29 / 04 / 2024

Konut Kredisi Değerlendirme

Konut Kredisi Değerlendirme

Konut Kredisi başvurularının değerlendirilmesinde Bankalar tarafından uyulması gereken esaslar Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte Konut Kredisi Değerlendirme ve Uygunluk Belgesi...

Mart 2024 konut kredisi faizleri sil baştan! 1 milyonluk kredinin hem geri ödemesi hem de aylık taksitleri ne kadar?

Pek çok banka konut kredisi faiz oranlarında değişikliklere gitti. Peki 1 milyon TL'lik kredinin hem geri ödemesi hem de aylık taksitleri ne kadar? 

Konut kredisi faiz oranları peş peşe değişti! İşte banka banka yeni oranlar Şubat 2024! 

Şubat ayına girdiğimiz şu günlerde bankalar da konut kredisi faiz oranlarında değişikliğe gitti. Peki hangi bankanın faiz oranı ne kadar oldu?

PASHA Bank,Türkiye’de ev almak isteyen Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi veriyor!

2015 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren Azerbaycan menşeeli PASHA Bank, Azerbaycan vatandaşlarına konut kredisi vereceğini belirtti.

ABD'de konut kredisi başvuru oranları yüzde 5,7'ye düştü!

ABD Merkez Bankası (Fed) New York Şubesi yaptığı açıklamada 2023'te tüketici kredisi talebinde kayda değer bir düşüş yaşandığını belirterek, konut kredisi başvuru oranlarının yüzde 5,7'ye düştüğünü açıkladı.

Kamu bankalarında konut kredisi faizleri arka arkaya değişti! İşte konut kredisi ödeme tablosu...

Son dönemlerde, Türkiye'de vatandaşların kredi taleplerinde gözle görülür bir artış yaşanıyor. Peki, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi kamu bankalarının güncel konut kredisi maliyetlerinde son durum ne? İşte detaylar... 

Konut kredisi faiz oranları sil baştan değişti! 1 milyon TL'nin kredi taksit ödemesi ne kadar oldu?

Ev alma hayali kuran vatandaşların çoğu bu hayallerini konut kredisi ile gerçekleştiriyor. Merkez Bankası faiz kararından sonra değişen konut kredisi faiz oranları merak ediliyor. Peki  1 milyon TL'nin kredi taksit ödemesi ne kadar oldu?

ABD'de mortgage (konut kredisi) faizleri yükselirken başvurular azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı, önceki hafta yüzde 7,27'ye oranında artarken, mortgage başvuruları 1996 yılından bu yana en düşük seviyeye geriledi.

Konut Kredisi (Mortgage) nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir?

Gündemden düşmeyen konut kredisi kavramı ve detayları vatandaşlar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Peki, Konut Kredisi (Mortgage) Nedir? Evin krediye konu değeri nasıl belirlenir? İşte detaylar..

Türkiye'de konut kredisi faiz oranları 20 yılın zirvesinde! Bankalar muslukları kapattı! 

ABD ve Türkiye'de konut kredisi faizleri 20 senenin zirvesine yükseldi. Peki iki ülkede konut fiyatlarında son durum ne? İşte o rakamlar...

İngiltere’de onaylanan konut kredisi başvuruları Haziran'da 54 bin 700’e yükseldi!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından açıklanan rakamlara göre, İngiltere'de onaylanan konut kredisi başvuruları Haziran ayında 54 bin 700’e çıkarak 2022'nin ekim ayından bu yana en yüksek seviyelerini gördü.

İngiltere'de iki yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 6,63'e yükseldi!

Finansal veri sağlayıcısı Moneyfacts'den yapılan son dakika açıklamasına göre, İngiltere'de ortalama 2 senelik sabit konut kredisi faizi, yüzde 6,63'e çıktı.

İngiltere’de 5 yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 6’yı geçti!

İngiltere’de ortalama 5 yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 5,97’den yüzde 6,1’e artarak 2022 yılının kasım ayından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Konutta fiyat artışı harekete geçirdi! Bankaların konut kredisi limitlerinde muazzam değişim!

Konut fiyatlarındaki yüksek seyir ve deprem nedeniyle beklenen göç hareketinin getirdiği yeni zam dalgası yeni kararları doğurdu. Bankaların konut kredisi limitlerine getirilen sınırlar değişti.

Konut Kredisi Değerlendirme Haberi

Konut Kredisi Değerlendirme

Konut Kredisi Değerlendirme ve Uygunluk Belgesi!

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelik kapsamında yer alan hükümlere göre, Konut Kredisi başvurularının değerlendirilmesinde Bankaların uyması gereken bazı esaslar bulunuyor.


Söz konusu esaslar doğrultusunda Banka tarafından uygun görülen konut projelerine Konut Kredisi Uygunluk Belgesi veriliyor.


Konut Kredisi Değerlendirme ve Uygunluk Belgesi

Madde 19 - Konut Kredisi başvurularının değerlendirilmesinde Bankalarca aşağıdaki esaslara uyulur:


a) Konut Kredisi, karı, koca ve velayetleri altındaki çocukları için aile birliği esasına göre bir defa kullandırılır.

b) Kendisine, eşine veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı konutu olanlara veya başka bir konut projesinde ortak, üye veya satış vaadi ile bağlantılı olanlara Fondan kredi verilmez.

c) Brüt İnşaat Alanı 100 m2'yi geçen konutlara kredi verilmez.

ç) İkinci konut niteliğinde olan veya...