29 / 04 / 2024

Konut kredisi eş muvafakatname örneği

Konut kredisi eş muvafakatname örneği

Aile konutu üzerinde hak sahibi eşin konutla ilgili tasarrufu geçerliliği diğer eşin rızasına bağlanıyor. Bu hususla ilgili hükümlere Türk Medeni Kanunu'nda yer veriliyor. İşte, konut kredisi eş muvafakatname örneği!

Konut kredisi faiz oranları peş peşe değişti! İşte banka banka yeni oranlar Şubat 2024! 

Şubat ayına girdiğimiz şu günlerde bankalar da konut kredisi faiz oranlarında değişikliğe gitti. Peki hangi bankanın faiz oranı ne kadar oldu?

İngiltere’de onaylanan konut kredisi başvuruları Haziran'da 54 bin 700’e yükseldi!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından açıklanan rakamlara göre, İngiltere'de onaylanan konut kredisi başvuruları Haziran ayında 54 bin 700’e çıkarak 2022'nin ekim ayından bu yana en yüksek seviyelerini gördü.

İngiltere'de iki yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 6,63'e yükseldi!

Finansal veri sağlayıcısı Moneyfacts'den yapılan son dakika açıklamasına göre, İngiltere'de ortalama 2 senelik sabit konut kredisi faizi, yüzde 6,63'e çıktı.

0,69 faizli konut kredisi kimlere verilecek? Şartlar peş peşe duyuruldu! Ev alacaklar hemen bakın!

0,69 konut kredisi şartları ev almak isteyen milyonlarca vatandaşın gündeminde yer alıyor. 0,69 faizli konut kredisi kimlere verilecek? Şartlar peş peşe duyuruldu! Ev alacaklar hemen bakın!

Konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi dilekçe örneği 2021!

Ev sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyebiliyor. İşte konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi dilekçe örneği 2021...

TEB konut kredisi faizlerini yüzde 0.94’e düşürdü!

Türkiye Ekonomi Bankası (TEB) son bir ay içinde konut kredisi faizlerinde ikinci kez indirim uyguladı. Bankanın konut için kampanyalı kredi faizleri yüzde 0.94’e indi.

VakıfBank devlet destekli konut kredisi faizleri 0.58’e düştü!

VakıfBank konut kredi faizleri son yıllarda görülmemiş bir eşiğe kadar geriledi. Bankanın kentsel dönüşüm için devlet destekli konut kredisi faizler yüzde 0.58’e düştü.

Akbank konut kredisi faiz oranını 0,95’e düşürdü!

Akbank, konut kredisi faiz oranını tüm vadelerde ve herhangi bir tutar sınırı olmaksızın yüzde 0,95'e düşürdü. Akbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz ise konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Konut kredisi faizleri yüzde 0.63’e düşecek mi?

Kredi faizlerinde indirim devam ediyor. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, ‘Kahramanmaraş İş Dünyası Buluşması’nda kredi faiz oranlarına ilişkin, kamu bankaları ile görüştüklerini ve faizleri daha da düşüreceklerini dile getirmişti. Peki  Konut kredisi faizleri yüzde 0.63’e düşecek mi?

Kentsel dönüşüm konut kredisi faizleri yüzde 0.88’e geriledi!

Konut kredisi faiz oranlarındaki seri indirimler sonrasında kentsel dönüşüm kredisi faizleri de geriledi. Devlet desteği ile beraber en uygun kentsel dönüşüm konut kredisi faiz oranı yüzde 0.88’e geriledi...

Konut kredisi faiz oranları yeniden yükselişe mi geçiyor?

Bankaların konut kredisi faiz oranları yaklaşık dört aylık indirim döneminin ardından yeniden yükselişe mi geçiyor. Kredi faizleri tekrar artış trendine mi girecek?

Kentsel dönüşüm konut kredisi faizleri yüzde 0.98’e indi!

Konut kredisi faiz oranları hızla düşmeye devam ederken bir indirim haberi de kentsel dönüşüm kredilerinden geldi. Kentsel dönüşüm konut kredisi faiz oranı yüzde 0.98’e indi...

TEB konut kredisi faizini yüzde 1,15’e düşürdü!

TEB, başlattığı kredi kampanyası ile konut kredisi kampanyasında bir kez daha indirime gitti ve faiz oranını yüzde 1,15’e indirdi...

Konut kredisi eş muvafakatname örneği Haberi

Konut kredisi eş muvafakatname örneği

Konut kredisi eş muvafakatname örneği!

Aile konutu üzerinde hak sahibi eşin konutla ilgili tasarrufu geçerliliği diğer eşin rızasına bağlanıyor. Diğer eşin rızası olmadan, aile konutu ile ilgili kira sözleşmesini feshedemiyor, aile konutunu devredemiyor veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamıyor. 


Rızayı sağlayamayan veya haklı bir sebep olmadan kendisine rıza verilmeyen eş, hâkimin müdahalesini isteyebiliyor. Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin verilmesini isteyebiliyor. 


Medeni Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre tapuda aile konutu şerhi konulan bir ev üzerinde eşlerden biri, diğer eşinin izni olmadan konut kredisi kullanamıyor. İşte, konut kredisi eş muvafakatname örneği!


Eş muvafakatname örneği!


...........  ...........    Bankası A.Ş.

………………………..Şubesi

Eşim ……………………………….’ın Bankanız ile ………………………(“Borçlu”) arasında …………………. tarihinde akdedilecek olan/akdedilen …………………………….. TL/USD/EURO (Yazıyla …………………………………TL/USD/EURO) tutarlı …………………………….. Kredi...