27 / 05 / 2024

Konut finansmanında sektör lideri hangi banka

Konut finansmanında sektör lideri hangi banka

Kuveyt Türk'ten konuya ilişkin yapılan açıklamada Kuveyt Türk ayrıca kentsel dönüşüm finansmanında fon kullandırım oranıyla da katılım bankaları arasında birinci, tüm bankalar arasında ise üçüncü oldu.

Konut fiyatlarında düşüş olmayacak! Sektör temsilcileri uyarıyor! Vatandaşlara yönelik teşvikler sağlanmalı!

Yapı sektöründe girdi maliyetindeki yükselişler müteahhit firmaları zorluyor. Son yıllarda hem inşaat malzemelerinde hem de arsadaki fiyatlarında yüzde 100'ün üzerinde yaşanan artışlar konut arzını azaltarak piyasanın durağanlaşmasına neden oldu.  

Kredi faizlerindeki yükseliş, Tasarruf Finansman Sektörü'ne yaradı! Sektör 2023 yılında 2 kat büyüdü!

Konut kredisi faizlerinde son dönemlerde yaşanan yükselişler vatandaşları da alternatif finansman arayışına itti. Bu kapsamda 2022 yılında regüle edilen Tasarruf Finansman Sektörü öne çıkıyor. FKB Başkan Vekili Eyüp Akbal yaptığı açıklamada 2023 yılında sektörün aktif büyüklüğünün 2 katına çıktığını

İngiltere'de konut sektörü Kasım ayında daraldı!

S-P Global / CIPS tarafından yayınlanan resmi verilere göre İngiltere’de konut sektörü bu senenin kasım ayında daraldı. İşte detaylar...

Emlak sektöründe devrim niteliğinde yeni model! Gayrimenkul alım-satım ve kiralama artık daha kolay olacak!

Versity, gayrimenkul sektörünün, dünya çapında  tahmini olarak 4 ila 6 milyon arasında profesyoneli olmasına rağmen dijital dönüşüm anlamında yeniliklere ayak uyduramaması karşısında sektörün modernleşip dijitalleşmesi için özel bir iş modeli geliştirdi.

Konut sektörü durma noktasında!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut sektörünü kaleme aldı. Samet Hızalan yazısında konut sektörünün durma noktasına geldiğini belirtti. İşte Samet Hızalan'ın o yazısı...

Tasarruf finansman sektörü konut satışlarında ‘baraj’ engeline takılıyor!

Yaklaşık 2 yıl önce BDDK denetimine giren tasarruf finansman sektörü konut satışlarının yüzde 15’ini finanse ediyor. Sistemde en fazla 1 milyon liralık tasarruf imkanının verildiğini belirten sektör yetkilileri, bu rakamın güncellenerek 10 milyon liraya çıkarılmasını talep ediyor.

Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

GYODER tarafından Ziraat GYO'nun katkıları ile hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2022 4. Çeyrek Raporu açıklandı. Gayrimenkul sektörünün 2022 4. çeyrek karnesi! Birinci el konut satışlarında zirve! Konut fiyatları ne oldu?

Yeni konut finansmanı yürürlüğe girdi! 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut müjdesi!

Merakla beklenen yeni konut finansmanı programı, yürürlüğe girdi. Buna göre yüzde 0.69 faizle 15 yıl vadeli konut almak mümkün olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında İstanbul 1’inci; Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin ve Muğla 2’nci bölge diğer iller de 3’üncü bölge şeklinde belirlen

Orta Gelirliye Konut Kampanyası sektörü kilitledi! Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi! 

Orta Gelirliye Yönelik Konut Kampanyası'nın açıklanacak olması, konut sektörünü kilitledi. Konut satışlarında süreler 1-2 aydan 6 aya yükseldi. İşte ayrıntılar...

Konut finansman paketi sektörü hareketlendirecek mi? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kabine toplantısının ardından duyurduğu konut finansman paketinin sektörü hareketlendireceği ön görülüyor. Sektör temsilcileri konuyla ilgili değerlendirmelerini paylaştı...

Konut finansmanında 3 yeni paket fiyatları nasıl etkileyecek? Konut fiyatları artacak mı?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatlarındaki artış oldukça yüksek seviyelere geldi. Peki konut finansmanında 3 yeni paket fiyatları nasıl etkileyecek? Konut fiyatları artacak mı?

Rusya'da inşaat malzemelerinin fiyatları konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Sayıştay yetkilisi Nayalya Trunova, inşaat malzemelerinin fiyatlarını değerlendirdi. Nayalya Trunova, "İnşaat malzemelerinin fiyatları artıyor, fakat şirketler kredileri eski fiyatlardan aldılar. Bu durum, konut inşaat sektörüne olumsuz yansıyabilir” dedi.

Tasarruf finansmanı düzenlemesi konut sektörünü nasıl etkiledi?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tasarruf finansmanından yapılan düzenleme ile konut sektöründe yeni düzenlemeler yapıldı. Bu düzenleme ile 29 şirket için tasfiye kararı verildi. 

Konut finansmanında sektör lideri hangi banka Haberi

Konut finansmanında sektör lideri hangi banka

Kuveyt Türk'ten konuya ilişkin yapılan açıklamada, Kuveyt Türk Bireysel Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Oral, resmi verilere göre Türkiye'de toplam konut finansman desteğinin yılbaşından bu yana yaklaşık yüzde 4,3 oranında artarak haziran sonu itibariyle 115 milyar lirayı aştığının bilgisini verdi. Bu artışın kaynağına bakıldığında, mevduat bankalarının payının yüzde 4,2, katılım bankalarının payının ise yüzde 6,2 olduğunu aktaran Oral, Kuveyt Türk olarak 6 ay içinde kullandırdıkları konut finansmanında yüzde 25'lik bir artış sağladıklarını bildirdi. Bunun da katılım bankaları tarafından sağlanan artış oranının neredeyse tamamının Kuveyt Türk tarafından yapıldığını gösterdiğine işaret eden Oral, "Kuveyt Türk'ün 2014 yılı içinde bugüne kadar konut kredi hacminin 1,3 milyar liraya ulaşmasıyla katılım bankaları arasındaki pazar payımızı yüzde 23'ten yüzde 28'e taşımış bulunuyoruz" dedi. 


Bursa...