03 / 05 / 2024

Konut kiralaması

Konut kiralaması

Konutlarını günübirlik kiraya verenler ve motorlu araç kiralayan firmalar, kira bedeli ne olursa olsun, 1 Temmuz'dan itibaren tahsilatlarını banka ve benzeri aracı kurumlar üzerinden yapacak, nakit ödeme devri sona erecek

Turizm amaçlı konut izin belgesi nasıl alınır? Konutlarda turizm amaçlı konut kiralaması nasıl olacak?

Konutlarda Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine yönelik Yönetmelik resmen yürürlüğe girdi. Peki turizm amaçlı konut izin belgesi nasıl alınır? Konutlarda turizm amaçlı konut kiralaması nasıl olacak?

Asgari ücretli bir kiracının yeni konut kiralaması çok zor! 

Ev sahibi ile kiracı davaları ülke genelinde her geçen gün artıyor. Özellikle bu davalar eski kiracı ile ev sahipleri arasında yaşanıyor. 

Muğla'da konut fiyatları ve kiralar fırladı fırsatçılara gün doğdu

Muğla konut fiyatlarının en fazla yükseldiği illerin başında geliyor. Marmaris'te emlak alım satımında ve kiralamasında yaşanan skandallar ise bu konuda çok kişinin başının ağrıyacağını gösteriyor.

Venedik'te konut kiralaması ve satışına düzenleme talebi!

Venedik'teki Venessia derneği, kente yerleşenlere öncelikli ve avantajlı konut fırsatları yaratılmasını önerdi.

TOKİ 206 arsanın satış ve kiralamasını açık artırmayla yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 26 ilde 206 arsanın açık artırma yöntemiyle satışı ve kiralamasını gerçekleştirecek.

Belediyelerin Konut ve İş yeri Tahsisi, Kiralaması ve Satışına Dair Genel Yönetmelik!

Belediyelerin arsa, konut ve iş yeri üretimi, tahsisi, kiralaması ve satışına daire genel yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü 30782 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

İkinci el konut satışında devrim!

Hükümet, ikinci el konut satışı ve kiralamasında komisyon oranlarına standart getirecek. Her önüne gelen emlakçı ve galerici olamayacak.

Konut kiralamasında yeni dönem!

Konutlarını günübirlik kiraya verenler ve motorlu araç kiralayan firmalar, kira bedeli ne olursa olsun, 1 Temmuz'dan itibaren tahsilatlarını banka ve benzeri aracı kurumlar üzerinden yapacak, nakit ödeme devri sona erecek

Araplar Bursa'da konut kiralarını yükseltti!

Türkiye'nin en kalabalık dördüncü şehri olan Bursa'da konut kiraları son 6 ayda yüzde 10 oranında arttı. 600 bin Arap turisti ağırlayan Bursa'da Arapların sezonluk ev kiralaması kiraların artmasına yol açıyor.

Rant vergisi belediyeye konut olarak ödensin!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, gayrimenkul rantlarından belediyelere verilecek payın ‘konut’ olarak ödenmesini, belediyelerin de bu konutları yoksula kiralamasını önerdi...

Belediyelerin arsa ve konut tahsis şartları!

Belediyelerin arsa ve konut tahsis şartları nelerdir? İşte 2005 Eylül'de Resmi Gazete'de yayımlanan Belediyelerin arsa, konut ve işyeri üretimi, tahsisi, kiralaması ve satışına dair genel yönetmelik esasları..

Ahmet Davutoğlu: Kamuda bina ve taşıt kiralamasına tedbir düşünüyoruz!

Devlet kemer sıkmak için harekete geçti. Başbakan Davutoğlu, devletin elindeki sosyal tesis, lojman, konut, bina ve taşıtlarla ilgili kapsamlı envanter çalışması talimatı verdi. Kamuda bina ve taşıt kiralamasına tedbir düşünüyoruz dedi...

Belediyelerin Arsa Konut ve İşyerlerine Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Belediyelerin Arsa, Konut ve İşyeri Üretimi, Tahsisi, Kiralaması ve Satışına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 3 Ekim 2013 Perşembe günü 28784 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Konut kiralaması Haberi

Konut kiralaması

Maliye Bakanlığı'nın ilgili sektörlere yönelik mevzuat düzenlemesiyle, önümüzdeki aydan itibaren araç kiralama faaliyeti yürüten firmalar, kiralama hizmet bedellerini tutarı ne olursa olsun banka ve benzeri aracı finansal kurumlar vasıtasıyla kredi kartı, banka kartı, havale, EFT gibi yollarla tahsil edecek. Söz konusu şirketler daha önce 7 bin liranın altındaki ödemeleri nakit olarak alabiliyorlardı.


Kamuoyunda "günübirlik kiralama" olarak bilinen kısa süreli konut kiralamalarında da kiraya verenlerin yapacakları tahsilatlar aynı şekilde banka ve benzeri aracı finansal kurumlar vasıtasıyla gerçekleştirilecek.

TUTAR SINIRLAMASI OLMAYACAK

Bu yolla yapılan kiralamalarda tutar sınırlaması olmayacak. Söz konusu kurala uymayan kişi veya firmaya mükellefiyet durumuna göre 350 lira ile bin 400 liradan az olmamak kaydıyla işlem bedelinin yüzde 5'i kadar özel usulsüzlük cezası kesilecek. Bakanlığın söz konusu düzenlemeleri kayıt dışılığı azaltmayı amaçlıyor.

'KANGREN...