03 / 05 / 2024

konut kdv 2014

konut kdv 2014

Maliye Bakanlığı taşınmaz satışlarında uygulanacak KDV oranı konusunda birtakım değişikliklere yer verdi. Yayımlanan özelgelere göre konutta KDV oranı ne kadar oldu? İşte konutta KDV oranı 2014..

O ilde 3 adet 2+1 konut KDV'den muaf olarak satılıyor! Ev alacaklar bu tarihi kaçırmayın!

Bursa Yıldırım Belediyesi, Bursa ili, Yıldırım ilçesi, Mevlana mahallesinde yer alan 3 adet 2+1 konutu KDV'den muaf olarak satıyor. Peki Bursa Yıldırım'da yer alan konutların fiyatları ne kadar? 

Ev alacaklar dikkat! Konutta KDV indirimiyle neler değişecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde konutta KDV indirimini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Konut KDV oranında kafalar biraz karıştı' başlıklı yazısı...

Konut KDV oranı 2022 nedir?

Konut satın alacak vatandaşlar konut KDV oranını merak ediyor. Peki, konut KDV oranı 2022 nedir? Konut KDV oranı inecek mi?

Konut teslimlerinde KDV oranları nasıl belirleniyor?

Konut teslimleri ile ilgili katma değer oranları için 3 farklı oran uygulanıyor. Peki bu oranlar neler? İşte 2021 konut KDV oranları ve detayları...

Konut KDV indirimi 2019!

Konutta KDV indirimleri gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi. İndirimler ise yıl sonunda sona erecek.

Konut KDV iadesine Sayıştay vetosu!

Konut satışları nedeniyle inşaat şirketleri ve müteahhitlere yapılan KDV iadesine yönelik Maliye’nin getirdiği bazı sınırlamalara, Sayıştay’da vize verdi.

Ankara-Çankaya projesindeki 27 konut 46 milyon TL'ye satıldı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın projelerinden Ankara-Çankaya projesindeki 27 adet konut KDV dahil 45 milyon 955 bin 771 TL'ye satıldı. 

Riskli alan ilan edilen yerlere indirimli konut KDV'si uygulanacak!

Maliye Bakanı Ağbal, Kentsel Dönüşüm Yasası’yla ilgili uygulamada sorunlar yaşandığını belirterek, “Riskli alan ilan edilen yerler var. Oranın tamamında değil belli bir bölgesinde indirimli KDV uygulanabilir” dedi

Konutta KDV eşitsizliği Meclis'te!

Konut KDV'sindeki kanuni düzenleme Meclis'e taşındı. Sezgin Tanrıkulu, yapılan düzenlemenin Anayasa'nın eşitlilik ilkesine aykırı olduğunu belirterek KDV'nin yeniden %1'e düşürülmesini istedi.

Emlak Konut GYO 2014 yılı genel kurul toplantı tutanağını yayınladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Kamu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı. Emlak Konut GYO 2014 yılı olağan genel kurul toplantı tutanağını yayınladı.

İstanbul'da yabancılara konut sayısı artacak!

YABANCIYA konut satışı 2014 yılında geçen yıla kıyasla yüzde 56 arttı ve toplam 18 bin 959 konut, yabancıya satıldı.

Emlak Konut GYO Genel Kurul toplantısı ne zaman?

Emlak Konut GYO, 2014 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısının 6 Nisan 2015 Pazartesi günü yapılacağını Kamuyu Aydınlatma Platformu aracılığıyla duyurdu. İşte şirketten KAP'a yapılan açıklama...

İnşaatlarda çürük demir denetimi hız kazandı!

Türkiye'de konut satışı 2014 yılında 1.1 milyonu bulurken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı inşaatları mesken tuttu. 2014 yılında hazır beton üretimini mercek altına alan Bakanlık, şimdi de ‘çürük demir’ denetimine hız verdi.

konut kdv 2014 Haberi

konut kdv 2014

Konutta KDV oranı 2014!

Maliye Bakanlığı taşınmaz satışlarında uygulanacak KDV oranı konusunda birtakım değişiklikler yaptı. Konut satışlarında uygulanacak KDV oranının tespitinde artık birtakım kıstaslar göz önüne alınacak.


Peki, konutta KDV oranı değişikliği ne zamandan itibaren uygulanıyor? Konutta KDV oranları neye göre belirleniyor? 


Konutta KDV oranları için taşınmazların yapı ruhsatı ile tapu kayıtlarında ne şekilde gösterildiğinden çok, fiilen ne amaçla kullanıldığı/kullanılacağı hususuna bakılıyor. Buna göre konutta KDV oranları arasında yüzde 1, yüzde 8 ve yüzde 18 seçenekleri bulunuyor.


Konutta KDV oranı ile ilgili özelgelerin özetleri:

“İnşası devam eden ve konut olarak satılacak olan ancak yapı ruhsatında apart otel olarak belirtilen gayrimenkullerin fiilen konut olarak teslime konu edilmesi durumunda % 1, net alanı 150 m2 ve üzerinde olan konut teslimleri ile ticari alanların tesliminde ise %...