05 / 05 / 2024

Konut fiyatları zamlandı

Konut fiyatları zamlandı

GYODER’in Temmuz ayı raporuna göre yeni konut fiyatları 2010’dan bu yana yüzde 50 oranında arttı. Son bir yılda satılan 100 konuttan 17’sini yabancılar aldı. Ödemelerin yarıdan fazlası senetle yapıldı.

Konut fiyatlarındaki fahiş artışların önüne geçilemiyor! Bir yılda Yüzde 153 zamlandı

Türkiye'de son yıllarda yaşanan konut fiyatlarının çıkışı, yükselen enflasyonunda etkisiyle tartışmaların alevlenmesine neden olmaya devam ediyor. Konut fiyatlarındaki bu fahiş fiyat artışları ile alakalı, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yeni verileri açıkladı.

O ilde kiralık konut fiyatları resmen uçtu! 1 yılda üçe katlandı! Herkes kiralık ev arıyor...

Antalya, kiralık konut fiyatlarındaki artışta zam şampiyonu olurken, Trabzon ise Antalya'dan sonra kiraların en çok zamlandığı ikinci şehir oldu. Peki Trabzon'da konut fiyatları neden yükseliyor?  İşte ayrıntılar...

Venezuela'da konut fiyatları yüzde 107.3 zamlandı!

Venezuela’da Ulusal Meclis verilerine göre kasım ayı enflasyonu  yüzde 65,7 olurken, yıllık enflasyon yüzde 3 binin üzerinde kaydedildi. Konut fiyatları yüzde 107.3 zamlandı.

Konut fiyatları demir zamından etkilendi!

AKAMDER Başkanı Mustafa Karslıoğlu, Çin’in demir üretimini azaltması nedeniyle Türkiye piyasasında demir fiyatlarının yüzde 60 zamlandığını söyledi. Karslıoğlu, bu durumun konut fiyatlarını etkilediğini belirtti.

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 23 zamlandı!

Türkiye genelinde yeni konut fiyatları yeni yıla yüzde 0.68 düşüşle başlarken, konutlarda genel fiyat artışı ise yüzde 0.52 olarak gerçekleşti. Türkiye genelindeki yıllık yüzde 17.5 artışa karşın İstanbul'daki fiyat artışları ise yüzde 23.41'i buldu.

Konut fiyatları yükselişini sürdürüyor!

Konut fiyatları, bir yılda yüzde 18 zamlandı. Uzmanlar, kurdaki yükseliş ve maliyet artışının fiyatlara yansımaya başladığını, önümüzdeki günlerde daha büyük zammın kapıda olduğunu söylüyor.

Türkiye'de konut fiyatları yükseliyor!

Konut fiyatları, bir yılda % 18 zamlandı. Uzmanlar, kurdaki yükseliş ve maliyet artışının fiyatlara yansımaya başladığını, önümüzdeki günlerde daha büyük zammın kapıda olduğunu söylüyor.

Yalova'da konut fiyatları Haziran'da yüzde 2 arttı!

Konut fiyatları haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 0,44, gecen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 7,46 zamlandı. Yalova, metrekare basına yüzde 2,00 değer artışıyla Haziran 2015'te konut satış fiyatlarının en fazla yükseldiği şehir oldu.

Anadolu'da konut fiyatları şaha kalktı!

Konut fiyatları son 1 yılda sadece İstanbul’da değil , Gaziantep, Kayseri, Şanlıurfa, Muğla, Trabzon ve Ankara’da da yüzde 20’inin üzerinde zamlandı. Suriye’den kaçanların talebi fiyatları tetikledi

İşte konut fiyatlarının en çok arttığı iller!

Konut fiyatları sadece İstanbul’da değil , Gaziantep, Kayseri, Şanlıurfa, Muğla, Trabzon ve Ankara’da da yüzde 20’inin üzerinde zamlandı. Markalı konut pazarının büyüdüğü Ankara ve Kayseri’de metrekaresi bin 200 liradan ucuz ev bulmak zorlaştı.

Konut fiyatları 2010'dan bu yana yüzde 50 zamlandı!

GYODER’in Temmuz ayı raporuna göre yeni konut fiyatları 2010’dan bu yana yüzde 50 oranında arttı. Son bir yılda satılan 100 konuttan 17’sini yabancılar aldı. Ödemelerin yarıdan fazlası senetle yapıldı.

İstanbul'da konut fiyatları yüzde 20 zamlandı!

Merkez Bankası'nın 'Üç Büyük ilin Konut Fiyat Endeksi' verilerine göre, İstanbul'da konut fiyatlarında ortalama artış, mayıs sonu itibarıyla bir yılda yüzde 20'yi aşarak İzmir ve Ankara'yı geride bıraktı.

Yeni konut fiyatları yüzde 13 zamlandı!

“Reidin–GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi” raporuna göre, yeni konut fiyatları bir önceki aya göre %0,41 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre ise %12,99 oranında yükseldi.

Konut fiyatları zamlandı Haberi

Konut fiyatları zamlandı

Gayrimenku ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Temmuz 2014 REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarını açıkladı.


Endekste; Temmuz’da bir önceki aya göre yüzde 0.74 oranında, geçen yılın aynı dönemine göre de yüzde 10.79 oranında artış gerçekleşti. Böylce endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre yüzde 49.90 oranında artış meydana geldi. Yani yeni konut fiyatları son 4 yılda yüzde 50 zamlandı.


YABANCILAR 1+1 TERCİH ETTİ


Rapora göre, markalı projelerden konut satın alan müşterilerin peşinat, senet ve banka kredisi kullanım oranları incelendiğinde, Temmuz’da peşinat oranı yüzde 32.1, senet oranı yüzde 53.7 ve banka kredisi oranı yüzde 14.3 olarak gerçekleşti.


Aynı ayda markalı konut projeleri kapsamında gerçekleştirilen satışların yüzde 19.5’i yabancı yatırımcılara yapıldı. Bu oran son altı aylık ortalamalara göre yüzde 17.1 düzeyinde gerçekleşti....