09 / 05 / 2024

konut kampanyası ağustos 2018

konut kampanyası ağustos 2018

Gayrimenkul sektöründe yeni kampanya dönemi 27 Ağustos'ta başlayacak. Kampanya kapsamında konut kredi faiz oranları 120 ay vadede yüzde 0,98'e inecek.

Bakan Nebati'den son dakika ikinci el konut kampanyası açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati son dönemlerde sık sık gündeme gelen 2. el konut kampanyası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte Bakan Nebati'nin o açıklamaları...

Orta gelirliye konut kampanyasında son viraja girildi! Ayrıntılar peş peşe netleşiyor! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum'dan son dakika orta gelirliye konut kampanyası açıklaması geldi. İşte Bakan Kurum'un orta gelirliye konut kampanyası ile ilgili tüm açıklamaları...

İngiltere'de konut fiyatları Ağustos'ta yüzde 10 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, İngiltere’de konut fiyatları bu senenin ağustos ayında yıllık bazda yüzde 10 artış gösterdi.

Yabancılar Ağustos ayında en çok bu şehirlerden ev aldı!

Yabancıya konut satışı Ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 54,2 artarak 170 bin 408 oldu. Ağustos ayında en çok konutu İranlı vatandaşlar aldı...

İngiltere'de konut fiyatları Ağustos'ta yüzde 2 arttı!

Konut finansman kuruluşu Nationwide'nin verilerine göre; İngiltere’de ağustos ayında konut fiyatları aylık bazda yüzde 2 arttı.

Konut harcamaları Ağustos 2020'de yüzde 1.07 arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ağustos 2020 fiyat indekslerini açıkladı. Verilere göre, perakende fiyatlarda bir önceki aya göre konut harcamalarında yüzde 1.07 artış yaşandı. 

Konut fiyatları Ağustos’ta reel olarak azaldı!

2019 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 0,59 oranında artan Konut Fiyat Endeksi, bir önceki yılın aynı ayına göre nominal olarak yüzde 4,00 oranında artarken, reel olarak ise yüzde 9,57 oranında azalmıştır...

Çin'de yeni konut fiyatları Ağustos'ta aylık yüzde 0.58 arttı!

Çin'de yeni konut fiyatları Ağustos ayında aylık yüzde 0.58 artarak bir önceki aydan daha yavaş büyüme gerçekleştirdi.

ABD'de 2. el konut satışları Ağustos 2018'de değişmedi!

ABD’de ikinci el konut satışları Ağustos'ta bir önceki aya kıyasla değişmeyerek 5 milyon 340 bin oldu..

Konut alıcısı Ağustos 2018'de bitmemiş konutu tercih etti!

Ağustos ayı REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Açıklanan verilere göre konut alıcıları inşaatın geleceğine güvendi ve konut yatırımlarından vazgeçmedi. 

Ağustos 2018'de 49 bin 362 konut ilk defa satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre Ağustos 2018'de 49 bin 362 konut ilk defa satıldı...

Zonguldak’ta Ağustos ayında 528 konut satıldı!

TÜİK, 2018 yılı Ağustos ayı Konut Satış İstatistiklerini açıkladı. Verilere göre, Zonguldak'ta Ağustos ayında 528 konut satıldı. 

Konya'da Ağustos ayında 3 bin 385 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü tarafından 2018 yılı Ağustos ayı Konut Satışı İstatistikleri açıklandı. Verilere göre, Konya'da Ağustos ayında 3 bin 385 konut satıldı.

konut kampanyası ağustos 2018 Haberi

konut kampanyası ağustos 2018

27 Ağustos tarihinde başlayacak konut kampanyası gayrimenkul sektörü temsilcilerinin talepleri üzerine gündeme geldi. İnşaat patronları taleplerini Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a iletti. 

Konutta dev kampanya için her firmanın stokunda bulunan konutların bir bölümü varlık havuzunda toplanacak. Emlak Bank üzerinden gayrimenkul fonu kurularak firmalara nakit akışı yapılacak.

Konuyla ilgilenen iki bakanlık KONUTDER, GYODER ve İNDER başkanlarından projelerdeki stok rakamlarını ve bunların parasal değerini talep etti.

Raporların bakanlıklara ulaşmasından sonra bakanlıkların bu çalışmayla gayrimenkul sektörüne nakit akışı sağlamayı amaçladıkları öğrenildi. Kampanya çalışmalarının 17 yıl sonra aktif hale getirilen Emlak Bankası üzerinden yürütülmesi planlanıyor. 

En az 1 ay sürmesi tahmin edilen kampanyada peşinat oranı da yüzde 10'a düşürülecek. Konut kredi faiz oranları 120 ay vadede yüzde 0,98'e inecek.

Kamu...