20 / 05 / 2024

konut faizleri seçim

konut faizleri seçim

Her seçim öncesi ve sonrasında konut faizlerinde birtakım iniş ve çıkışların yaşandığını belirten Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "Yapılacak olan yatırımların seçim atmosferinden etkilenmemesi mümkün değil" dedi.

Konut satışlarında yerel seçim durgunluğu!

Emlak sektörünün son açıklanan raporu son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut satışlarının son 8 senenin en düşük seviyelerine indiğini ortaya çıkardı. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan sektör temsilcileri de umutların seçim sonrasına kaldığını kaydetti.

Seçim sonrası boş konut vergisi geliyor mu? Konutların gerçek değerini ev sahipleri ve müteahhitler belirlememeli!

Seçimlerden sonra en çok değişimin vergilerde olması bekleniyor. Bu vergilerden birinin de boş konut vergisi olabileceği gündeme geldi. İşte konut sektörünün seçim sonrası beklentileri...

Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı? Gayrimenkul İktisatçısı piyasayı değerlendirdi!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, 'Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı?' sorusunu yanıtladı ve konut fiyatları ile ilgili de konuştu. İşte Ahmet Büyükduman'ın sektör ile ilgili önemli açıklamaları...

Seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

2023 yılının ilk yarısı seçimlerden dolayı çok hareketli geçti. Seçim sonrası ise uygulanan sıkı para politikası, gayrimenkul sektörünü etkiledi. Peki seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

Konut almak isteyenlerin yüzde 59'u planlarını seçim sonrasına bıraktı!

Emlakjet tarafından yapılan araştırmaya göre konut satın almak isteyenlerin yüzde 58,9'luk kısmı bu planlarını seçim sonrasına erteledi.

Yabancılara konut satışı seçim sonrasında hareketlendi: 1.5 milyar dolarlık bekleyen talep Türkiye'ye gelecek! 

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, seçimin ardından yabancıya konut satışındaki son durumu değerlendirdi. Akbal, birkaç hafta için 1.5 milyar dolarlık bekleyen talebin Türkiye'ye geleceğini dile getirdi. 

İnşaat sektöründen seçim sonrası üretim ve satışları artırıcı politika çağrısı!

İnşaat sektörü temsilcileri seçim sonrasında yaptıkları açıklamalarda kredi faizlerinin düzenlenmesi ve yapısal reformların devreye alınması şeklinde isteklerini dile getirdi. Sektörde yabancıya konut satışlarında artış  öngörülüyor. 

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut piyasası için seçim fırsatçılığı uyarısı geldi!

Konut satışları son dönemlerde gerilerken evlerini satmak isteyen mülk sahipleri de seçim öncesi yeni bir yöntem buldu. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut kredisi faizleri fırladı! 100 metrekarelik evin fiyatı 3.3 milyon TL oldu! Faiz ve taksitler nasıl hesaplanıyor? 

İki ay önce yüzde 1,29-2,99 aralığında olan konut kredi faizleri seçim döneminde 3,5'e kadar yükseldi. Yükselen fiyatları ile yükselen faiz oranları, konut kredilerinin aylık ödemesini de 72 bin TL'ye çıkardı. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu? Seçim, deprem ve yüzde 25 kira sınırı satışları vurdu! 

Fiyatlardaki yıllık yüzde 136 yükselişe ek olarak, piyasada kesilen kredi muslukları ve seçim belirsizliği de konut satışlarının düşmesine neden oldu. Peki konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu?

Konut satışları neden geriledi? Seçim ve deprem piyasayı nasıl etkiledi? Sektör temsilcileri tek tek açıkladı!

Tüketicinin yatırımda ‘güvenli liman’ gördüğü konut sektöründe satışlar nNisan ayında sert geriledi. Sektör temsilcileri, düşüşün sebebini “Seçim sürecinde ‘bekle-gör’ dönemi, krediye erişimin neredeyse imkansızlaşması ve arz sıkıntısının fiyatlar üzerindeki baskısı” şeklinde işaret etti. 

Konut sektöründe deprem ve seçim etkisi: Sektörün gelişimi için yeni adımlar gerekli!

Gayrimenkul sektörünün deprem ve seçim sebebiyle durağan bir süreç geçirdiğine dikkat çeken KONUTDER’in yeni Başkanı Ramadan Kumova, sektörün gelişimi için yeni enstrümanlar gerektiğinin altını çizdi.

Seçim sonrası hangi bankalar konut kredi faizlerini düşürdü?

Kamu bankalarının da içinde olduğu sekiz banka son iki haftada konut kredisi faiz oranlarında indirim uyguladı. Seçim sonrası hangi bankalar konut kredisi faiz oranlarını düşürdü?

konut faizleri seçim Haberi

konut faizleri seçim

Ülkemizde konut satışlarında geçen yıla göre azalma olduğunu ifade eden Türkiye İnşaat Müteahhitleri Federasyonu'nun (TİMFED) Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, 'Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre Türkiye'de 2015 Ocak ayında 86 bin 167 konut satıldı. Türkiye genelinde konut satışları 2015 Ocak ayından bir önceki yılın ay m ayına göre %1,7 oranında azalarak 86 bin 167 oldu" dedi.


"EN BÜYÜK PAY İSTANBUL'UN" 

Konut satışlarında İstanbul 16 bin 587 konut satışı ile ilk sırada yer aldığını belirten Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "İstanbul, %19,2 oranı ile en yüksek paya sahip olan il durumunda. Türkiye'de konut satışları 11 aylık dönemde geçen yıla oranla yaklaşık %10'lük bir artış gösterdi" şeklinde konuştu. 


' YATIRIMLAR SEÇİMDEN ETKİLENİR" 

Seçim atmosferin konut satışlarını...