı?

Merkez Bankası konut fiyat endeksinin, Aralık ayında yıllık bazda yüzde 75,5 arttığını açıkladı. Peki konut yatırımı mı daha mantıklı, faiz mi? 

400 bin vatandaş emekli olabilir! Çift ikramiye almak isteyenler en geç mart sonuna kadar başvuru yapmalı!

Emeklilik hakkına sahip olan 400 bin EYT'li, bu sene emeklilerin arasına girmek istiyor. Ayrıca bayram ikramiyelerini almak isteyenler de en geç mart ayı sonuna kadar başvuruda bulunabilirler.

Çin'de konut fiyatları düşüşe geçti!

Çin'deki büyük şehirlerde kasım ayında konut fiyatları düşüşe geçti. Çin kentlerinde konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre karışık iniş çıkışlar sergiliyor.

O ilde sıfır konuta ilgi azaldı! Konut satışları 30,4 düştü!

Bilecik ilinde, 2023 Ekim ayında gerçekleşen konut satışı geçen senenin aynı ayına göre yüzde 30,4 düştü. Kentte satılan konutlarda yalnızca 77 adedi ilk el satış oldu.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatlarında son 14 yılın en sert düşüşü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut fiyatları, geçen ay yıllık bazda yüzde 4,6 gerileme göstererek, son 14 senenin en sert düşüşünü kaydetti.

Kiralık konut talebi ilk defa satılık konut talebini geçti!

Emlakjet tarafından derlenen verilere göre, emlak aramalarında uzun zamandır görülmedik bir biçimde kiralık konut aramaları Mayıs 2023 itibarıyla ilk defa satılık konut aramalarını geçti.

Ne dolar ne de altın en çok konut kazandırdı!

Son 10 senedir dolar, altın gibi geleneksel yatırım araçlarını resmen geride bırakan konut fiyatları, geçen sene  yüzde 63 reel getiri ile borsayı da solladı...

Yabancılara konut satışı 1 senede yüzde 23.8 azaldı! En çok konutu Ruslar aldı! 

Yabancılara konut satışı geçtiğimiz senenin Eylül ayına göre yüzde 23.8 azaldı fakat satışları Rus vatandaşları ayakta tuttu. Ruslar son 9 ayda Türkiye’den 9 bin 311 adet, Ukraynalılar ise bin 775 konut satın aldı. 

Gençlere TOKİ 2022 Sosyal Konut'ta dev fırsat! Bakan kurum açıkladı! Hemen bakın!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde geçlere özel fırsat! Ailesiyle birlikte ikamet eden gençler, anne baba gelirine ya da ev sahipliğine bakılmadan başvuru yapabilecek! Hemen bakın, bakan Kurum açıkladı.

Kiralık konut en çok bu 3 kentte aranıyor

Online emlak arama sitelerinden birinin yaptığı araştırmaya göre, yılın ilk yarısında ülke çapında en çok kiralık konut araması yapılan bölgeleri verilerine göre, İstanbul’un Esenler ilçesi ilk sırada yer alırken, Esenler’i Çayırova ve Fatsa geldi.

İrfan Aşçıoğlu: Yüksek kazanç ve kira getirisi için konut en güvenli liman!

Gayrimenkul sektöründe 55 yıldır faaliyet gösteren Aşçıoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu yaptığı açıklamada, "Yüksek kazanç ve kira getirisi için konut en güvenli liman" dedi.

konut en geç ne zaman teslim edilir Haberi

konut en geç ne zaman teslim edilir

Konut en geç ne zaman teslim edilir?

Konut alım satım işlemlerinde en çok merak edilen hususlardan biri ise konut teslimleri olarak karşımıza çıkıyor. Konut teslimleri, konutun alındığı şartlara ve sözleşmelere göre değişkenlik gösteriyor.


Örneğin, inşaat çalışmaları çoktan bitmiş, içerisinde oturuma izin verilmiş bir binadan konut alınmış ise, konutun hemen teslim edilmesi gerekiyor.


Ancak bu konut kullanımda ise, örneğin içerisinde bir kiracı varsa, yeni malikin bu eve ihtiyacı olduğunu kanıtlaması halinde konutu teslim alarak, içerisinde oturuma başlayabiliyor.


Satın alınan konutun henüz inşaat çalışmalarının bitmediğini veya hiç başlanmadığını farz edelim. Ön ödemeli konut satışlarında, proje sahibi firmanın konutu belli bir süre içerisinde teslim etmesi gerekiyor. 


Bilindiği üzere ön ödemeli konut satış sözleşmesi, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da...