27 / 04 / 2024

konut fiyatları 2014

konut fiyatları 2014

Sürekli artan konut fiyatları tasarruflarına güvenli liman arayanların dikkatini çekiyor. Konut fiyatlarındaki yıllık artışının yüzde 20’leri bulması vatandaşların yastık altındaki altınları satıp konuta yatırmasında neden oluyor..

Aralık'ta konut fiyatları en çok Arnavutköy'de arttı!

hurriyetemlak.com Aralık 2014 Emlak Endeksi açıklandı. Endekse göre Aralık ayında en çok değerlenen ilk üç ilçe belli oldu...

Konut fiyatları yüzde 17.1 oranında arttı!

Birinci ve ikinci el ortalama konut satış fiyatları Kasım'da bir önceki aya göre yüzde 1.15, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 17.1 yükselirken; en yüksek yıllık artış yüzde 21.58 ile İstanbul'da yaşandı.

Konut fiyatları yüzde 17 arttı!

REIDIN ile GYODER'in 'Yeni Konut Fiyat Endeksi' raporuna göre, yeni konut fiyatları Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0.27, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7.02 arttı...

Gayrimenkulde yıllık getiri yüzde 17 oldu!

Konut satışlarındaki yedi aylık gerilemeye rağmen, gelişmekte olan ülkeler gayrimenkul bilgi sistemi Reidin verilerine göre, fiyatlar Ağustos sonu itibarıyla yıllık bazda yüzde 16.76 yükseldi...

Konut fiyatları bir yılda yüzde 8.35 arttı!

Reidin-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi raporuna göre, Ağustos ayında geçen yılı aynı dönemi ile karşılaştırmada , yıllık satılık fiyatlarındaki değişim yüzde 21,65 ile en yüksek artış İstanbul'da...

Konut fiyatları en çok İstanbul'da arttı!

Garanti Mortgage ve Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan Reidin Emlak Endeksleri'nün yaptığı analize göre, İstanbul'da konut satış fiyatları Ağustos ayında metrekare başına %1,81 oranında arttı.

Türkiye'de yeni konut fiyatları yüzde 8,35 arttı!

Reidin-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi raporuna göre, yeni konut fiyatları ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,40, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,35 yükseldi.

Binlerce üniversite öğrencisi ev arayışına başladı!

Üniversite sonuçlarının açıklanmasından sonra binlerce öğrenci ev arayışına başladı. Okula, toplu taşımaya yakın ve aynı zamanda öğrenci bütçesine uygun ev arayan üniversiteliler ve aileleri emlak ofislerinin yolunu tutmaya başladı.

Yeni konut fiyatları yüzde 10.79 arttı!

GYODER Başkanı Torun, temmuzda endeksin yüzde 0.74 artış gösterdiğini belirterek, bu ay gerçekleşen fiyat artışlarının en çok 2+1 konut tipinde yüzde 1.04 olduğunu söyledi.

Konut fiyatları iki yıl içerisinde düşecek!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's. İsrail, Rusya, Güney Afrika ile beraber Türkiye'de de konut arzı talepten fazla olduğu için iki yıl içinde konut fiyatlarının düşeceğini açıkladı.

Konut fiyatları artıyor!

Merkez Bankası’nın Mayıs ayına ait ’Türkiye Konut Fiyat Endeksi’ni (TKFE) açıkladı. Açıklanan verilere göre, TKFE (2010=100), 2014 yılı Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,27 oranında artarak 155,36 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye'de konut fiyatları yüzde 12,05 arttı!

Reidin ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) "Yeni Konut Fiyat Endeksi" raporuna göre, yeni konut fiyatları haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,34 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre ise yıllık bazda yüzde 12,05 yükseldi.

Zeynep Fıratoğlu: Şirketler referans yolunu da denemeli!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan Ferko İnşaat Kurumsal İletişim Pazarlama Müdürü Zeynep Fıratoğlu, şirketlerin satışlarda nasıl bir yol izleyeceği hakkında bilgi verdi...

Ahmet Sarıcalı: İstanbul'un kazandıracak tarafı Asya Yakası!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları kapsamında konuşan Şua İnşaat Satış Pazarlama Müdürü Ahmet Sarıcalı, 2014 yılının ikinci yarısının neler getireceğini anlatırken değer kazanacak bölgelerden de bahsetti.

Türkiye’de reel konut fiyatları yüzde 6.4 yükseldi!

BIS'e göre 2014'ün son çeyreğinde enflasyondan arındırılmış konut fiyatları yüzde 6.4 yükselişle, Türkiye’yi G20’de en fazla artış gösteren üçüncü ülke yaptı.

Konut fiyatları Ocak ayında en çok Adana'da yükseldi!

Konut satışlarında 2014 Şubat ayına göre en yüksek fiyat artışı İstanbul'da gerçekleşti. Konut fiyatlarının Ocak 2015'e göre en fazla yükseldiği il ise Adana oldu.

ABD'de ev fiyatları 2014'te de rekor kırdı!

ABD'de konut fiyatları 3 yıldır yükselişte, buna karşılık satışlar da 2014'ü % 3.1 düşüşle kapattı. Sonuç: Sadece Washington’da 4 bin kişi sokakta...

Türkiye, 2015 konut fiyatlarında en fazla artış beklenen ülke oldu!

ING Uluslararası Araştırmalar tarafından her yıl gerçekleştirilen yıllık ‘Konut Fiyatları ve Konut Kredileri Araştırması’nın 2014 yılı sonuçları açıklandı. Türkiye, 2015 konut fiyatlarında en fazla artış beklenen ülke oldu.

Konut fiyatları dolar bazında kriz öncesi zirvesinin yüzde 20 altında!

2014 yıl sonu itibarıyla konut fiyatlarına ilişkin ilk istatistikler belli oldu. Emlak danışmanlık şirketi Reidin tarafından hazırlanmakta olan endekslere göre Türkiye’de 2014 yılında konut fiyatları dolar bazında ortalama yüzde 11.2 arttı.

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 20 arttı!

Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demeği'nin (GYODER) emlak endeksleri Aralık 2014 raporuna göre, satılık konut fiyatlarında bir önceki yıla göre en yüksek artış İstanbul'da gerçekleşti.

Konut fiyatlarında en yüksek artış İstanbul'da!

Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Demeği'nin (GYODER) emlak endeksleri Aralık 2014 raporuna göre, satılık konut fiyatlarında bir önceki yıla göre en yüksek artış İstanbul'da gerçekleşti.

Konut fiyatları Aralık'ta en çok hangi ilde arttı?

Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) emlak endeksleri Aralık 2014 raporuna göre, satılık konut fiyatlarında bir önceki yıla göre en yüksek artış istanbul'da gerçekleşti.

Konut fiyatlarında en yüksek artış İstanbul'da oldu!

Reidin.com ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) emlak endeksleri Aralık 2014 raporuna göre, satılık konut fiyatlarında bir önceki yıla göre en yüksek artış İstanbul'da gerçekleşti.

Satılık konut fiyatlarında en yüksek artış İstanbul'da!

Mortgage Uzmanı Garanti’nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2014 Aralık ayı raporu yayınlandı. Satılık konut fiyatlarında en yüksek artış İstanbul'da gerçekleşti.

Moskova'da ikinci el konut fiyatları yüzde 47 geriledi!

Dolar bazında konut fiyatları Moskova’da yakın tarihin en düşük dönemini yaşıyor. Piyasanın en büyük oyuncularından olan İNKOM tarafından yapılan bir araştırmaya göre, ikinci el konut fiyatlarında 2014 yılında fiyatlar dolar bazında yüzde 47 geriledi.

İstanbul'da konut fiyatları 2014'te yüzde 25 arttı!

Türkiye genelinde konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 16’ya, İstanbul’daki yıllık artış ise yüzde 25’e dayandı. En düşük yıllık değişimin gerçekleştiği düzey yüzde 3.55 ile Diyarbakır ve Şanlıurfa’da oldu.

Konut fiyatlarının en çok düştüğü ülke Yunanistan oldu!

Küresel emlak şirketi Knight Frank, 2014'te konut fiyatlarının en çok arttığı ve en fazla azaldığı ülkeleri sıraladı. Buna göre konut fiyatlarının en fazla değer kaybettiği ülke Yunanistan oldu.

konut fiyatları 2014 Haberi

konut fiyatları 2014

Aralık 2014 Emlak Endeksi sonuçlarına göre Türkiye genelinde yıllık fiyat artışı yüzde 20’yi bulurken, satılık konutların metrekare satış fiyatı ortalama 2 bin 459 lira olarak yansıdı. Kiralık konutların ortalama metrekare fiyatının 16 lira ortalamasında olduğu Türkiye’de amortisman (geri dönüş) süresi ise 13 yıl oldu. İstanbul’da konut fiyatlarında artış sürüyor. Emlak Endeksi’ne göre İstanbul’da, satılık konutlarda metrekare ortalaması 3 bin 191 liraya kadar çıktı. Kiralık evlerin metrekare ortalaması ise 20 lirayı buldu. Amortisman süresinin 13 yıl ortalamasında olduğu İstanbul’da son bir ayda fiyatı en çok artan ilçe Arnavutköy. İlçede metrekare fiyatları yüzde 7.1 artarken, ikinci sırayı yüzde 5 artışla Başakşehir aldı. Üçüncü sırada ise yüzde 4.2 artışla Küçükçekmece var. Ankara’da satılık konutların metrekare ortalama fiyatı bir yılda yüzde 15 oranında...