28 / 08 / 2024

Konut fiyatlarının düşük olduğu semtler

Konut fiyatlarının düşük olduğu semtler

Türkiye konut fiyat endeksi Mart'ta yıllık bazda yüzde 18.56 arttı, İstanbul'da artış yüzde 28.76 oldu. TCMB, 2015 yılı Mart ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerini açıkladı.

Satılık konut fiyatlarındaki düşüş 2024'ün ilk 6 ayına damga vurdu! Konut almak için doğru zamandayız!

Endeksa, Türkiye genelinde konut piyasasındaki değer değişimlerine yönelik yarıyıl raporunu açıkladı. Satılık konut fiyatlarındaki reel düşüş trendi, 2024’ün ilk altı ayına damgasını vurdu. 

Konut fiyatları, gram altın cinsinden uzun dönem ortalamasının altına geriledi!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu konut fiyatlarının gram altın cinsinden uzun dönem ortalamasının altına gerilediğini açıkladı. Peki ortalama konut birim fiyatı kaç gram altın oldu?

Konut fiyatları düşüyor ama maliyetler artıyor! Ünlü stratejist ev almak isteyenlere seslendi! Oturacağınız evi alın!

Konut sektörü inşaat maliyetlerindeki artışlar karşısında zor günler geçiriyor. Konut fiyatları real olarak düşse de maliyetlerdeki artışlar devam ediyor. Ünlü stratejist konut piyasasını değerlendirerek ev almak isteyenlere 'oturacağınız evi alın'' çağrısında bulundu. 

Düşük faizli kredi kampanyasıyla konut fiyatları yine ralliye başlar!

İstanbul'daki konut fiyatlarında, ölçülebilen son 14 yılın en yüksek reel fiyat düşüşü görülürken 12,6 bin takipçili Hilmi Bozdağ yaptığı paylaşımda konutta talep birikmesi olduğunu söyleyerek, düşük faizli kredi kampanyası olduğu noktada konut fiyatlarının yine ralliye başlayacağını belirtti.

Konut fiyatlarını düşürmek için 100 milyon dolarlık program geliyor!

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, gelecek üç senede uygun fiyatlı konut finansmanını desteklemek için ek 100 milyon dolarlık program oluşturulacağına dikkat çekti. İşte detaylar...

'Konut fiyatları düşecek, almayın' diyenlere İslam Memiş'ten sert cevap! Vaktin varken al, yoksa parklarda yatacaksın!

Para piyasası uzmanı İslam Memiş, konut piyasasını değerlendirerek konut almak için fiyatların düşmesini bekleyenlere seslendi. Peki konut fiyatları düşecek mi, konut alalım mı, bekleyelim mi? İşte İslam Memiş'in o yanıtı...

Gayrimenkul Yatırım Fonu konut fiyatlarını düşürebilir!

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş yaptığı açıklamada gayrimenkul yatırım fonunun konut fiyatlarını düşürebileceğini söyledi.

SGK uzmanı Özgür Erdursun açıkladı: Emekli maaşının düşük olmasının 2 nedeni

Milyonlarca emekli Temmuz ayında yapılacak zamla ilgili haber beklerden Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşının düşük olmasının iki nedenini açıkladı.

İzmirliler dikkat! Kiraların en yüksek ve en düşük olduğu ilçeler hangileri?

2014 yılında kurulan ve emlakçıların sıkça başvurduğu Endeksa platformunun güncel verilerine göre, İzmir’de kiralık konut fiyatlarının en yüksek ve en düşük olduğu ilçeler belli oldu. 

Konut fiyatları reel olarak düşüyor, şimdi ev almak için doğru zaman mı?

Açıklana resmi rakamlara göre, konut fiyatları reel olarak düşüyor. Peki şimdi ev almak mantıklı mı? İşte konut fiyatları ile ilgili detaylar...  

Konut almak hayal mi oldu? Kiralık fiyatları artarken, satılık fiyatları düşüyor!

Mega kent İstanbul'da kiralık konut fiyatları artarken, satılık konut fiyatları da düşüyor. Gayrimenkul piyasasındaki durgunluk merak konusu olurken, uzmanlar konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada piyasanın zaman içerisinde kendisini realize ettiğini belirtiyor.

Ekonomist, dolar ve TL bazında konut fiyatlarını karşılaştırarak olası senaryoyu açıkladı!

Konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Konut satışları düşüşe geçse de fiyatlardaki artış hızla yükseliyor. Ekonomist, sosyal medya hesabından dolar ve TL bazında konut fiyatlarının karşılaştırdı ve olası senaryoyu açıkladı.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Satılık ve kiralık konut fiyatları, milyonların gündeminde yer alıyor. Ev kiralamak isteyenler ve konut satın almak isteyenler fiyatların düşüp düşmediğini merak ediyor. Peki satılık ve kiralık konut fiyatlarında son durum ne? Düşüyor mu, yükseliyor mu?

Konut fiyatlarının düşük olduğu semtler Haberi

Konut fiyatlarının düşük olduğu semtler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2015 yılı Mart ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,56 artan TKFE, aynı dönemde reel olarak yüzde 10,18 arttı. Metrekare başına konut değeri olarak hesaplanan birim fiyatlar 2014 yılı mart ayında 1.342,23 TL/metrekare iken 2015 yılı mart ayında 1.569,79 TL/metrekare olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde, 45 ilde son iki yılda yapımı gerçekleşen konutların değerleme raporları analiz edilerek hesaplanan Türkiye Yeni Konutlar Fiyat Endeksi (TYKFE) 2015 yılı mart ayında bir önceki aya göre yüzde 2,26 artarak 175,30'a yükseldi.



Endeks bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16,09, reel olarak ise yüzde 7,88 arttı. Üç büyük ilin konut fiyat endekslerindeki gelişmeler değerlendirildiğinde, 2015 yılı mart ayında bir önceki aya göre...