06 / 05 / 2024

konut finansmanı kuruluşlarınca verilecek sözleşme öncesi bilgi formu

konut finansmanı kuruluşlarınca verilecek sözleşme öncesi bilgi formu

31 Mayıs 2007 tarihinde yayımlanan Konut Finansmanı Kuruluşlarınca Verilecek Sözleşme Öncesi Bilgi Formu Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğe göre Konut finansmanı sözleşme öncesi bilgi formu nedir?

0.69 faizle ev sahibi olmak için hemen bakın! Yeni Konut Finansman Programı resmen yürürlükte! Şartlar açıklandı!

Cumhurbaşkanlığının "Yeni Konut Finansman Programına İlişkin Karar"ı bugünkü 32114 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Yeni Evim Konut Finansman Programı'na 10 günde 8 bin 27 başvuru geldi!

Orta gelirli vatandaşların 81 şehirde piyasa koşullarına göre uygun vade yapısıyla ilk evlerini alabilmesi için uygulamaya konulan "Yeni Evim Konut Finansman Programı"na 10 günde tam 8 bin 27 kişi başvuru yaptı.

Yeni Konut Finansman Programı'nda ev alacaklara hangi katkılar sunulacak? Konut sahibi olmak isteyenler hemen bakın! 

Yeni Konut Finansman Programı kapsamında, kanun teklifinin birinci maddesinin resmen kabul edildiği açıklandı. Yeni Konut Finansman Programı'nda ev alacaklara hangi katkılar sunulacak? Konut sahibi olmak isteyenler hemen bakın!

Yeni Konut Finansman Programı'nın detayları peş peşe açıklandı! İlk defa konut alacaklar şimdi tek tek bakın!

İlk defa konut sahibi olacak vatandaşların dört gözle beklediği Yeni Konut Finansman Programı'nın tüm detayları peş peşe belli oldu. İşte Yeni Konut Finansman Programı'nın ayrıntıları...

Yeni Konut Finansman Programı kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda! 

Yeni Konut Finansman Programı'na ilişkin kanun teklifinin etki analizine göre, 50 bin konut için Hazine katkısının maliyetinin bu sene 2,75 milyar TL; 2023, 2024 ve 2025 yılları için toplam 18 milyar 220 milyon TL olması öngörülüyor. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi olmak isteyenler dikkat! Konut finansman paketinin detayları açıklandı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca konut finansmanına yönelik detaylar açıklandı. Bakanlık, konut sahibi olmayan vatandaşların, konut finansman paketlerinden yararlanmaları amacıyla kullandırım esaslarının belirlendiği kaydetti.

Konut finansman paketleri tüketiciyi ihtiyacı olan konuta ulaştıracak!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, Konut finansman paketleri ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Konut finansman paketlerinin tüketiciyi ihtiyacı olan konuta ulaştıracağını söyleyen İnanç Kabadayı'nın o açıklamaları...

Konut alan yabancılar eşya için 4,3 milyar lira harcadı!

Nevita International Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal yaptığı açıklamada Türkiye'den konut alan yabancıların iç dizayn, mobilya ve beyaz eşya gibi ev eşyasına 150 bin lira harcadığını söyledi.

İngiliz konut finansman kuruluşu Nationwide'dan 113 bin çalışanına esnek çalışma modeli!

İngiltere'nin en büyük konut finansman kuruluşu olan Nationwide, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sonrası da 13 bin çalışanının istediği yerden çalışmaya devam edebileceğini açıkladı.

İpotek Finansmanı Kuruluşlarına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

İpotek Finansmanı Kuruluşlarına İlişkin Esaslar Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

İpotek finansmanı kuruluşlarına 'konut finansmanı fonu' izni!

Türkiye’nin ilk ipotek finansmanı kurumu olan Birleşik İpotek Finansmanı AŞ, borçlanma aracı ihracına hazırlanırken önemli bir düzenleme geldi. Borçlanma araçları için artık ihraç tavan limiti uygulaması kaldırıldı. 

Kamu katılım finans kuruluşlarından Bireysel İhtiyaç Desteği Finansmanı!

Kamu katılım finans kuruluşları, hanehalkı geliri aylık 5 bin TL ve altında olan bireysel müşterilere 10 bin TL'ye kadar, 6 ayı ödemesiz dönemli, 36 aya kadar vadeli, aylık eşit taksitli finansman uygulamasını devreye soktu.

Türkiye Finans'tan 0.75 kar oranıyla 120 ay vadeli konut finansmanı!

Türkiye Finans, 31 Aralık'a kadar yüzde 0,75 kar oranı ile 120 ay vadeli konut finansmanı imkanı sunacak. Türkiye Finans Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Özdeniz, "Kampanyamız ile müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap vereceğiz" dedi...

konut finansmanı kuruluşlarınca verilecek sözleşme öncesi bilgi formu Haberi

konut finansmanı kuruluşlarınca verilecek sözleşme öncesi bilgi formu

Konut finansmanı sözleşme öncesi bilgi formu!

Tüketicilerin konut edinmeleri, sahip oldukları konutların teminatı altında kredi kullanabilmeleri veya bu kapsamdaki kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kredi kullanabilmeleri için tüketici ile konut finansmanı kuruluşu arasında düzenlenen sözleşme, kredi sözleşmesi bir diğer ifade ile konut finansmanı sözleşmesi olarak tanımlanıyor.


31 Mayıs 2007 tarihinde yayımlanan Konut Finansmanı Kuruluşlarınca Verilecek Sözleşme Öncesi Bilgi Formu Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik kapsamında, konut finansmanı sözleşmesinden önce verilecel bilgi formuna ilişkin esaslara yer veriliyor.


Yönetmeliğe göre, Finansmanın türüne göre, 6 ncı ve 7 nci maddelerde belirlenen Sözleşme Öncesi Bilgi Formunun, sözleşme öncesinde tüketiciye yazılı olarak verilmesi konut finansmanı kuruluşunun sorumluluğunda oluyor.


Sözleşme Öncesi Bilgi Formunun tüketiciye yazılı olarak verilmesini takip eden 1 iş günü geçmeden imzalanan sözleşmeler geçersiz sayılıyor.


Kredi sözleşmelerine ilişkin sözleşme...