04 / 05 / 2024

konut ipoteği nasıl kaldırılır

konut ipoteği nasıl kaldırılır

Konut kredisi kullandırımlarında istisnasız tüm bankalar kredi kullandırılan konutun tapusu üzerine ipotek koyduruyor. Peki, konut üzerindeki ipotek nasıl kaldırılır? İpotek kaldırma işlemi kaç gün sürer?

Ev almak isteyenler dikkat! Ortak konut kredisi nedir, nasıl çekilir?

Ev almak isteyen pek çok kişi tarafından merak edilen ortak konut kredisi birden çok kişinin aynı konut için birlikte kredi alarak ortak bir konut sahibi olmalarını sağlayan bir finansman çözümü şeklinde belirtiliyor. Peki ortak konut kredisi nasıl çekilir?

Turizm amaçlı konut izin belgesi nasıl alınır? Konutlarda turizm amaçlı konut kiralaması nasıl olacak?

Konutlarda Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine yönelik Yönetmelik resmen yürürlüğe girdi. Peki turizm amaçlı konut izin belgesi nasıl alınır? Konutlarda turizm amaçlı konut kiralaması nasıl olacak?

Ev almak isteyenlere 500 bin TL'lik konut desteği! Şartlar tek tek açıklandı, kaçırmayın!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 500 bin liralık konut desteği için de düğmeye basmıştı. Peki Aile Bakanlığı'ndan 500 bin TL'lik konut desteği nasıl alınır? 500 bin TL'lik konut desteği için kimler başvurabilir? 

Turizm Amaçlı Konut Belgesi nasıl, nereden alınır? 

Turizm Amaçlı Konut Belgesi'nin nasıl ve nereden alınacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut piyasası 2023'ü nasıl kapattı? 11 maddede 2023'ün kısa konut piyasası özeti... 

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, X sosyal medya hesabından 11 maddede 2023'ün kısa konut piyasası özetini paylaştı. Peki konut satış rakamları, konut fiyatları 2023'te nasıl değişti? İşte 11 maddede 2023'ün kısa konut piyasası özeti... 

Yeni düzenleme kiralık konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? 

Konutların turizm amaçlı kiralanması konusunda yapılan yeni düzenleme kiralık konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 5 sene içinde 12. Kalkınma Planı kapsamında 500 bin yeni sosyal konut inşa etmeyi planlıyor. Peki, TOKİ 500 bin yeni konut projesi başvuruları başladı mı? İstanbul TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır?

TOKİ 500 bin sosyal konut projesi: TOKİ Kahramanmaraş konut başvurusu nasıl, nereden yapılır?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 12. Kalkınma Planı kapsamında dar ve orta gelirlilere yönelik 500 bin konut üretileceği açıklandı. Peki, Kahramanmaraş TOKİ konut başvurusu ne zaman? TOKİ Kahramanmaraş konut başvurusu nasıl, nereden yapılır? İşte detaylar...

Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

Devlet prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara sosyal destekte bulunuyor. Peki, Prefabrik ev devlet desteği nasıl alınır? Prefabrik ev yardımı ne kadar?

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Konut kredisi nedir, nasıl alınır? Konut kredisi nasıl hesaplanır?

Ev almak isteyen milyonlarca kişi konut kredisinin detaylarını merak ediyor. Peki, Konut kredisi nedir, nasıl alınır? Konut kredisi nasıl hesaplanır? İşte detaylar...

Memura kira desteğinde maaş katsayısı kullanılacak mı? Memura kira desteği nasıl hesaplanacak? 

AK Parti seçim beyannamesinde yer verilen düzenlemelerden biri de kamu çalışanları için kira yardımı olmuştu. İstanbul başta olmak üzere, kamu çalışanlarının sosyoekonomik koşullarının iyileştirilmesi masada yer alıyor. Peki memura kira desteği nasıl hesaplanacak? 

Çiftçiler şimdi kontrol edin! Mazot ve gübre destek ödemesi bu illerde yattı! Mazot gübre desteği nasıl sorgulanır 2023?

Çiftçiler mazot ve gübre destek ödemesi ile ilgili son dakika gelişmelerini merak ediyor. Peki mazot ve gübre destek ödemesi hesaplara yattı mı? Mazot gübre desteği nasıl sorgulanır 2023?

konut ipoteği nasıl kaldırılır Haberi

konut ipoteği nasıl kaldırılır

İpotek kaldırma işlemi kaç gün sürer?

Konut kredisi kullandırımlarında istisnasız tüm bankalar kredi kullandırılan konutun tapusu üzerine ipotek koyduruyor. Konut kredileri hem yüksek tutarlı hem de uzun vadeli krediler olduğu için bankalar kredinin geri dönüşünü garanti altına almak için konutun üzerine ipotek koymayı istiyor.


Konut kredisi ipotek kaldırma işlemi için mutlaka kullanılan kredinin kapatılması gerekiyor.  Kredi borcu bitmeden ipoteğin kaldırılması mümkün olmuyor.


Borcunuzu ödedikten sonra konut kredisi ipotek kaldırma işlemi için gerekli işlemlere başlama hakkınız bulunuyor. İpotek kaldırma işlemi için atılması gereken ilk adım kredi kullanılan banka şubesini ziyaret ederek borcu yoktur yazısı almak oluyor.


Borcu yoktur yazısının noter onaylı olması talep ediliyor. İpotek kaldırma yazısı için birçok banka masraf talep edebiliyor. Bu masrafı ödedikten sonra bağlı bulunduğunuz kaymakamlığın içerisinde bulunan Tüketici Hakları...