29 / 04 / 2024

Konut kredisinde eşin izni

Konut kredisinde eşin izni

Aile konutu üzerinde hak sahibi eşin konutla ilgili tasarrufu geçerliliği diğer eşin rızasına bağlanıyor. Bu hususla ilgili hükümlere Türk Medeni Kanunu'nda yer veriliyor. İşte, konut kredisi eş muvafakatname örneği!

İlk evim konut kredisi için başvurular başladı mı? Düşük faizli konut kredisinde son durum!

İlk defa konut sahibi olacaklara düşük faizli konut kredisinde detaylar pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 1.20 düşük faizli konut kredisinden hiç konut olmayan kişiler yararlanabilecek. Peki, ilk evim konut kredisi için başvurular başladı mı?

Konut kredisinde faiz oranları baştan aşağı değişti! Hemen bakın!

Konut sahibi olabilmek isteyenler bankaların konut kredilerini yakından takip ediyor. İkinci el ya da sıfır konut sahibi olmak isteyen kişilere umutlandıran haber geldi. Konut kredisinde faiz oranları değişirken kira öder gibi konut sahibi olmak isteyenler için yol açıldı.

Ev alacaklar dikkat! Resmen açıklandı! Konut almak için şu an doğru zaman mı?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Remzi Özdemir, bugünkü köşesinde konut fiyatlarını ve konut almak için doğru zaman olup olmadığını kaleme aldı. Peki konut almak için şu an doğru zaman mı? İşte ayrıntılar...

Konut almak için şu an doğru zaman mı? Fiyatlar düşecek mi?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Esfender Korkmaz, bugünkü köşesinde şu an konut almak için doğru zaman olup olmadığını, konut satışlarını ve konut fiyatlarını kaleme aldı. İşte Esfender Korkmaz'ın 'Konut alma zamanı mı?' başlıklı yazısı...

Konut kredisinde taksitler ödenmezse ne olur?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde taksitleri ödenmeyen konut kredisinde konut kredisi borcunun kat edilmesinin ve kredinin muaccel hale gelmesinin ne anlama geldiğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Konut kredisinde faiz indirimi fırsatçılara yaradı!

Haber7 köşe yazarlarından Fuat Öner bugünkü köşe yazısında konut kredisinde faiz indirimini, kaleme aldı.

0.64 faiz oranlı konut kredisinde yapılandırma olacak mı?

Kamu bankalarının konut kredisi faizlerini 0.64'e çekmesiyle birlikte, ödeme planları araştırılmaya başlandı. Faiz indiriminden önce kredi çekenler ise yapılandırma çıkıp çıkmayacağını merak ediyor. Peki 0.64 faizli konut kredisinde yapılandırma olacak mı? İşte detaylar...

Konut almak için doğru zaman mı?  

Yaklaşık sekiz aydır bankalar konut kredisi faiz oranlarında çeşitli fırsatlar sunuyor. Şimdi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasıyla konut kredisi peşinat oranı yüzde 10'a çekildi. Peki bu şartlarda ev almak doğru mu? Konut almak için doğru zaman mı?

Akbank konut kredisinde faizi yüzde 0,95'e indirdi!

Akbank konut kredisinde faizi yüzde 0,95'e indirdi. Akbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz konuyla ilgili olarak, "Ekonomimize doğrudan katkı sağlayan konut kredilerinde müşterilerimize en iyi koşulları sunmaktan mutluluk duyuyoruz"

Bayrampaşa Cezaevi arsasındaki konut projesi için imar talebi!

İstanbul Bayrampaşa Cezaevi’nin yerine 2 bin 200 konut, 300 yatak kapasiteli devlet hastanesi, eğitim, otopark, alışveriş merkezi, sosyal donatı ve yeşil alanların yapılmasına dair imar planı durdurulmuştu. Tayfun Kahraman Bayrampaşa Cezaevi arazisindeki konut projesi için imar talebinde bulundu...

Konut kredisinde peşinat nasıl hesaplanır?

Konut kredisi peşinatı, gayrimenkul değerleme uzmanının daireye biçtiği değerin  en az  yüzde 20'si oluyor. Yani 200 bin TL değer biçilen bir ev için en fazla 160 bin TL konut kredisi kullanılabiliyor. Peki, Konut kredisinde peşinat nasıl hesaplanır?

2. el konut alacaklar için konut kredisi faiz oranları!

6 banka konut kredisi faiz oranlarını anlaşmalı sıfır konut projeleri için yüzde 0.98’e çekti. Fakat kampanya sadece anlaşmalı konutlarda geçerli. Peki 2. el konutlar alacak vatandaş için bankaların konut kredisi faiz oranları ne durumda?

Konut kredisinde vade 30 yıla çıkıyor!

Ev sahibi olmak isteyenler için çeşitli teşvikleri devreye sokan ekonomi yönetimi, banka kredisiyle ev almak isteyenlere bir müjde daha verdi: Konut kredisinde vade 30 yıla kadar çıkacak.

Konut kredisinde eşin izni Haberi

Konut kredisinde eşin izni

Konut kredisi eş muvafakatname örneği!

Aile konutu üzerinde hak sahibi eşin konutla ilgili tasarrufu geçerliliği diğer eşin rızasına bağlanıyor. Diğer eşin rızası olmadan, aile konutu ile ilgili kira sözleşmesini feshedemiyor, aile konutunu devredemiyor veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamıyor. 


Rızayı sağlayamayan veya haklı bir sebep olmadan kendisine rıza verilmeyen eş, hâkimin müdahalesini isteyebiliyor. Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin verilmesini isteyebiliyor. 


Medeni Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre tapuda aile konutu şerhi konulan bir ev üzerinde eşlerden biri, diğer eşinin izni olmadan konut kredisi kullanamıyor. İşte, konut kredisi eş muvafakatname örneği!


Eş muvafakatname örneği!


...........  ...........    Bankası A.Ş.

………………………..Şubesi

Eşim ……………………………….’ın Bankanız ile ………………………(“Borçlu”) arasında …………………. tarihinde akdedilecek olan/akdedilen …………………………….. TL/USD/EURO (Yazıyla …………………………………TL/USD/EURO) tutarlı …………………………….. Kredi...