05 / 05 / 2024

Konut fiyatlarında Türkiye

Konut fiyatlarında Türkiye

Global Property Guide, 2014'ün son çeyreğinde emlak fiyatlarının en çok yükseldiği ülkeleri sıraladı. Türkiye yüzde 16.89 artışla ilk sırada yer alıyor.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Satılık ve kiralık konut fiyatları, milyonların gündeminde yer alıyor. Ev kiralamak isteyenler ve konut satın almak isteyenler fiyatların düşüp düşmediğini merak ediyor. Peki satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Konut fiyatlarında neler oluyor? Şu anki ilanların sahipleri, hayal kurarken para kaybeden mülk sahipleri! 

Gayrimenkul Danışmanı M. Kıvanç Önder, konut fiyatları ile ilgili X sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Peki konut fiyatlarında neler oluyor? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut fiyatlarında son durum!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan konut sektörüyle ilgili bazı soruların cevap bulmadığını belirterek konut fiyatlarında son durumu değerlendirdi. 

Almanya’da konut fiyatlarında 2000 yılından beri en sert düşüş yaşandı!

Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan verilere göre Almanya’da konut fiyatları geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 8,4 gerileme gösterdi. Böylelikle ülkede konut fiyatlarında 2000'den bu yana en sert düşüş yaşanmış oldu.

Konut fiyatlarında rekor yükseliş! En çok hangi şehirler değerlendi?

Konut fiyatlarında yaşanan artışlar beraberinde de birçok şehri etkiledi. Hal böyle olunca, İstanbul, Ankara, İzmir geriledi ve yerini küçük şehirlere bıraktılar ve bu küçük şehirler de zirveye yerleşmiş oldu. Buna göre, konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler.

Konut piyasasında tehlike çanları çalıyor! 56 ülke arasında konut fiyatlarında en çok artış Türkiye'de oldu!

İnşaat Mühendisi Turgut Hamzaçebi, ülke genelinde inşaat sektörünün önemine değinerek 56 ülke içinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı. 

Ankara’da konut fiyatları yüzde 20 düştü! Konut piyasasında balon patladı mı?

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam 2024 yılının ilk döneminde konut fiyatlarının nasıl seyrettiğini değerlendirdi. Akçam, “Konut fiyatlarında yüzde 20 oranındaki suni düşüş stabil bir seviyede devam ediyor” dedi.

Çin'de konut fiyatlarında son 9 yılın en hızlı düşüşü yaşandı...

Çin'de konut fiyatlarında azalma devam ediyor. Bu kapsamda, yeni konut fiyatları, Şubat 2015 yılından bu yana en hızlı aylık düşüşü kaydettiği açıklandı.

Türkiye'den 2023 yılında çok konut satın alan 20 ülke açıklandı...

TÜİK, Konut Satış İstatistikleri Aralık 2023 verilerini yayınladığını açıkladı. Geçtiğimiz senenin tamamına dair verilerinde yer aldığı raporda, 2023 yılında Türkiye'de yabancılar tarafından alınan konut sayısı da yer aldığı belirtildi.

Konut fiyatlarında artış hızı geriliyor mu? Vatandaşlar 'Öyle değil' dedi!

Konut fiyatlarında reel artış hızı geriliyor. Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, rakamları X sosyal medya hesabından paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut fiyatlarında reel artış hızı düşüyor! Gerçekten öyle mi? Vatandaşlar ne diyor?

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, X sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamasında konut fiyatlarında reel artış hızı gerilemeye devam ettiğini belirtti. İşte Erdoğdu'nun o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Konutta son 5 yıl bilançosu! Konut fiyatlarında balon var mı? 

Dünya konut fiyatlarında son 4 yıldır rekor kırıyor. Peki, Türkiye'deki konutlarda balon var mı? İşte son 5 yıl konut bilançosu...

Dünyada iki büyük kent hariç her yerde konut fiyatları düştü! İşte fiyatların düşmediği o kentler!

2022’de dünyanın 25 büyük şehrindeki konut fiyatlarında keskin bir düşüş yaşandı. Rapora göre, yalnızca Zürih ve Tokyo bu kentlerin dışında kaldı.

Konut fiyatlarında Türkiye Haberi

Konut fiyatlarında Türkiye

20. sırada Kanada yer alıyor ve yıllık artışı yüzde 4.95, Hollanda 19. sırada yıllık artış yüzde 5.09, 18. sırada Meksika ve yıllık artış yüzde 5.11, 17. Yeni Zelanda yüzde 5.39 yıllık artış gösteriyor.


16. sırada yer alan Norveç'in yıllık artışı yüzde 5.68 olarak görülüyor. 15. sırada ise İzlanda yer alıyor. İzlanda'nın yıllık artışı yüzde 6.09, 14. sırada Endonezya ve yıllık artış yüzde 6.28 olarak belirlendi. 13. sırada yer alan Avustralya'nın ise yüzde 6.99 oldu.


12. sırada Filipinliler yer alıyor. Filipinlilerin yıllık emlak fiyatlarındaki artış yüzde 7.11 olarak görülüyor. 11. sırada ise Brezilya bulunuyor. Yıllık artışı yüzde 7.33. Güney Afrika 10. sırada olarak yer alıyor ve artış yüzde 8.10, İngiltere 9. sırada ve yıllık artışı yüzde 8.34.


8. sırada bulunan İsrail'in artışı yüzde...