18 / 05 / 2024

konut fiyatları talep artışıyla yükseldi

konut fiyatları talep artışıyla yükseldi

Yılda en az 600 bin yeni talebin de etkisiyle konutlar yüzde 18,76 değer kazandı. İstanbul yüzde 26,6 ile ilk sırada yer aldı.

Konut fiyatlarındaki artış yabancıyı da vurdu! İstanbul'da yabancıya satış yüzde 67 düştü! 

Son günlerde sık sık gündeme gelen konut fiyatlarındaki artış, vatandaşlık ve ikamet izni için talep edilen limitlerin yükseltilmesi yabancıların ülkemizdeki konut alımlarına da yansıdı.

Ankara’da aşırı talep konut fiyatlarını artırdı!

Emlak Danışmanı Özcan Kılıç, Ankara’da yükselen konut fiyatlarını değerlendirdi. Kılıç, “Piyasada yanlış bir algı var. Fiyatları biz yükseltmiyoruz. Talebin artması fiyatlara yansıyor. Aksine, artan konut fiyatları bizim işimizi düşürüyor” diye konuştu.

2024’te konut fiyatları artacak mı? Uzmanlar açıkladı!

Artan enflasyon oranları ve döviz kurlarındaki ve inşaat maliyetlerindeki artışlar ve talep ile arz arasındaki dengesizlik, konut sektöründeki ciddi fiyat artışlarına neden oldu. Bu nedenle, 2024 yılında konut fiyatlarındaki artışın devam edip etmeyeceği merak ediliyor. İşte detaylar...

Konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek adım: Hazine arazileri imara açılıyor! 

Türkiye'de konuttaki arz talep dengesinin bozulması konut fiyatlarını uçurdu. Konut fiyatlarını dengelemek için harekete geçen hükümet bazı büyükşehirlerdeki hazine arazileri imara açılacak. Sektör temsilcileri konut fiyatlarını yüzde 40 düşüreceğini belirtiyor...

Bakan Özhaseki: Arz talep dengesini sağlayıp konut fiyatlarını düşüreceğiz!

Bakan Özhaseki, konut fiyatlarındaki arz talep dengesini sağlamak için bakanlıklarının çalışmalar sürdürdüklerini belirterek, "2-3 seneye kalmaz biz bu dengeyi yerine oturtarak fiyatların aşağı geleceğini göreceğiz" dedi. İşte Bakan Özhaseki'nin konuya ilişkin açıklaması...

Kiralık konuta talep arttı, satılık konut fiyatları düştü!

Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi ve sahibindencom işbirliği ile hazırlanan sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü ağustos ayı sonuçları açıklandı. Buna göre kiralık konuta talep artarken, satılık konut fiyatları düştü.

Konut fiyatlarındaki artış, küçük dairelere olan talebi yükseltti!

Konut fiyatlarındaki artış insanların taleplerini değiştirmeye başladı. Özellikle Anadolu’da insanların tercihleri büyük ve geniş daire alanları olurken günümüz itibariyle, küçük dairelere olan talep yükselmeye başladı.

Ege sahillerinde konut fiyatları uçuşa geçti!

Yazlık bölgelerinde en çok talep gören yer Ege oluyor. Pandemiyle birlikte Ege'deki her kente talep arttı. İnsanların Ege'ye akın etmesinin ardından konut fiyatları da uçuşa geçti...

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin'den konut fiyatlarına tepki!

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, konut fiyatlarında artış olmamasını savunuyor. Mişustin'e göre, Rusya hükümeti, inşaat firmaları da dahil olmak üzere, konut fiyatlarında artış olmamasını talep edecek ve bu amaçla çalışma yapacak. 

İstanbul'da konut fiyatları yeniden hareketlendi!

İstanbul'daki konut fiyatları yeniden hareketlendi. Pandemi ile büyük talep gören kıyı semtlerdeki bahçeli, teraslı, balkonlu evlerin fiyatları yüzde 9-11 arasında yükseldi. Merkezden uzak, daha geniş ve ferah evlere talep artarak devam ediyor...

Yerli inşaat malzemesi kullanımı konut fiyatlarına yansıyacak!

Tedarikçiler ile müteahhitler arasında mal-hizmet alışverişi için meydana getirilen proje veri ve talep bankası YapıRadar, maliyetleri artan inşaat malzemelerinin yerine, yerli malzemelerin ve teknolojik partnerlerin kullanılmasıyla konut fiyatlarını yüzde 15 seviyesinde düşeceği kaydedildi.

Konut fiyatları ne kadar arttı?

Konut kredisi faizlerinin düşmesi ile beklemekte olan talep açığa çıktı. Faizlerin düşmesi ile ve talebin artması ile konut fiyatları arttı. Peki konut fiyatları artmaya devam edecek mi?

Konut fiyatları arttı, stoklar eridi!

Tüm konut tiplerinde konut fiyatları Temmuz ayında bir önceki aya oranla artış gösterdi. Aynı dönemde konut stoğunun yüzde 2.3’ü erirken bitmemiş konutlara talep bitmiş konut projelerinden daha fazla oldu.

konut fiyatları talep artışıyla yükseldi Haberi

konut fiyatları talep artışıyla yükseldi

Kur etkisine karşın vatandaşın ev sahibi olma isteği hız kesmedi. Yılda en az 600 bin yeni talebin de etkisiyle konutlar % 18,76 değer kazandı. İstanbul % 26,6 ile ilk sırada yer aldı. Sektör temsilcileri de değer artışını, tüketicinin satın alma isteğinin ön planda kalması ve alımlarda zarar etmemesine bağladı.


Türkiye Konut Fiyatı Endeksi'nin (TKFE) temmuzda yıllık bazda yüzde 18,76 yükselmesi dikkati çekerken, sektör temsilcileri artışın nedeni olarak tüketicinin konut alma isteğini ve kurdaki yükselişi gösteriyor. Müteahhitler, Merkez Bankası tarafından son iki yılda 45 ilde yapımı gerçekleşen konutların değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan TKFE'deki artışı değerlendirdi. Era Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, “Fiyatların yükselmesindeki ana neden tüketicinin konut satın alma isteğinin hep ön planda olması ve bu isteği hızlandıran en önemli...