03 / 05 / 2024

konut kredisi borcunun devri

konut kredisi borcunun devri

Bankalardan konut kredisi kullanarak daire sahibi olduğunuzu ancak birtakım sebeplerden dolayı kredi borcu bitmeden evi satmak istediğinizi farz edelim. Peki, söz konusu konut kredisi devredilir mi?

Konut kredisi borcunun yeniden yapılandırılması!

Birçok kişi ev satın almak için bankalardan konut kredisi alıyor. Peki, konut kredisi borçlarının yeniden yapılandırılması nasıl gerçekleşir? Sizler için araştırıldı....

5 soruda konut kredisi erken kapama cezası!

Konut kredisi kullanan kimi tüketiciler birkaç taksitini veya borcunun tamamını erken kapatmak isteyebiliyor. Peki, böyle bir durumda konut kredisi erken kapama cezası ödenir mi? İşte yanıtı..

ABD'de konut kredisi borcu 3 trilyon dolara dayandı!

ABD'li Mortgage Bankacılığı Birliği (MBA), ülkede ödenmemiş toplam konut kredisi borcunun 3 trilyon dolara dayandığını açıkladı.

Konut kredisi geri ödeme cezası!

İsteyen tüketiciler konut kredisi borcunun tamamını veya herhangi bir tutarı vadesinden önce ödeyebiliyor. Peki bu durumda konut kredisi geri ödeme cezası ödeniyor mu?

Konut kredisi ipotek fek ücreti!

Konutun kredi borcunun tamamı ödendikten sonra konutun üzerindeki ipoteğin kaldırılması amacı ile düzenlenen yazıya ipotek fek yazısı deniyor. İşte, konut kredisi ipotek fek ücreti!

Konut kredisi erken ödeme cezası var mı?

Mayıs 2014 tarihinde yürürlüğe giren Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereğince, tüketici, vadesi gelmemiş kredi borcunun bir veya birden çok taksitini ödeyebiliyor. Peki, konut kredisi erken ödeme cezası var mı?

Kıbrıs'ta 10 konut kredisi borcunun 4'ü ödenmiyor!

Fileleftheros Gazetesi,konut kredisi borcunun ödenmemesiyle birlikte söz konusu evlerin açık artırma ile satış sürecinin başlaması durumunda bunun toplumsal etkilerinin de dramatik olacağına dikkati çekti.

BDDK, 325 milyon TL'lik konut kredisi borcunun peşinde!

Enuygun.coma göre, 2011 yılı Temmuz ayı itibariyle bankaların takibe aldığı sorunlu kart ve tüketici kredisi borçları  7 milyar lira iken, bunun 3,75 milyar lirası kredi kart borçlarından kaynaklanıyor. Geriye kalan borç içinde yüzde 10'unu konut kredil

Garanti Bankası en çok konut kredisi veren banka!

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen: 'Türkiye"nin en çok konut kredisi veren bankasıyız. Bölgesel büyüme  planlarımız doğrultusunda Romanya"da ilk 10 banka içinde yer alma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz' dedi  

Konut kredisi faiz oranlarında yükseliş sürüyor!

Bu hafta üç banka konut kredisi faiz oranlarını yükseltirken iki banka da faiz oranlarında indirim yaptı...

Konut kredisi faizleri bu hafta ne durumda

Konut kredisi faizlerinde bu hafta üç bankada yükseliş görülürken iki banka da indirim yaptı...

Halkbank 36 ay vadede yüzde 0.74 faizle konut kredisi veriyor!

Halkbank Uğurlu Tüketici ve Konut Kredisi başlattı. Kampanya kapsamında konut kredisi yüzde 0.74, tüketici kredisi yüzde 0.70'ten başlayan faiz oranıyla kullandırılıyor  

Fikret İnan: Konut kredisi faizlerindeki artış cuzi!

Dün ve önceki gün arka arkaya gelen açıklamalarla bankalar konut kredisi faizlerinde ortalama 5 puana varan artışlar gerçekleştirdi...

konut kredisi borcunun devri Haberi

konut kredisi borcunun devri

Konut kredisi devredilir mi?

Konut kredisi kullanarak daire sahibi olduğunuzu ancak birtakım sebeplerden dolayı kredi borcu bitmeden evi satmak istediğinizi farz edelim. Bu durumda konut kredisi devredilebilir mi? Konut kredisi nasıl devredilir?


Konut kredisinde, banka kredisi ile alınan evlerde satın alınan konutun ya da bir başka konutun üzerine ipotek tesis ediliyor.


Söz konusu ipotek, bankanın verdiği kredi karşılığında aldığı teminat olarak konutun üzerinde kuruluyor.


Konut kredisinin ödenmemesi durumunda teminat olarak gösterilen konut satışa çıkarılıyor ve borç bu satıştan elde edilen gelir ile kapatılıyor. Peki, konut kredisi kullanılarak evin kredi borcu bitmeden bir başkasına devredilmesi mümkün mü?


Konut kredisi devri..

Kredi kullanarak satın aldığı konutu satmayı düşünen kişi, bankadan kendisi adına tesis edilecek bir başka kredi ile de borcu kapatıp ipoteği kaldırabiliyor. Bu durumda zaten satış...