15 / 05 / 2024

Konut harici abonelik işlemleri

Konut harici abonelik işlemleri

Doğalgaz abonelikleri, İstanbul'da İGDAŞ'ta yapılıyor. Abonelikler konut ve işyerleri için farklı şekilde yapılıyor. Peki, doğalgaz münferit bağlantı nedir? Doğalgaz münferit bağlantı nasıl yapılır?

Halkalı Toplu Konut Alanı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Toplu Konut Alanı, 420 Ada 6 Parsel ve 419 Ada 1 Parselin Bir Kısmi ile Bir Kısım Tescil Harici Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Ön ödemeli konut satışlarında şok! En çok ceza kesilen alan oldu!

Ticaret Bakanlığı tarafından Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde geçtiğimiz sene 85 firma için yaklaşık 125 milyon TL idari para cezası uygulandı ve en çok cezanın ön ödemeli konut satışında ve abonelik sözleşmelerinde uygulandığı ifade edildi.

İstanbul'da konut satışları yüzde 11,5’lik artışla 265 bine çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul İstatistik Ofisi, Ocak 2021 konut piyasası verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, İstanbul'da 2020'de konut satışları bir önceki seneye göre yüzde 11,5 arttı ve 265 bine ulaştı. İstanbul harici illerde toplam konut satışları da 1 milyon 234 bine ulaştı.

Maketten konut satışı yapılamayacak!

Tüketicinin korunmasını hedefleyen yeni kanunda, tüketici kredileri, kredi kartları ile ilgili sözleşmeler, kart üyelik aidatları, ön ödemeli konut satış sözleşmeleri, ayıplı malların iadesi, abonelik sözleşmeleri gibi birçok alanda uygulanacak...

Yeni tüketici kanunu konut kredilerinde faizi yükseltir!

Yeni düzenleme, kredi kartlarından ayıplı malların iadesine ve abonelik sözleşmelerine kadar pek çok alanda yenilikler getiriyor. Ayıplı malların iadesine ilişkin birçok hükme yer veren yeni yasanın konut kredilerinde faizi artırabileceği belirtildi...

Fi Yapı'da paralar reklam şirketlerine gitti!

Fi Yapı'nın patronu Fikret İnan'ın konut sahiplerinden abonelik için istediği paraların mücevher, akaryakıt ve reklam şirketlerine gittiği iddia ediliyor...

TEB, konut kredisi alan müşterisinin yükünü hafifletiyor!

Konut kredisini TEB'den alanlar rahat rahat taşınıyor; ikametgah, abonelik, tamirat işlemlerini TEB hallediyor. Evini TEB ile alanların taşınma yükü hafifliyor

TOKÝ`den Bursa`ya 740 konut

Baþbakanlýk Toplu Konut Ýdaresi (TOKÝ) Baþkanlýðý Bursa Yeniþehir'e konut, sosyal donatý, adaiçi, genel altyapý ve çevre düzenlemesi iþlerini yaptýracak.

Anadolu'da ucuz konut alma fırsatı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Türkiye'nin dört bir yanında yaptığı 6.848 sosyal konutu satışa sunuyor

TOKİ`den Konya Halkapınar`a 208 konut

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Konya Halkapınar 2'nci etaba konut, adaiçi ve genel altyapı ile çevre düzenlemesi işlerini ihaleye çıkardı.

İstanbul`da konut fiyatları henüz değerini bulmadı

Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, "İstanbul'daki konut fiyatları yükselişini sürdürür." dedi.

TOKİ Erzurum`a 156 konut yaptıracak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Erzurum Narman'a konut, ticaret merkezi ile adaiçi, genel altyapı ve çevre düzenleme inşaatlarının yapımı için ihale açtı.

Hangi semtte? Konut fiyatları ne kadar arttı?

Hangi semtte? Konut fiyatları 2005 ve 2006'da ne kadardı? Şimdi ne kadar?

Konut harici abonelik işlemleri Haberi

Konut harici abonelik işlemleri

Doğalgaz münferit bağlantı nedir?

Doğalgaz abonelikleri, İstanbul'da İGDAŞ'ta yapılıyor. Abonelikler konut ve işyerleri için farklı şekilde yapılıyor. Konut harici abonelik işlemleri, münferit bağlantı oluyor.


Konut harici doğal gaz kullanacak abonelere münferit bağlantı yapılacak olması halinde bağlantı, abonenin seçimine bağlı olarak, abone tarafından sertifika sahibi kişilere  veya dağıtım şirketlerine yaptırılır. Söz konusu bağlantının abone tarafından dağıtım şirketine (İGDAŞ) yaptırılması halinde, dağıtım şirketinin (İGDAŞ) aboneye uygulayacağı abone bağlantı bedeli; bağlantı ve regülatör sayaç seti bedelleri toplamından oluşur. 


Abone bağlantı bedeli; bağlantı tipi, mesafe ve regülatör sayaç seti kapasitesine göre hesaplanacak bağlantı maliyetine % 10 ilave edilerek bulunur. (KDV hariç)


Söz konusu bağlantının abone tarafından sertifika sahibi kişiye yaptırılması halinde, bağlantı ile ilgili vereceği hizmetler için dağıtım şirketinin aboneden alacağı bedel ilk 100 metrelik bağlantı için...