16 / 05 / 2024

konut kredisi verilmesi 2015

konut kredisi verilmesi 2015

Konutların teminat altın alınması şartıyla tüketici kredisi olarak karşımıza çıkan krediye konut kredisi adını veriyoruz.Peki,Konut kredisini kimler alamaz? Konut kredisi kullanma şartları nelerdir?

İlk evini alacaklara 1.20 faizli konut kredisi ne zaman verilecek? Ziraat, Halkbank, Vakıfbank kredi başvuru şartları

İlk evini alacak kişilere 1.20 faizli konut kredisi sağlanacağı haberi gündeme bomba gibi düştü. Henüz şartları belli olmayan konut kredi kampanyasının kamu bankaları tarafından verilmesi bekleniyor. 

Şehit yakınları ve gazilere 'faizsiz konut kredisi' müjdesi!

TBMM'ye sunulan Gaziler ile Şehit ve Gazi Yakınlarının Şartlarının İyileştirimesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile şehit yakınları ve gazilere faizsiz konut kredisi verilmesi planlanıyor.

Konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu nasıl olmalı?

Tüketicilere konut kredisi sözleşmesi imzalatmadan önce, konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formunun verilmesi gerekiyor. Peki, konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu nasıl olmalı?

Bağlı konut kredisi nedir?

Konut finansmanı sözleşmesinin bağlı kredi şeklinde olması halinde 15 inci maddede yer alan tüketicinin haklarına ve bu hakların kullanılmasına ilişkin açıklayıcı bilgiye yer verilmesi gerekiyor. Peki, bağlı konut kredisi nedir?

Konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu 2015!

Konut kredisi kullanan tüketiye sözleşmeden önce bilgi formu veriliyor. Bu formun şekil şartına uygun olması ve bir örneğinin tüketiciye verilmesi gerekiyor. İşte konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu 2015...

Konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu nedir?

Tüketici Kanunu gereğince, tüketicilere kredi kullandırılmasından önce konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formunun da verilmesi gerekiyor. Peki, konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu nedir? Konut kredisi sözleşme öncesi bilgi formu nasıl olmalı?

Soma'da hayatını kaybedenlerin ailelerine faizsiz konut kredisi!

Soma'ya yapılacak yardımla ilgili paketin değerlendirilmesinin ardından hazırlanan yasa tasarısı TBMM’ye gönderilecek. Pakette Soma' da hayatını kaybedenlerin ailelerine faizsiz konut kredisi verilmesi de yer alıyor...

Yeşil Binalar Zirvesi: Yeşil binaya düşük faizli konut kredisi verilsin!

Bu yıl ilk kez uluslararası çapta düzenlenen ‘Yeşil Binalar Zirvesi'nden yeşil bina sahiplerine daha düşük faizli konut kredisi verilmesi önerisi çıktı

Üç banka konut kredisi faiz oranını yükseltti!

Bu hafta üç bankanın konut kredisi faiz oranı yükseldi. Diğer bankaların faiz oranlarında ise değişiklik olmadı

Garanti Bankası en çok konut kredisi veren banka!

Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen: 'Türkiye"nin en çok konut kredisi veren bankasıyız. Bölgesel büyüme  planlarımız doğrultusunda Romanya"da ilk 10 banka içinde yer alma hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz' dedi  

Konut kredisi faiz oranlarında yükseliş sürüyor!

Bu hafta üç banka konut kredisi faiz oranlarını yükseltirken iki banka da faiz oranlarında indirim yaptı...

Konut kredisi faizleri bu hafta ne durumda

Konut kredisi faizlerinde bu hafta üç bankada yükseliş görülürken iki banka da indirim yaptı...

Halkbank 36 ay vadede yüzde 0.74 faizle konut kredisi veriyor!

Halkbank Uğurlu Tüketici ve Konut Kredisi başlattı. Kampanya kapsamında konut kredisi yüzde 0.74, tüketici kredisi yüzde 0.70'ten başlayan faiz oranıyla kullandırılıyor  

konut kredisi verilmesi 2015 Haberi

konut kredisi verilmesi 2015

Konut kredisini kimler alamaz?

Konut kredisi almak isteyenlere uzun vadeli konut kredisi ile kira öder gibi kredi taksidi ödeyerek ev sahibi olmalarına olanak tanınıyor.Konut kredisi  konut finansmanı için kullandırılan bir mortgage türü olarak karşımıza çıkıyor.


Konut kredisi alabilmek için ilk olarak  gerçekleştirebileceğimiz işlem bankaya başvuru yapmak oluyor. Başvurunun kabul edilmesi halinde kredi için resmi süreç başlamış oluyor. 


Sürecin başlamasıyla birlikte ekspertiz kredi kullanılmak istenen eve giderek, evin değerini belirliyor. Ekspertiz evin ancak yüzde 75'ine kredi verebiliyor. Ekspertizin raporuna göre banka kredi vereceği tutarı belirliyor.


Konut kredisi için gerekli belgeler nelerdir?

-Nüfus Cüzdanı fotokopisi veya noter tasdikli sureti


-İkametgâh belgesi veya her hangi bir kuruma ait son 3 aylık fatura


-Maaş bordrosu yada gelir gösterir nitelikte belge


-Alınacak konutun tapu aslı üzerinden fotokopisi


-Varsa tapu fotokopileri, kira kontratları veya...