20 / 07 / 2024

konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi

konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi

Türkiye’nin önemli gayrimenkul geliştiricilerinden birisi olan intAvrasya Uluslararası İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sesli son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Peki konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi?

Konut almak için şu an doğru zaman mı? Fiyatlar düşecek mi?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Esfender Korkmaz, bugünkü köşesinde şu an konut almak için doğru zaman olup olmadığını, konut satışlarını ve konut fiyatlarını kaleme aldı. İşte Esfender Korkmaz'ın 'Konut alma zamanı mı?' başlıklı yazısı...

Konut fiyatları neden artıyor? İşte merak edilen o sorunun yanıtı!

Türkiye’nin ilk global gayrimenkul şirketi olan Redstone'un Bostanlı ve Bağdat Caddesi şubeleri açıldı. Açılışa katılan Yönetim Kurulu Başkanı Evrim Kırmızıtaş Başaran sektörle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

İnşaat sektöründe fiyatlar nasıl dizginlenir?

İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık üretim ve konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Satılık konut fiyatlarındaki düşüş 2024'ün ilk 6 ayına damga vurdu! Konut almak için doğru zamandayız!

Endeksa, Türkiye genelinde konut piyasasındaki değer değişimlerine yönelik yarıyıl raporunu açıkladı. Satılık konut fiyatlarındaki reel düşüş trendi, 2024’ün ilk altı ayına damgasını vurdu. 

İnşaat sektöründe malzeme fiyatlarındaki artışlar görenlere 'yok artık' dedirtti! İşte sektörün en büyük sorunu!

İnşaat sektöründe işçilik ve malzeme fiyatlarındaki artışlar her geçen gün yükseliyor. Sektör temsilcileri bu duruma tepki gösterirken inşaat maliyetlerinin neden arttığı ise ortaya çıktı. .

Merkez Bankası'ndan konut ve kira fiyatları açıklaması: Kira artışı sınırlanacak! 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda sunum yapan Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan Konut fiyatlarındaki artış eğiliminin yavaşladığına dikkat çekti ve bu durumun da gecikmeli olarak kira artışını sınırlayabileceğinin altını çizdi. İşte o açıklama...

Konut fiyatlarındaki düşüşün nedeni ne? 

Ülkemizde son 10 senedir konut satışları gerilemeye başladı. Söz konusu bu gerilemenin en büyük sebebi konut kredilerinin yüksek olması ve yabancıların konut alımından uzaklaşması şeklinde belirtilirken, konut fiyatlarında yaşanan düşüşün nedeni de merak ediliyor. Peki konut fiyatlarındaki düşüşün n

'Konutta nakit alım fırsatı' diyen Uzman isim tarih verdi! Konut fiyatlarındaki makas kapanacak!

Endeksa’nın Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Görkem Öğüt, TÜİK’in açıkladığı Nisan 2024 Konut Satış İstatistiklerini ve güncel konut fiyatlarındaki değişimi değerlendirerek, konutta nakit alım fırsatı olduğunu belirtti.

Konut fiyatlarında nasıl balon oluştu? Ünlü turizmci açıkladı! İşte kanıtı...

Konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. Fahiş rakamlara ulaşan konut fiyatları yatırımcıları ve konut almak isteyenleri şaşkına çevirirken ünlü turizmci, konut fiyatlarında nasıl balon oluştuğunu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatlarındaki düşüş geçici… Parasını faize yatıranlar zarar eder!

Yüksek kredi faizleri nedeniyle konut piyasasında yaşanan durgunluk devam ediyor. Konut fiyatlarındaki düşüsün geçici olduğunu söyleyen İyi Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban nedenlerini de açıkladı.

Konut fiyatlarındaki artış yabancıyı da vurdu! İstanbul'da yabancıya satış yüzde 67 düştü! 

Son günlerde sık sık gündeme gelen konut fiyatlarındaki artış, vatandaşlık ve ikamet izni için talep edilen limitlerin yükseltilmesi yabancıların ülkemizdeki konut alımlarına da yansıdı.

Konut fiyatları değerinin üç katına çıktı! Ev ve arsa fiyatlarındaki balon çileden çıkardı!

Konut fiyatlarındaki fahiş artış ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Konut fiyatlarının olması gerekenin 3 katından fazlaya satıldığını söyleyen  Makine mühendisi Yavuz isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından değerlendirme yaptı.

Ünlü ekonomistten konut fiyatları açıklaması: Fiyatlardaki düşüş daha da derinleşecek

Gayrimenkul piyasasında durgunluk sürerken, konut fiyatlarındaki artış hızı da düşmeye devam ediyor. Konut fiyatlarındaki son durumu değerlendiren Ekonomist Barış Soydan, düşüşün derinleşerek süreceğini belirtti.

Konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetler artıyor. Ev fiyatları ne olacak? 

Ev almayı planlayanlar konutlardaki fiyat hareketlerini yakından takip ediyor. TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre konut fiyatlarındaki yükseliş hızı düşerken, maliyetlerdeki artış hızlandı. Peki bundan sonra konut fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı?

Lüks gayrimenkul fiyatlarındaki artışta başı Dubai ve Manila çekiyor!

Dünya genelinde lüks konutların fiyatları geçtiğimiz yıl yüzde 3 ,1'lik bir artış yaşarken, Dubai ve Manila lüks gayrimenkul fiyatlarındaki artışta başı çekti...

Enflasyon emlak piyasasını nasıl etkiledi? Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? 

Konut fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? İşte emlak piyasasındaki son durum...

konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi Haberi

konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi

Türkiye’nin önemli gayrimenkul geliştiricileri arasında yer alan intAvrasya Uluslararası İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sesli, son dönemlerde sektörde yaşanan fiyat artışları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Peki konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Yaptığı açıklamalarda gayrimenkulde fiyat artışlarının süreceğini kaydeden Ali Sesli, “İnşaat maliyetlerinin öngörülemeyen biçimde yükseliyor olması nedeniyle yeni yatırımların azalması, piyasada arz sorununu da beraberinde getiriyor. Arz çok azaldı. Artık satacak gayrimenkul bulamamak en büyük sorun. Ayrıca buna yurt dışı alıcıların yoğun ilgisi de eklenince mevcut talebi karşılayamayan sektörde, fiyatların artması kaçınılmaz hale geldi” şeklinde konuştu.

Yine sektörle ilgili yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen KDV indiriminden ziyade konut kredi faizlerinin aşağı çekilmesinin yurt içi alıcıları hareketlendireceğini kaydeden Ali Sesli, yeni...