27 / 04 / 2024

konut faizleri düşecek mi

konut faizleri düşecek mi

Cathay Group’un patronu Mahmut Alper Tuğsuz, 35 ülkeye ev sattıklarını ifade ederek, “Son satışımızı 8.500 kilometre öteye yaptık. Japonya dahil projelerimize dünyanın dört yanından talep gelmeye devam ediyor” diye açıklama yaptı. 

Berat Albayrak: Konut faizlerinde düşüş devam ediyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Twitter hesabı üzerinden konut faizlerindeki düşüşe ilişkin bir video yayınladı.

TESK'ten bankalara 'fedakarlık' çağrısı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bankaların kredi faizleri çok yüksek. Faizlerin düşmesi, ekonomik dalgalanmadan olumlu çıkabilmemiz için en önemli adım. Bankaların ekonomik dalgalanmada artık kar yerine fedakarlık etmeleri gerekiyor" diye açıklama yaptı. 

Konutta dev kampanya 3 gün sonra başlayacak!

Sektör temsilcileri, kurban bayramını ardından son iki yıl içinde yapılan ‘güç birliği’ kampanyalarının dördüncüsü için kamuoyuna müjdeli haberler getirecek. 

Bayramdan sonra konut faizleri yüzde 1'in altına inecek!

Müteahhitler, bayramdan sonra yeni bir kampanyaya başlayacaklarını açıkladılar. Aylık yüzde 2'ye fırlayan konut kredisi faiz oranları tekrar psikolijik sınır olan yüzde 1'in altına inecek.

Konut faizleri makul seviyeye çekilmeli!

Gayrimenkul sektörü, KDV başta olmak üzere teşviklerin devam etmesini ve konut faizlerinin makul seviyeye inmesini istediklerini belirttiler. 

Konut kredi faizlerinde düşüş yolda!

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun üst üste toplantılar yapmasının nedeni ortaya çıktı. Hükümet yeni bir paket hazırlığında. Pakette faizleri düşürecek adımlar yer alacak. Paketin, hazırlıklar tamamlandıktan 15 gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması planlanıyor..

Konut kredisi faizleri yükseliyor!

Konut kredi faizlerinde dönem dönem gevşeme gözükse de yüksek seyir ivmesini korumaya devam ediyor. 

ABD mortgage krizi Türk bankalarına örnek olsun!

Yerel konut fiyat endekslerinde gözle görünür düşüş yaşanıyor. Konut kredi faizlerindeki düşüş beklentisi ise halen devam ediyor. 

Konutta yüksek faize kampanyalı önlem!

Konut kredi faizleri yükselince satışlarda bir yavaşlama meydana geldi ve Emlak Konut başta olmak üzere birçok üretici, faiz yükünü müşterilerine yansıtmadan bu dönemi atlatmak için desteklemelerini sürdürüyorlar. 

Konuta talep sürüyor!

Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, Türkiye ekonomisinin, 2018 yılında yüzde 5 büyümesini beklediklerini açıkladı.

Konutta faiz oranları nisan sonrası düşecek!

Konut üretiminde en büyük sorunlardan biri olan yüksek faiz oranlarının, ilkbahar ile düşmesi bekleniyor. Yüksek faiz talebi adeta bıçak gibi kesiyor, alıcıları sonu olmayan beklentilere sokuyor

Konut alımında kredi faiz indirimi bekleniyor!

Konut faizi indirimiyle ilgili olarak İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, yakın zamanlarda gerçekleşen % 0,75 düzeyindeki faiz indirimini, önümüzdeki aylarda yine bu düzeyde hızlıca yapılacak yeni bir indirimin takip etmesi bekleniyor...

Turgay Tanes: Konut alımında, kredi faiz indirimi bekleniyor!

Konut faizi indirimiyle ilgili olarak İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, yakın zamanlarda gerçekleşen % 0,75 düzeyindeki faiz indirimini, önümüzdeki aylarda yine bu düzeyde hızlıca yapılacak yeni bir indirimin takip etmesi bekleniyor...

Konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetler artıyor. Ev fiyatları ne olacak? 

Ev almayı planlayanlar konutlardaki fiyat hareketlerini yakından takip ediyor. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetlerdeki artış hızlandı. Peki bundan sonra konut fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı?

Konut fiyatları düşecek mi? Yeni ev almak isteyenler dikkat!

Bu sene konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği yeni bir konut sahibi olmak isteyenler tarafından merak ediliyor. Kripto fenomeni Murat Ali Calman, resmi sosyal medya hesabından konut fiyatları ile ilgili çarpıcı bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Ev almak isteyenler aman dikkat! Konut fiyatları düşecek mi?

Bundan birkaç yıl önce insanların otomobilini satıp, üzerine biraz dolar-altın borçlanıp konut alabildiğini belirten Murat Ali Calman sadece 1 yıl sonra eski normale dönüleceğini söyledi. İşte Murat Ali Calman'ın o paylaşımı...

Merkez Bankası, konut kiraları düşecek dedi. Ama nasıl?

Yılın ilk enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası, konut fiyatlarına paralel olarak kiraların da düşeceğini vurguladı. Bu açıklama üzerine ünlü ekonomist Hakan Kara, X sosyal medya hesabından konuttaki düşüşün kiralara yansımadığını gösteren bir grafik paylaştı.

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat: Konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi?

Konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar sık sık gündem oluyor. Ekonomist ve Gazeteci Esfender Korkmaz konut piyasası ile ilgili bir yazı kaleme aldı. Peki konutta balon sönüyor mu? Fiyatlar düşecek mi? 

Satılık konut ilanı en çok bu ilde arttı! Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?

2024 yılına girilmesiyle birlikte vatandaşlar özellikle konut fiyatlarının ne olacağını merak ediyor. Ev sahibi olmak isteyenler ''konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusunun yanıtını araştırıyor. Peki konut fiyatları ne olacak?

Kredi faizleri düşmezse, ev fiyatları ne olur?

Ev sahibi olmak isteyen herkes “Konut fiyatları düşecek mi artacak mı” sorusunun cevabını merakla beklerken kripto fenomeni Murat Ali Calman X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Konut fiyatlarında düşüş olacağını söyleyen Calman’a bakın vatandaşlar ne dedi? 

Konut fiyatları düşecek mi?

Konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği de pek çok kişi tarafından merak ediliyor Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut fiyatları ile ilgili bir paylaşım yaparak, fiyatların dolar bazında sert düşüşünün kaçınılmaz olduğunu söyledi.

2024'te konut fiyatları düşecek mi? 

Son iki senede yüksek enflasyona paralel olarak konut fiyatlarında devasa artışlar yaşandı. Peki 2024'te konut fiyatları düşecek mi? 

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut fiyatları düşecek mi? 

Yaptığı açıklamada konut satışlarındaki durağanlığın fiyatlarda düşme beklentisine sebep olduğunu söyleyen FCTU Yönetim Kurulu Başkanı Gülçin Okay, artan maliyetler sebebiyle fiyatlarda bir düşme yaşanmayacağını söyledi.

Yeni konut kredisi kampanyası ile konut fiyatları düşer mi? 2023 konut kredisi faiz oranları ne oldu?

Konut kredisi güncel faiz oranları araştırılırken, yeni konut kredisi kampanyası da gündem de yer alıyor. Geçtiğimiz günlerde dar geçimli aileler için yeni konut kampanyası duyurmuştu. Peki bu kampanya ne zaman belli olacak, konut fiyatları düşecek mi?

Konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi? 4 ay önce 5 milyon TL olan ev şu anda ne kadar?

TÜİK tarafından açıklanan 2023 Eylül konut satışları rakamlarına göre yüzde 9.5 düşüş kaydedildi. Konut satışlarının azalması ile ''konut fiyatları yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusu gündeme tekrar geldi. Peki konut fiyatları ne olur? 

konut faizleri düşecek mi Haberi

konut faizleri düşecek mi

Sabah Gazetesi'nden Seda Tabak'ın haberine göre Cathay Group tarafından hayata geçirilen Nivo İstanbul ve Nivo Ataköy, yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu. Son olarak 8 bin 500 kilometre öteye satış yaptıklarını ifade eden Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz, "Satış yaptığımız ülke sayısı 35'e ulaştı. Projelerimize Japonya'dan yatırımcı gelmesi bizim için motivasyon kaynağı oluyor" dediç 

2017 yılına göre 2018'de yüzde 78 oranında artan yabancı satışın sektörün dinamiklerini ayakta tutan bir katalizör vazifesi gördüğünü ifade eden Tuğsuz, şunları söyledi: "Yabancıya satışın sektör dinamikleri için çok önemli olduğuna inanıyoruz. Ülkemizde 2018'de toplam 40 bin civarında yabancıya konut ve işyeri satışı gerçekleştirildi. Ekonomimizin lokomotif sektörü olan gayrimenkul sektörü sadece iç piyasayı hareketlendirmekle kalmıyor aynı zamanda yabancı kaynak girişini de artırdığı için cari...