25 / 08 / 2024

konut kredisi süreç

konut kredisi süreç

Konut kredisi, satın alınacak konut ya da arsa gibi taşınmazların banka tarafından ipotek altına alınarak uzun vadede düşük faiz oranları ile verdiği kredi oluyor. Peki konut kredisi alma süreci nasıl işliyor?

BDDK açıkladı: Konut kredisi kullanımı 448 milyar 605 milyon TL'ye ulaştı!

BDDK tarafından açıklanan rakamlara göre tüketici kredilerinin tutarı, 12 Temmuz itibarıyla 13 milyar 129 milyon lira yükseliş göstererek, 1 trilyon 740 milyar 703 milyon TL'ye çıkarken, söz konusu tutarın 448 milyar 605 milyon TL'sinin konut kredisi olduğu belirtildi.

Ünlü gayrimenkul uzmanından çarpıcı açıklama: Konut sektörünün yüzü bir süre daha gülmeyecek!

Ünlü gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Konutta daha dip yok" diyerek, bir süre daha konut sektörünün yüzünün gülmeyeceğini söyledi.

Konut kredisi faizleri vatandaşı evsiz bıraktı! Kredi ile konut sahibi olanların oranı yüzde 10 bile değil!

TÜİK Mayıs ayı konut satışları açıklandı. Verilere göre geçen ay yüzde 2,4 düşüş görüldü. Konut sahibi olmanın önündeki en büyük engel ise konut kredisi faiz oranları. Yüksek faizler vatandaşı evsiz bıraktı.

Konut kredisi faizleri yükseldi, nakit parası olanlara indirim kapısı açıldı!

Konut kredisi faiz oranları yükselince, nakit parası olup ev almak isteyenler içinde bir fırsat kapısı açıldı. İşte detaylar...

120 ay 2 milyon TL konut kredisi faiz, taksit ve geri ödeme planı nasıl? Banka banka konut kredisi oranları...

Konut satın almak isteyenler vatandaşlar için Mayıs 2024'te konut kredisi faizleri hakkında detaylı bilgi verildi. Buna göre, en düşük faiz oranı yüzde 3,05 olarak görünüyor. 120 ay vadeli 2 milyon TL konut kredisi kullanmak isteyenin aylık ödemesi ne kadar? Faize giden rakam ve toplam ödeme rakamla

O rakamlar açıklandı: Konut kredisi kullanımı 444 milyar 280 milyon TL'ye ulaştı!

BDDK tarafından açıklanan rakamlara göre tüketici kredilerinin tutarı, 19 Nisan 2024 tarihi itibarıyla 5 milyar 517 milyon TL arttı ve 1 trilyon 622 milyar 581 milyon TL'ye çıktı. Söz konusu kredilerin 444 milyar 280 milyon lirası konut kredisi olarak belirtildi.

Konut almak isteyenlere müjde! Ocak 2024 180 ay vadeli 1.5 milyon TL konut kredisi!

Konut sahibi olmak, birçok insanın hayalini süsleyen önemli adımlardan biridir. Buna göre, Finansbank ve Garanti BBVA, uzun vadeli konut kredisi kampanyaları ile bu hayali gerçeğe dönüştürecek. İşte haberin ayrıntılar...

1.20 faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Orta Vadeli Program kapsamında yaptığı açıklama kapsamında, ilk defa ev alacak vatandaşlara yönelik güzel haberler kaydedildi. Buna göre, 1.20 faiz oranı ile düşük faizli konut kredisi kampanyası başlatılacağı açıklandı. İşte haberin detayları...

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce’den öneri! ‘Yabancılara konut satışı bir süre ertelenmeli’

Son 3 senede yabancıların 197 bin 477 konut aldığını ifade eden İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, “Ülke çaptında bir süre yabancılara konut satışının ertelenmesi konut piyasasının dengelenmesi için olumlu olacaktır” dedi.

Konut kredisi çekme masrafları neler? Konut kredisi çekerken hangi ücretler ödenir?

Konut almak isteyen vatandaşların birçoğu bankaların sağladığı konut kredisinden faydalanmak istiyor. bu süreç işlerken de hangi ödemeleri yapması gerektiğini sorguluyor. Peki, Konut kredisi çekme masrafları hangi ücretleri içerir? İşte detaylar...

İngiltere'de iki yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 6,63'e yükseldi!

Finansal veri sağlayıcısı Moneyfacts'den yapılan son dakika açıklamasına göre, İngiltere'de ortalama 2 senelik sabit konut kredisi faizi, yüzde 6,63'e çıktı.

Mesa Panorama Maltepe'de sınırlı süre için 72 ay vade ve 1.89 faizle konut fırsatı! 

Mesa Panorama Maltepe'de yoğun talep üzerine sıfır peşinat fırsatı başladı. Sınırlı süre için geçerli olacak kampanyada 72 ay vade ve 1.89 faiz imkanı sunuluyor. Peki Mesa Panorama Maltepe'de konut fiyatları ne kadar? 

İhtiyaç, taşıt ve konut kredisi çekenler için son dakika değişikliği! Bu süreyi sakın kaçırmayın! Uygulamaya girdi! 

Kredi çeken milyonlarca kişiyi için son dakika açıklamaları geldi. Söz konusu süre ihtiyaç, konut ve taşıt kredilerinin tümünü kapsıyor. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

konut kredisi süreç Haberi

konut kredisi süreç

Konut kredisi alma süreci!

Konut kredisi, satın alınacak konut ya da arsa gibi taşınmazların banka tarafından ipotek altına alınarak, konutun değerinin büyük bir kısmına karşı verilen kredi türü olarak tanımlanıyor.


Konut kredisi vadeleri 30 yıla kadar uzayabiliyor. Söz konusu vadelerin ödenmesi halinde konuttaki ipotek kaldırılıyor. Konut kredisi kullanmak isteyen kimseler, kredi kullanma süreci zor ve uzun soluklu bir süreç olarak düşünse de, konut kredisi almak düşünüldüğü kadar zor bir süreç değil.


Bankaların konut kredilerinden yararlanmak isteyen sabit gelirli kimseler, gerekli belgeler ile bankaya giderek konut kredisi için müracaatta bulunabiliyor. Sonrasındaki konut kredisi alma süreci şu şekilde işliyor:


Kredi kullanmak için ilk başvuru bankaya gidilerek yapılabileceği gibi; internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. Ön talebin onaylanması halinde kredi için resmi süreç başlamış oluyor.


Akabinde...