02 / 05 / 2024

konut kredisi süreç

konut kredisi süreç

Konut kredisi, satın alınacak konut ya da arsa gibi taşınmazların banka tarafından ipotek altına alınarak uzun vadede düşük faiz oranları ile verdiği kredi oluyor. Peki konut kredisi alma süreci nasıl işliyor?

Konut almak isteyenlere müjde! Ocak 2024 180 ay vadeli 1.5 milyon TL konut kredisi!

Konut sahibi olmak, birçok insanın hayalini süsleyen önemli adımlardan biridir. Buna göre, Finansbank ve Garanti BBVA, uzun vadeli konut kredisi kampanyaları ile bu hayali gerçeğe dönüştürecek. İşte haberin ayrıntılar...

1.20 faizli konut kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Orta Vadeli Program kapsamında yaptığı açıklama kapsamında, ilk defa ev alacak vatandaşlara yönelik güzel haberler kaydedildi. Buna göre, 1.20 faiz oranı ile düşük faizli konut kredisi kampanyası başlatılacağı açıklandı. İşte haberin detayları...

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce’den öneri! ‘Yabancılara konut satışı bir süre ertelenmeli’

Son 3 senede yabancıların 197 bin 477 konut aldığını ifade eden İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, “Ülke çaptında bir süre yabancılara konut satışının ertelenmesi konut piyasasının dengelenmesi için olumlu olacaktır” dedi.

Konut kredisi çekme masrafları neler? Konut kredisi çekerken hangi ücretler ödenir?

Konut almak isteyen vatandaşların birçoğu bankaların sağladığı konut kredisinden faydalanmak istiyor. bu süreç işlerken de hangi ödemeleri yapması gerektiğini sorguluyor. Peki, Konut kredisi çekme masrafları hangi ücretleri içerir? İşte detaylar...

İngiltere'de iki yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 6,63'e yükseldi!

Finansal veri sağlayıcısı Moneyfacts'den yapılan son dakika açıklamasına göre, İngiltere'de ortalama 2 senelik sabit konut kredisi faizi, yüzde 6,63'e çıktı.

Mesa Panorama Maltepe'de sınırlı süre için 72 ay vade ve 1.89 faizle konut fırsatı! 

Mesa Panorama Maltepe'de yoğun talep üzerine sıfır peşinat fırsatı başladı. Sınırlı süre için geçerli olacak kampanyada 72 ay vade ve 1.89 faiz imkanı sunuluyor. Peki Mesa Panorama Maltepe'de konut fiyatları ne kadar? 

İhtiyaç, taşıt ve konut kredisi çekenler için son dakika değişikliği! Bu süreyi sakın kaçırmayın! Uygulamaya girdi! 

Kredi çeken milyonlarca kişiyi için son dakika açıklamaları geldi. Söz konusu süre ihtiyaç, konut ve taşıt kredilerinin tümünü kapsıyor. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

İş GYO Tuzla konut projesinde son dakika gelişmesi! Süreç hızlandı! 

İş GYO Yönetim Kurulu tarafından bir kararla ertelenen Tuzla Konut Projesi kapsamında, yatırım süreçlerinin sürdürülmesine karar verildi.

Sıfır faizli konut kredisi başvuruları başladı! SGK'lı olmak yeterli! İşte faizsiz kredi başvuru şartları...

Milyonlarca kişiye, konut sahibi olabilmeleri için destek verilecek. SGK tarafından faizsiz konut kredisi müjdesi açıklandı. Peki faizsiz konut kredisine nasıl başvurulur? Sıfır faizli konut kredisi nasıl alınır? İşte ev alacakların merak ettiği desteğe ilişkin tüm ayrıntılar...

Yargıtay'dan konut kredisi sözleşmeleri ile ilgili emsal karar!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi konut kredisi kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar aldı. Banka tarafından konut kredisi sözleşmesinde yer alan ve 284 bin TL ödenmesi koşu yer alan maddenin geçersiz olduğuna hükmedildi.

Konut kredisi faizlerine sıkılaşma politikası etkisi!

Merkez Bankası'nın attığı parasal sıkılaşma politikası adımının ardından bankalarda faiz oranlarını güncellemeye başladı. Peki bankaların güncel konut kredisi faizleri ne oldu? Konut kredisi faiz oranları arttı mı? İşte ayrıntılar...

ABD’nin en büyük konut kredisi sağlayıcısının hisseleri 1 günde yüzde 71 arttı!

Ünlü forum sitesi Reddit, konut kredisi sağlayıcısı olarak hizmet sunan Rocket Companies adlı şirketi yükseltti. Reddit'in borsa konuşulan bölümü WallStreetBets’teki kullanıcılar tarafından büyük ilgi gören Rocket hisseleri bir gün içerisinde yüzde 71 yükseldi. 

Konut kredisi faizleri Ocak 2021'de ne oldu?

Konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi kullanmak isteyenler bankalara başvuru yaparak, kısa süre içerisinde istedikleri parayı alabiliyor. İşte banka banka güncel faiz oranları...

konut kredisi süreç Haberi

konut kredisi süreç

Konut kredisi alma süreci!

Konut kredisi, satın alınacak konut ya da arsa gibi taşınmazların banka tarafından ipotek altına alınarak, konutun değerinin büyük bir kısmına karşı verilen kredi türü olarak tanımlanıyor.


Konut kredisi vadeleri 30 yıla kadar uzayabiliyor. Söz konusu vadelerin ödenmesi halinde konuttaki ipotek kaldırılıyor. Konut kredisi kullanmak isteyen kimseler, kredi kullanma süreci zor ve uzun soluklu bir süreç olarak düşünse de, konut kredisi almak düşünüldüğü kadar zor bir süreç değil.


Bankaların konut kredilerinden yararlanmak isteyen sabit gelirli kimseler, gerekli belgeler ile bankaya giderek konut kredisi için müracaatta bulunabiliyor. Sonrasındaki konut kredisi alma süreci şu şekilde işliyor:


Kredi kullanmak için ilk başvuru bankaya gidilerek yapılabileceği gibi; internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. Ön talebin onaylanması halinde kredi için resmi süreç başlamış oluyor.


Akabinde...