04 / 05 / 2024

konut kredisinde yapılması zorunlu olan sigortalar

konut kredisinde yapılması zorunlu olan sigortalar

Konut sahibi olmak isteyen kimseler, bankaların uzun vadeli ve düşük faizli konut kredisi paketlerinden faydalanabiliyor. Konut kredisinin yanında bazı sigortalar yapılıyor. Peki, konut kredisinde sigorta yapmak zorunlu mudur?

Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır?

Konut kredisi almak isteyenler Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. İşte konut kredisine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Deprem bölgesinde toplam 650 bin konut yapılması gerekiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Hatay'ın Defne ilçesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, deprem bölgesinde toplam 650 bin konut yapılması gerektiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, Söz konusu yönetmelik 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Binlerce kişiye faizsiz konut kredisi müjdesi! Faizsiz konut kredisinde ve Toplu Konut Kanunu'nda kapsam değişiyor!

TBMM'ye sunulan Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi kapsamında Teklif ile, 1005 sayılı Kanun kapsamında aylık bağlanan İstiklal Madalyası sahipleri ile Kore ve Kıbrıs gazilerinin de faizsiz konut kredisi hakkından yararlanmaları amaçlanıyor. 

Ev alacaklar dikkat! İşte konut kredisinde yeni düzenlemenin detayları!

Ev almak isteyen milyonlarca kişiyi ilgilendiren gelişmenin detaylarını Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu açıkladı. Peki konut kredisinde hangi düzenlemeler yapıldı? İşte detaylar...

Ucuz konut kredisinde son dakika gelişmesi! 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi şartları neler?

Ucuz konut kredisinde son dakika gelişmesi yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Twitter hesabından Konut Finansman Projesi'nin ayrıntılarıyla ilgili açıklama yapıldı. Peki 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi şartları neler? İşte ayrıntılar...

Konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu, değil mi?

Konut satın almak isteyen kimseler bankaların sunduğu kredilere müracaat edebiliyor. Bankalar ise bu süreçte bazı sigortaların yapılmasını talep edebiliyor. Peki, konut kredisinde DASK ve konut sigortası zorunlu mu?

Almanya'da kiralara 3 yıl zam yapılmasın önerisi!

Almanya’da yükselen kira fiyatları ve konut sorunu seçim kampanyalarında konuşuluyor. Bavyera Adalet Bakanı Georg Eisenreich (CSU) ile İmar Bakanı Kerstin Schreyer (CSU), konut satışlarından sonra kiralara 3 sene boyunca zam yapılmasının yasaklanmasını talep etti. 

Elazığ Maden'de yapılması planlanan konut projesinin akıbeti TBMM'de!

Elazığ'ın Maden ilçesinde yapılması planlanan konut projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cinisli, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

2985 Sayılı Toplu Konut Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Teklif ile engelli olan harp veya vazife malulü olanlara bir konut ile sınırlı olmak kaydıyla devamlı ikamet edeceklerini beyan ettikleri yerde konut verilmesi planlanıyor. 

Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konut yapılması için imar planı hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kartal Şehir Parkı'na 17 katlı konutların yapılması, Çavuşlu’daki eski taşocağının ise millet bahçesine dönüştürülmesi amacıyla yeni imar planı hazırladı.

Konut kredisinde yapılandırma koşulları!

Yüksek faizle kredi çekenlerin faizlerin düşmesiyle kredi yapılandırma beklentisi daha da artmıştı. Peki, konut kredisi yapılandırma nedir? Nasıl yapılır?

İsrail'den Yahudi yerleşimciler için 5 bin konut yapılmasına onay!

İsrail makamları, iki gün içinde Yahudi yerleşimciler için işgal altındaki Batı Şeria’da yaklaşık 5 bin konut yapılması planına onay verdi. 

konut kredisinde yapılması zorunlu olan sigortalar Haberi

konut kredisinde yapılması zorunlu olan sigortalar

Konut kredisinde sigorta yapmak zorunlu mudur?

Konut sahibi olmak isteyen ancak elinde yeterli nakit parası olmayan kimseler, bankaların uzun vadeli ve düşük faizli konut kredisi paketlerinden faydalanabiliyor.


Bankalardan kredi kullanan kimselere, bankalar çeşitli sigortalar yapabiliyor. Peki, konut kredisinde sigorta yapmak zorunlu mudur? Kredide zorunlu olan sigortalar hangisidir?


Konut kredisi kullandırım aşamasında tüketiciden yaptırılması istenen sigortalar arasında konut sigortası yer alıyor. Konut sigortası, tamamen isteğe bağlı olup, kanunen de yaptırılması zorunlu olmuyor.


Bu sigorta; evin hırsızlık, sel baskını gibi sigorta poliçesinde belirtilen risklere karşı koruma altına alan bir sigorta tipi olarak nitelendiriliyor.


Bu nedenle bireysel yaşam sigortası (hayat sigortası) ve konut sigortası konut kredisi için zorunlu sigortalar olarak bilinirken aslında, konut kredisi için zorunlu olmayan sigortalar arasında yer alıyor. Ancak DASK sigortası konut kredisinde zorunlu...