16 / 05 / 2024

Konut kredisi kullananların sayısı

Konut kredisi kullananların sayısı

Kredi kullanan kişi sayısı son bir yılda 1 milyon 760 bin kişi artarak 30 milyon 293 bin kişiy ulaştı.  2.5 milyon kişi konut kredisi kullanırken, kişi başına ev kredisi borcu 80 bin 320 TL oldu.

Konut kredisi kullananların sayısı 2.3 milyona ulaştı!

Bankaların faiz indirimi için harekete geçtiği konut kredileri, batık oranı en düşük grubu oluşturdu. Batık oranı, bireyselin onda birinde kaldı.

Bankaların konut kredisi güncel faiz oranları neler? 900 bin TL konut kredisi alınırsa aylık ödeme tutarı ne kadar olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın politika faizini 500 baz puan artışı sonucunda yüzde 40 seviyesine çıkarmasıyla, konut kredisi faiz oranlarına ilişkin araştırmalar yapılıyor. Peki, güncel konut kredisi faiz oranlar neler? İşte detaylar...

Westpac sabit konut kredisi oranlarını düşürdü!

Westpac, yarından itibaren geçerli olacak biçimde uzun vadeli krediler için sabit konut kredisi oranlarında bir indirim yaptığını duyurdu. İşte detaylar...

Merkez Bankası'nın faiz hamlesi sonrası Avustralya'da 4 büyük banka konut kredisi faizlerini yükseltti

Commonwealth Bank of Australia National Australia Bank, ANZ Group Holdings ve Westpac Banking Corp gibi Avustralya'nın önde gelen bankaları, konut kredisi oranlarını 25 baz puan artırdı.

Konut kredisi maaşın yüzde kaçı 2022?

Sabit geliri olan kimselerin konut kredisi başvuruları genellikle diğer şartların da uyması halinde onaylanıyor. Ancak aylık taksitlerin maaşın belli bir oranını geçmemesi gerekiyor. Peki, konut kredisi maaşın yüzde kaçı 2022?

Konut kredisi alınırken hangi belgeler isteniyor?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların yardımına koşan konut kredisi için bir takım şartlar bulunuyor. Peki konut kredisi alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

0.74 ve 0.64 faizli konut kredisi hesaplama nasıl yapılır?

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerinde indirime gitmesi konuta olan talebi artırdı. Konut satın alacak vatandaşlar, konut kredisi hesaplamasının nasıl yapılacağını ve faiz oranlarına göre aylık taksit tutarlarını araştırıyor. Peki, konut kredisi nasıl hesaplanır?

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç'tan konut kredisi kampanyasında fırsatçılığa tepki!

Kamu bankalarının uygun koşullu konut kredisi kampanyasını başlatması ile beraber konut fiyatları bir anda arttı. Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç "Fırsatçılık yapan, karaborsacılık yapan veya açgözlülük yapanların eninde sonunda hukuk yakasına yapışır" dedi.

Kamu bankalarından yüzde 0,64 faizli konut kredisi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından orta gelir grubunu ev sahibi yapacak ucuz konut kredisi bugün devreye alınıyor. Kamu bankaları konut kredisinde uygulanacak faizleri açıkladı...

Ev almayı düşünenlere 'düşük maliyetli konut kredisi' müjdesi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından orta gelir grubunu ev sahibi yapacak ucuz konut kredisi bugün devreye alınıyor. Kredi paketiyle, konutta, orta gelirlilere kira öder gibi ev sahibi olma imkanı sunulacak...

İş Bankası kampanyalı konut kredisi faizleri ne kadar? 

İş Bankası kampanyalı konut kredisi ürünü dahilinde sıfır ikinci el ve lojman ayrımı yapmadan tüm konutlara aylık yüzde 0.95 faizle kredi sağlıyor. 

Güncellenen oranlarla en uygun konut kredisi faizleri ne oldu?

Bankaların konut kredisi kampanyalarının artması ile sıfır ve ikinci el daireler için farklı faiz oranları uygulanmaya başladı. Güncellenen oranlarla en uygun konut kredisi faizi sıfır ve ikinci el için ne kadar oldu?

3.500 TL taksitle ne kadar konut kredisi alınır? 

Bankaların konut kredisi faizleri coronavirus etkisi ile kısmen yükselmeye başladıktan sonra destekler verilen sonrası yeniden düşüşe geçti. Nisan ayı sonunda bankalardan 3 bin 500 TL taksitle ne kadar konut kredisi alınır?

Bankalar konut kredisi faizlerini tek tek düşürüyor!

Merkez Bankası’nın Nisan ayında repo faizlerinde indirime gitmesi ile bankaların kredi faiz oranlarındaki indirimler hızlandı. Hangi bankaların konut kredisi oranlarını düştü?

Konut kredisi kullananların sayısı Haberi

Konut kredisi kullananların sayısı


Posta gazetesinde yer alan habere göre, vatandaş, son bir senede krediye ve kredi kartına yüklendi. Bankaların yolunu kredi için tutanların sayısı Mart ayı itibariyle 30 milyon 293 bine ulaştı. Kredi kullanan kişi sayısı, geçen yıl aynı dönemde 28 milyon 533 bin rakamındaydı. Yani 1 milyon 760 bin kişilik bir artış gözlemleniyor. Son bir yılda bankadan çekilen krediler 74.3 milyar lira artarak 545 milyar TL'ye ulaştı.

1496 LİRALIK ARTIŞ

Bankalar Birliği verisine göre; kişi başına ortalama bireysel kredi borcu son bir yılda 1496 TL artarak 17 bin 988 liraya çıktı. Kredi kartıyla 24.8 milyon kişi de 92.4 milyar TL'lik harcama yaptı. Kişi başına kart borcu 3 bin 730 lira. 2.5 milyon kişi konut kredisi kullanırken, kişi başına ev kredisi borcu 80...