28 / 04 / 2024

konut kredidi icra takibi

konut kredidi icra takibi

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, 2010 yılından itibaren konut ve otomobil kredisi kullanan vatandaşlara ve borcunu ödeyemediği için hakkında haciz veya icra takibi başlatılanları meclis gündemine taşıdı..

Doğa Koleji'nin sahiplerine 240 milyon liralık icra takibi!

Doğa Koleji'ni 2016'da Metal Yapı Konut'un sahibi Ömer Saçaklıoğlu almıştı. Türkiye'de 123 kampüsü olan Doğa Koleji'nin sahipleriyle ilgili Temmuz 'da icra takibi başlatıldı. Üç ayrı icra takibinin tutarı 240 milyon lira seviyesine ulaştı.

Konut alıcısı senetle satışa yöneldi!

Konut kredisindeki faizin yüksek olması sebebi ile vatandaşlar senetle konut satışına yöneldi.  Mar Yapı icra Kurulu Başkan Yardımcısı Robert Varon senetle ev almak isteyenleri uyardı..

Konut kredilerinde icra takibi yoğunlaşacak!

Aydınlık Gazetesi köşe yazarı olan Mustafa Pamukoğlu, bugünkü yazısında 11 Temmuz tarihli Resmi Gazete’de bankaları ilgilendiren önemli değişiklikten bahsetti. Bankaların gayrimenkul yatırım ortaklıklarına dönüşmesi engellenecek.

İcra takibi başlatılan konut kredisi kullanıcıları mecliste!

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, 2010 yılından itibaren konut ve otomobil kredisi kullanan vatandaşlara ve borcunu ödeyemediği için hakkında haciz veya icra takibi başlatılanları meclis gündemine taşıdı..

Batman Emekli TOKİ'de icra takibi iddiası!

Batman Emekliler Derneği ve Toplu Konut İdaresi işbirliğiyle yapılan Batman Emekli TOKİ Evleri'nde bin 472 daire sahibi hakkında icra takibi başlatıldığı iddia edildi.

ABD'de konut icraları yüzde 18 azaldı!

ABD'de kasım ayı konut icra dosyaları, 6 yıldan bu yana görülen en büyük düşüşünü göstererek yüzde 18'e indi.

Arap yatırımcılar makul fiyatlı konut edinmek için icra ihalelerini takip ediyor!

Mütekabiliyet Yasası ile gayrimenkul sektörüne ilgisini artıran yabancı yatırımcılar, henüz makul fiyatlı konut edinmek amacıyla icra ihalelerine akın ediyor. En fazla alaka ise Arap coğrafyasından geliyor...

Konut kredisi masrafını tüketiciye ödeyen banka paranın iadesini istedi!

2011 yılında özel bir bankadan 65 bin TL konut kredisi çeken bir vatandaştan 520 TL dosya masrafı alan yapan özel bir banka, hakem heyetinin verdiği kararla, parayı icra yoluyla ödedi.

İshak Akpınar, konut kredisi dosya masrafını icra yoluyla tahsil etti!

Dosya masrafını 4 yıl sonra icrayla aldı. Ankara’da bir devlet memuru, 4 yıl önce çektiği konut kredisinden dolayı kendisinden tahsil edilen ‘dosya masrafı ve yeniden yapılandırma ücreti’ni icra yoluyla tahsil etti...

İcralık evlere konut kredisi alınır mı?

İcra ihalesini kazanan kişi konut kredisi kullanabilir mi?sorusu şüphesiz merak edilen konulardan biridir. Ancak bankalar icra ihalesine konu olan ev için konut kredisi vermeyi uygun görmez...

Cafer Kara: 6.5 milyon konut acilen yenilenmeli!

Çukurova Gayrimenkul icra Kurulu Başkanı Cafer Kara, Türkiye'de 18 milyonu aşan yapı stoğunun yüzde 67'sinin kaçak, yüzde 60'ının 20 yaş üzeri konutlar olduğunu belirterek, "6.5 milyon konut acilen yenilenmeli" dedi...

Uluhan Grup İcra Kurulu Başkanı Tanju Bilgen: Yabancıların konut sahibi olmaları doğal!

Konut firmaları projelerini farklılaşmak adına sürekli yeni yeni konseptler geliştirirken Uluhan Grup İcra Kurulu Başkanı Tanju Bilgen, Uluhan'ın kentsel dönüşüm projelerini ve farklı konseptlerini anlattı

Beykoz İcra Müdürlüğü'nden satılık 3 konut ve bir arsa! 3 milyon 516 bin TL'ye!

Beykoz İcra Müdürlüğü Göksu Mahallesi Nişangah Caddesi üzerindeki aynı ada içinde yer alan üç konut ve bir arsayı satışa çıkardı

konut kredidi icra takibi Haberi

konut kredidi icra takibi


CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, 2010 yılından itibaren konut ve otomobil kredisi kullanan vatandaşlara ve borcunu ödeyemediği için hakkında haciz veya icra takibi başlatılanlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Gaytancıoğlu sorularını Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'e iletti.


Gaytancıoğlu önergesinde "Ülkemizde yaşayan bir çok vatandaşımız ev ve otomobil sahibi olabilmek için bankalardan kredi kullanmaktadır. Kredi kullanan vatandaşlarımızın bazıları bu kredilerinin taksitlerini ödeyememekte ve haciz yolu ile evlerini ve otomobillerini kaybetmektedir." dedi.


Gaytancıoğlu'nun soruları

1- 2010 yılından günümüze kadar konut kredisi kullanmıştır? Bu vatandaşlarımızın kullandığı toplam kredi miktarı ne kadardır?


2- 2010 yılından günümüze kadar konut kredisi kullanan vatandaşlarımızdan kaçı borcunu ödeyemediği için haciz ya da icra takibine maruz kalmıştır?


3- 2010 yılından günümüze kadar kaç vatandaşımız otomobil kredisi kullanmıştır? Bu vatandaşlarımızın kullandığı toplam kredi miktarı ne...