05 / 05 / 2024

konut kirasıyla ticari kira arasındaki fark

konut kirasıyla ticari kira arasındaki fark

ATO Başkanı Baran, "Önümüzdeki iki sene içerisindeki en büyük hedefimiz, en büyük idealimiz Borçlar Kanunu'ndaki konut kirasıyla ticari kirayı birbirinden ayırmak" dedi.

Konut fiyatlarıyla birlikte otomobilde de reel düşüş hızlandı!

Otomobil reel fiyatında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 16,6 bir önceki aya göre ise yüzde 5’lik bir düşüş göze çarparken, Ekonomist Barış Soydan resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konut fiyatlarıyla birlikte otomobilde de reel düşüş hızlandığını belirtti.

Next Capital resmen başlıyor! Zeray İnşaat'tan Ankara'ya 491 konut ve 91 ticari ünitelik yeni proje!

Zeray İnşaat'ın başkent Ankara'da inşa edeceği Next Capital projesi resmen başlıyor. Maliyeti 1 milyar 950 milyon 120 bin 329 TL'ye mal olacak olan projede 491 konut ve 91 ticari ünite yer alacak.

Sarıyer'de ortalama konut kirası 43 bin 700 TL'ye ulaştı! Ev kiralayacaklara şok!

Son günlerde fahiş kiralar sık sık gündeme gelirken, megakentte ortalama kiralar tek tek açıklandı. Sarıyer'de ortalama konut kirası 43 bin 700 TL'ye ulaştı. İşte diğer ilçelerdeki son durum...

Emlak Konut GYO'da ticari üniteler e-ihale usulü ile şimdi satışta! Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), birçok ilde ve projede yer alan ticari birimlerini satışa çıkardığını açıkladı. Peşin ödemelerde yüzde 20 indirim yapılacak satışlarda tapu hemen teslim edilecek. 

Bios Life Halkalı projesiyle 312 yeni konut geliyor! 

Aytek Gayrimenkul, Halkalı projesi için düğmeye bastı. Bioslife Halkalı adıyla yükselecek olan projede 312 konut ve 7 ticari ünite yer alıyor. 

Next Capital için geri sayım başladı! Başkente 491 konut ve 91 ticari ünitelik yeni proje geliyor!

Zeray İnşaat başkent Ankara'daki Next Capital projesi için düğmeye bastı. 1 milyar 950 milyon 120 bin 329 TL'ye mal olacak Ankara Next Capital projesinde 491 konut ve 91 ticari ünite bulunuyor.

Konut kiralarındaki artış, enflasyonu katladı! Konut kirası endeksi yüzde 71.4 arttı!

Mayıs 2023'te, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre konut kirası endeksinde yüzde 71.4'lük yükseliş yaşandı. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO-THY Yenişehir Evleri için ÇED süreci başladı! Arnavutköy'e 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan geliyor!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ve Türk Hava Yolları'nın Yenişehir Evleri projesi için ÇED süreci başladı. Projede 12 bin 585 konut ve 450 ticari alan yer alacak.

İngiltere'de Londra dışında ortalama konut kirası ilk defa 1.000 sterlini geçti!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, İngiltere'de Londra dışındaki şehirlerde ortalama konut kirası Nisan ayında ilk defa 1.000 sterlini geçti.

TOKİ Erzurum projesiyle 239 konut ve 191 ticari ünite geliyor! İhalesi yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının merakla beklenen Erzurum 2023 projesiyle 239 konut ve 191 ticari ünite geliyor. Söz konusu projenin ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Ondörtüç Pendik’ten satışlar tam gaz! Yüzde 0,99 faiz ve 10 yıl vade fırsatı! İşte Ondörtüç Pendik konut fiyat listesi

İnsay Yapı imzalı Ondörtüç Pendik’te Yüzde 0,99 faiz ve 10 yıl vade fırsatıyla konut sahibi olabilirsiniz. Ondörtüç Pendik'te 252 konut ve 15 ticari birim yer alıyor.

Karmar Sakura projesiyle Basın Ekspres'e 241 konut ve 57 ticari ünite geliyor!

Başakşehir’in aileleri hedef alan konsepti, Karmar tarafından, İstanbul'un yıldız bölgelerinden Basın Ekspres Yolu’na taşınıyor. Karmar Sakura adıyla yükselecek olan projede 241 konut ve 57 ticari ünite yer alıyor. 

Konut sigortasıyla ilgili tüm merak edilenler 5 soruda tüm detaylarıyla!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut sigortası, konut ve içerisinde bulunan eşyaları kapsamlı şekilde korur. İşte Konut sigortasıyla ilgili tüm merak edilen 5 soruda tüm detaylarıyla...

konut kirasıyla ticari kira arasındaki fark Haberi

konut kirasıyla ticari kira arasındaki fark

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, AVM sektörünün sorunlarını çözüme kavuşturmak için ellerinden geleni yapacağını belirterek, "AVM'lerin sıkıntılarını biliyorum. ATO olarak yanınızdayız. Sektörün önünü açma adına alıcağınız kararları destekleme adına devletin gidilebilecek birimleri, bakanlıkları her neresi varsa beraber gideriz." dedi.


Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) "Söyleyeceklerimiz Var" toplantılarının ilkini ATO'da gerçekleştirdi.


Baran, burada yaptığı konuşmada, sektörün sıkıntılarını bildiğini belirterek, söz konusu toplantıda alınacak kararları uygulamada üstlerine düşen ne varsa yapmaya gayret edeceklerini söyledi. 


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında en çok sıkıntıya girenlerden birinin AVM'ler olduğunu vurgulayan Baran, "Belki bu olay insanların alışveriş alışkanlıklarını ve belki de AVM'ye gitme sıklıklarını değiştirdi. O anlamda en çok sıkıntıyı siz yaşadınız. Tükiye çok genç bir nüfus, toplum çok müteşebbis....