05 / 05 / 2024

Konut Finansmanı temerrüdü

Konut Finansmanı temerrüdü

Tüketicinin taksitleri ödemede temerrüde düşmesi durumunda konut finansmanı kuruluşunun hakları nelerdir? Tüketicinin hakları nelerdir? İşte Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında yer alan konut kredisi temerrüt esasları..

Yeni Konut Finansman Programı'nın detayları peş peşe açıklandı! İlk defa konut alacaklar şimdi tek tek bakın!

İlk defa konut sahibi olacak vatandaşların dört gözle beklediği Yeni Konut Finansman Programı'nın tüm detayları peş peşe belli oldu. İşte Yeni Konut Finansman Programı'nın ayrıntıları...

İnternette sahibinden konut ilanı bakanlar dikkat! Konut fiyatlarında düşüş ne olacak belli oldu

Konut fiyatlarındaki aşırı artıışların akabinde hükümetin açıkladığı "3'lü konut finansman paket" modelleri piyasaya nasıl yansıdı. Hükümet gelişmeleri yakından izliyor. Konut sektörünün temsilcileri Bakan Nebati ile durum değerlendirmesi yaptı.

Kuveyt Türk konut finansmanında indirime gitti!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs (Kovid-19) sürecinde ülke ekonomisine katkı sunmak için finansman oranlarında indirime giden Kuveyt Türk, konut finansmanında yüzde 0,76'dan başlayan finansman desteği sağlıyor.

Türkiye Finans Bankası'nın konut finansman oranları düştü!

Türkiye Finans Bankası konut finansmanı kar payı oranlarında büyük bir indirime daha gitti. Banka ikinci el konutlarda en uygun konut kredisine ortak oldu.

Kuveyt Türk'ün konut finansmanı oranları yüzde 0.94’e indi!

Kuveyt Türk Bankası konut finansmanı kar payı oranlarını düşürdü. Bankanın konut finansman oranları yüzde 0.94’e indi.

Konut finansmanı oranları aylık 0.87’ye düştü!

Bankaların konut kredisi faizleri yükselmeye başlamışken Türkiye Finans’tan bir indirim müjdesi geldi. Banka kampanyalı konut finansmanı kar payı oranlarını yüzde 0.87’ye indirdi...

TOKİ 100 bin yeni konut Ankara Güdül başvuru tarihleri!

TOKİ 100 bin yeni konut Ankara Güdül başvuru tarihleri haberimizde yer alıyor. Güdül TOKİ projesinde 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daire tipleri bulunuyor.

TOKİ'den Adana'ya 473 konut ve 13 dükkan!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Adana Sarıçam Buruk'ta 473 konut ve 13 dükkan inşa edecek.

TOKİ'den Şanlıurfa'ya 367 konut ve 35 dükkan!

Şanlıurfa Eyyübiye Yenice, İkizce, ve Akçamescit Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap 367 Adet Konut, 35 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi ihalesi 27 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

Ankara’da konut satışları düştü, İzmir’de ise arttı!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa, TUİK 2019 Ekim ayı verilerini değerlendirdi. Verilere göre; Ankara’da konut satışları düştü, İzmir’de ise artış gösterdi.

TOKİ'den Diyarbakır Üçkuyu'ya 444 konut ve 12 dükkan!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Diyarbakır İli Yenişehir İlçesi Üçkuyu Mahallesi 2.Etap 444 Konut ve 12 Dükkan İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini 12 Aralık'ta gerçekleştirecek.

Türkiye Finans Bankası konut finansmanı oranları düştü!

Türkiye Finans Katılım Bankası konut finansmanı kar payı oranlarında indirim uyguladı. Bankanın konut finansmanı kar payı oranları yüzde 1.12’ye geriledi.

Kuveyt Türk konut finansmanında indirim!

Kuveyt Türk en düşük konut finansmanı kar payı oranını sunan banka konumundayken bir kar payı indirimi daha gerçekleştirdi. Bankanın konut finansmanı payı %1.07’ye geriledi.

Konut Finansmanı temerrüdü Haberi

Konut Finansmanı temerrüdü

Konut kredisi temerrüt!

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan ve altı ay sonra yürürlüğe girecek olan Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında konut finansmanlarına ilişkin hükümler de bulunuyor.


Tüketicilerin haklarını koruyan kanun kapsamında, "Konut kredisi temerrüt" hususu şu şekilde açıklanıyor: 


Konut kredisi temerrüt

MADDE 34 – 

(1) Tüketicinin taksitleri ödemede temerrüde düşmesi durumunda konut finansmanı kuruluşu, kalan borcun tamamının ifasını talep etme hakkını saklı tutmuşsa, bu hak ancak konut finansmanı kuruluşunun bütün edimlerini ifa etmiş olması ve tüketicinin de birbirini izleyen en az iki taksiti ödemede temerrüde düşmesi halinde kullanılabilir. 


Konut finansmanı kuruluşunun bu hakkını kullanabilmesi için tüketiciye en az otuz gün süre vererek muacceliyet uyarısında bulunması gerekir.


(2) Muaccel kılınan taksitlerin hesaplanmasında faiz, komisyon ve benzeri masraflar dikkate alınmaz.


(3) Finansal kiralama işlemlerinde, muacceliyet uyarısında verilen süre içinde tüketicinin...