21 / 05 / 2024

Konut kredisi ipotek fek yazısı

Konut kredisi ipotek fek yazısı

Fek yazısı ile konut kredisi kullanılan dolayısı ile tapu üzerinde ipotek bulunan taşınmaz malların üzerindeki ipotek kaldırılıyor. Peki, konut kredisi fek yazısı nedir? Konut kredisi fek yazısı örneği..

Konut kredisi alma şartları 2021!

Ev sahibi olmak için birçoğumuz bankaların yolunu tutuyor. Mortgage kredisinin bütün taksitlerinin ödemesi tamamlandığında, borçlunun borcu bittiğinde, ipotek durumu ortadan kalkıyor. Peki konut kredisi kullanma şartları neler? İşte konut kredisi alma şartları 2021...

VakıfBank banka gayrimenkulü konut kredisi fırsatı!

VakıfBank ipotek yolu ile bankaya geçen ikinci el konutların satışında yüzde 0.70 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor.

VakıfBank'tan Mülkü Konut Kredisi Kampanyası!

VakıfBank ipotek yoluyla kendine geçen konutların satışında özel faiz oranları ve cazip kampanyalarla banka gayrimenkulü konut kredisi kullandırıyor.

Konut kredisi ödendiği halde ipotek kalkmazsa ne yapılır?

Banka, müşterisine konut kredisi kullandırdı. Kredi ödendi; ancak ipotek kaldırılmadı. Banka, ipoteğin kaldırılması için müşteriden para isteyince zararlı çıktı.

Konut kredisi ipotek fekki nedir?

Konut satın almak için bankadan kredi talebinde bulunduğunuzda banka kredinin teminatı olarak kredili konutu ipotek altında alıyor. Peki, konut kredisi ipotek fekki nedir?

Konut kredisi ipotek fekki nasıl yapılır?

Bankalar tüketicilerinin konut kredisi kullanmaları esnasında alacak oldukları evleri ipotek altına alarak kredi kullandırıyor. Borcun ödenmesi halinde ipoteğin fekki gerekiyor. Peki, konut kredisi ipotek fekki nasıl yapılır?

Konut kredisi ipotek fek ücreti!

Konutun kredi borcunun tamamı ödendikten sonra konutun üzerindeki ipoteğin kaldırılması amacı ile düzenlenen yazıya ipotek fek yazısı deniyor. İşte, konut kredisi ipotek fek ücreti!

Konut kredisi fek yazısı örneği!

Kredi kullanırken karşılaştığınız maliyet kredi tamamlandığında da devam ediyor. İpoteğin kaldırılması için bankaların yazdığı ‘ipotek fek yazısı' ise kredinin son maliyeti oluyor. İşte, konut kredisi fek yazısı örneği!

İpotek karşılığı konut kredisi nedir?

Konut kredisi, bankaların düşük faiz oranı ve uzun vadeli olarak mesken satın alınması amacı ile tüketiciye sunduğu kredi oluyor. Peki, ipotek karşılığı konut kredisi nedir?

Konut kredisi fek yazısı nereden alınır?

Konut kredisi fek yazısı, konut kredisi kullanılan dolayısı ile tapu üzerinde ipotek bulunan taşınmaz malların üzerindeki ipoteğin kaldırılması için isteniyor. Peki, konut kredisi fek yazısı nereden alınır?

Hangi durumlarda konut kredisi verilmez?

Konut kredisi sadece alınacak eve ipotek koydurtulması ve bunun karşılığında konut kredisi kullanılması işlemi olmadığından, tüketici her durumda bu kredi türünü kullanamaz.

Konut kredisi ipotek fek yazısı ücreti ne kadar?

İpoteğin fek edilebilmesi için bankadan İpotek fek yazısının alınması gerekiyor. Kanunen bir gerekçesi olmamasına rağmen, ipotek fek yazısı için banka ücret talep edebiliyor. Peki, konut kredisi ipotek fek yazısı ücreti ne kadar?

Konut kredisi borcu bitince ipotek nasıl kaldırılır?

Kredi borcunuz bittikten sonra gayrimenkul üzerinde ipoteği kaldırmanız gerekiyor bu işlemlere ipoteğin fekki deniyor. Peki, konut kredisi borcu bitince ipotek nasıl kaldırılır?

Konut kredisi ipotek fek yazısı Haberi

Konut kredisi ipotek fek yazısı

Konut kredisi fek yazısı nedir?

Fek yazısı, konut kredisi kullanılarak alınan bir konutun borcunun tamamının ödenmesinden sonra banka tarafından hazırlanan resmi bir belge olarak tanımlanıyor.


Bu yazı, konut kredisi kullanılan dolayısı ile tapu üzerinde ipotek bulunan taşınmaz malların üzerindeki ipoteğin kaldırılması için isteniyor.


İpoteğin kaldırılması için öncelikle borcun ödenmiş olması gerekiyor. Ücreti ödendiğine dair ipotek fek yazısı ile birlikte Tapu Sicil Müdürlüğü'ne gidilerek tapudan da ipoteğin fek edilmesini talep edilebiliyor.


Tapu Sicil Müdürlüğü gerekli incelemeleri yaptıktan sonra ev üzerindeki ipoteği resmi olarak tapudan da kaldırıyor.  


Fek yazısı örneği..


T.C.

ANKARA

... İCRA MÜDÜRLÜĞÜ

Dosya No: ……… /…………


TAPU SİCİL MÜDÜRLÜĞÜNE

………………(Şehir)

İLGİ: a) …./…./…..  tarih ve ….. sayılı yazımız.

b) ……../………tarih ve ….. yevmiye sayılı cevabi yazınız.


ALACAKLI : 

VEKİLİ : 

BORÇLU