05 / 05 / 2024

konut kredileri seçimden sonra arttı mı

konut kredileri seçimden sonra arttı mı

Konut, araç, ticari ve tüketici kredi faizleri seçimden sonra hemen yükseldi. 120 ay vadeyle alınan 100 bin liralık konut kredisinin ödemesi seçim öncesine göre 18 bin lira arttı.

Konut kredileri tutarı 1 yılda 391 milyar TL'den 444 milyar TL'ye çıktı!

Yüksek enflasyonla beraber alım gücü giderek daha da erirken, vatandaşlar da çareyi kredi ve kredi kartlarına yüklenmekte buldu. Merkez Bankası’nın sıkılaştırma adımlarına rağmen harcamalar durmazken konut kredileri tutarı da 1 yılda 391 milyar TL'den 444 milyar TL'ye çıktı...

Seçimden sonra dolar kaç lirayı görür? Baskı sürer mi? Uzman isim açıkladı

Dolar ve eurodaki yükseliş sürerken, Merkez Bankası geçtiğimiz hafta faiz artırımı yaptı. Pazartesi gününden itibaren yükselişi yavaşlayan dolar için gözler seçim sonrasına çevrildi. Peki dolar seçimden sonra yükselecek mi? Yatırım uzmanı Üzeyir Doğan’dan çarpıcı dolar analizi…

Konut piyasasında seçimden sonra bunlar olacak! Kulis bilgileri sızdı: Kira takibi, 3'ten fazla evi olana vergi...

Yerel seçimlere 1 hafta kala konut piyasasında yapılacak düzenlemeler merak ediliyor. Maliye Bakanlığı’ndan sızan kulis bilgilerine konutlar ile ilgili birçok düzenleme kapıda. Peki neler olacak? 

Benzin, motorin, LPG fiyatları seçimden önce kaç TL oldu? Yeni zam ve indirim geldi mi? Hemen bu rakamlara bakın!

Araç sahipleri son dakika benzin, motorin, LPG litre fiyatlarını merakla araştırıyor. Peki benzin, motorin, LPG fiyatları seçimden önce kaç TL oldu? İşte BP, Opet, Total, Shell, Petrol Ofisi 25 Mart 2024 fiyat listesi...

Seçimden sonra konut ve otomobil piyasasını neler bekliyor? Para kazanmak kolay olmayacak! 

Yerel seçimlere sayılı günler kala, seçim sonrası ekonominin seyri merak ediliyor. 88 bin takipçili Piyasa Kurdu isimli kullanıcı, X hesabından seçim sonrası konut ve otomobil piyasası ile ilgili bir değerlendirmesini paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Polat Holding imzası taşıyan Duna Pearl yılın konut projesi seçildi!

Polat Holding'in Macaristan’daki Gayrimenkul Geliştirme şirketi olan Polat Hungary tarafından hayata geçirilen Duna Pearl ''Yılın Konut Geliştirme” projesi seçildi.

Seçimden sonra gayrimenkul sahipliği ve servet vergisi kapıda! Elektrik, doğalgaz, köprü ve otoyol da zamlanacak!

31 Mart seçimlerinden sonraki ekonomi yönü ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Şenol Babuşcu, gayrimenkul ve servet vergisinin kapıda olduğunu söyledi. Peki seçimden sonra hangi zamlar bekleniyor? İşte ayrıntılar...

Seçimden sonra vergilere zam gelebilir!

Prof. Dr. Murat Batı, seçimden sonra gelir vergisinin payının yükseltilerek, dolaysız vergilerin toplam vergi gelirleri içindeki payının artırılabileceğini açıkladı.

Dolar seçimden sonra yükselir mi? Bugün dolar ne kadar oldu? Dolar yatırımcıları dikkat! 12 Şubat 2024 dolar/TL kuru 

Milyonlarca yatırımcı döviz kurlarındaki ahreketliliği yakından takip ediyor.  Son günlerde rekor üstüne reko kıran dolar kuru araştırılıyor. Bugün dolar ne kadar? Dolar seçimden sonra yükselir mi? 

Konut fiyatları seçimden bugüne dolar bazında yüzde 15 düştü! Ev satan çok, alan yok...

Konut fiyatları düşmeye başladı. Piyasa durgunlaşırken vatandaşlar yüksek kredi faiz oranları ve ekonomik koşullardan dolayı ev sahibi olamıyor. Peki konut piyasasındaki düşüş devam edecek mi; ev fiyatları ne olur?

Ev almak hayal oldu, konut alacaklar dikkat! 

Konut kredileri yükselişini artarak sürdürüyor. Buna göre orta direkt, memurlar, işçiler, emekliler, asgari ücretliler, sabit maaş ile çalışanlar için ev almak artık bir hayal oldu. Bankaların güncel kredi faizleri ve aylık ödeme seçenekleri.

Konut fiyatları seçimlerden sonra fırlayacak!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul danışmanı Murat Temur konut fiyatlarının seçimlerden sonra fırlayacağını söyledi.

Konut kredileri 2022 yıl sonuna göre yüzde 23,1 arttı: 443,3 milyar TL kredi kullanıldı! 

Faiz oranlarındaki aşırı artış ve kredi kullanmada miktar kısıtlamaları ile konut, taşıt, ihtiyaç gibi tüketici kredileri baskılanırken, gecikme faizlerinin yükselmesi, nakit avans limitinin düşürülmesi gibi zorlaştırıcı önlemlere rağmen, kredi ve kredi kullanımı arttı. İşte detaylar...

konut kredileri seçimden sonra arttı mı Haberi

konut kredileri seçimden sonra arttı mı

Bankalar; sandıktan tek parti iktidar çıkmamasının faturasını vatandaşa çıkarmaya başladı. Konut, araç, ticari ve tüketici kredi faizleri hemen yükseldi. 120 ay vadeyle alınan 100 bin liralık konut kredisinin ödemesi seçim öncesine göre 18 bin lira arttı. Vatandaş, bankalara uğrayamaz oldu.


7 Haziran seçimlerinden önce tek parti iktidarını fiyatlandıran bankalar, sandıktan farklı bir sonuç çıkınca faiz oranlarını arttırmaya başladı. Sandıktan tek parti iktidırı çıkmamasının faturasını vatandaşa çıkarmaya başlayan bankaların uyguladığı konut, araç, ticari ve tüketici kredi faizlerinde ciddi artışlar oldu. Seçimin ertesi başlayan kredi maliyetlerindeki artışlar bazı kalemlerde iki katına yaklaştı. Vatandaş, finansman temini için bankalara uğrayamaz oldu. Yılbaşından bu yana özellikle konut finanslanı kullanımında yaşanan artış bıçak gibi kesildi.


100 BİN TL KREDİNİN MALİYET 2 HAFTADA 18 BİN LİRA ARTTI

Son aylarda...