24 / 07 / 2024

Konut kredisini başka bankaya taşıma

Konut kredisini başka bankaya taşıma

Konut kredisi faizlerinin düştüğü dönemlerde, tüketici kalan kredi borcunu başka bir bankadan kullandığı kredi ile kapatabiliyor. Kredi transferi kanunen verilmiş bir hak olarak karşımıza çıkıyor. İşte, konut kredisini başka bankaya taşıma masrafları!

TOKİ 4 bin 848 TL taksitle sudan ucuza konut satacak! Başvurular yarın resmen başlıyor! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 4 bin 848 TL taksitle sudan ucuza konut satacak. Proje için başvurular yarın resmen başlıyor. Kaçırmayın...

TOKİ şimdi de 2 bin 491 lira taksitle konut satacak! Başvuru tarihleri resmen açıklandı! Kaçırmayın! 

TOKİ şimdi de 2 bin 491 lira taksitle konut satacak... Başvuru tarihleri resmen açıklandı... Kaçırmayın... İşte düşük taksit bedelleri ile konut sahibi olunabilen o TOKİ projesi...

Orta gelirliye konut projesinde taksitler kaç lira olacak? Kim ne kadar ödeyecek? Hemen bu rakamlara bakın! 

Orta gelir grubuna yönelik Yeni Evim konut kampanyasının 16 Ocak 2023 tarihi itibarıyla başlayacağı açıklandı. Orta gelirliye konut projesinde taksitler kaç lira olacak? Kim ne kadar ödeyecek? Hemen bu rakamlara bakın! 

TOKİ'den 2023 müjdeleri peş peşe geldi! Tam 1.594 TL taksitle konut satacak! Başvuruları sakın kaçırmayın! 

TOKİ'den 2023 müjdeleri peş peşe geldi... Tam 1.594 TL taksitle konut satacak... Başvuruları sakın kaçırmayın...

10 soruda TOKİ İstanbul Tuzla 2022 Sosyal Konut Projesi! TOKİ Tuzla Ucuz Konut Projesi’nde kaç konut yapılacak?

Uzun süredir beklenen TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları bugün itibarı ile başladı. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı dahilinde İstanbul’da 50.000 konut inşa edilecek. Peki, TOKİ İstanbul Tuzla Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

10 soruda TOKİ İstanbul Silivri 2022 Sosyal Konut Projesi! TOKİ Silivri Ucuz Konut Projesi’nde kaç konut yapılacak?

Uzun süredir beklenen TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları bugün başladı. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı bütününde İstanbul’da 50.000 konut yapılacak. Peki, TOKİ İstanbul Silivri Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

10 soruda TOKİ İstanbul Çatalca 2022 Sosyal Konut Projesi! TOKİ Çatalca Ucuz Konut Projesi’nde kaç konut yapılacak?

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları bugün itibarıyla başladı. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı dahilinde İstanbul’da da 50.000 konut yer alacak. Peki, TOKİ İstanbul Çatalca Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl vurulacak?

10 soruda TOKİ İstanbul Avrupa Yakası Başakşehir 2022 Sosyal Konut Projesi! Başakşehir Projesi’nde kaç konut yapılacak?

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları bugün itibarı ile resmen başlamış bulunuyor. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı bütününde İstanbul’da da yeni projeler yer alacak. Peki, TOKİ İstanbul Avrupa Yakası Başakşehir Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl vurulacak?

En uygun konut kredisini hangi banka veriyor?

Kredilerde faiz indirimi kampanyası özellikle konut kredilerinde çok talep gördü. Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank’ın başlattığı kredi faiz indirimlerine özel bankalar da katılmıştı.  Peki güncel oranları en düşük faizli konut kredisini hangi banka veriyor…

TOKİ 50 bin konut Kars başvuru detayları!

TOKİ 50 bin konut Kars başvuru detayları haberimizde yer alıyor. TOKİ 50 bin konut Kars 2019 başvuru ücreti kaç lira? TOKİ Kars 2019 fiyatları ne kadar? 

Vatandaş konut kredisi kullanmaktan kaçınıyor!

Trabzon İnşaatçılar Odası ve Emlakçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan konut satışlarının konut kredisi faiz oranlarının yüksek olması nedeniyle düştüğünü söyledi. Ekonomik krize bağlı olarak vatandaşların konut kredisi kullanmaktan kaçındığını belirtti...

En hesaplı konut kredisini nasıl seçeceğiz?

Yükselen konut kredisi faiz oranlarına karşı başlatılan faiz kampanyası konut alımlarını kolaylaştırıyor. Peki, en hesaplı konut kredisini nasıl seçeceğiz? Kredi çekerken dikkat edilmesi gerekenler sizler için araştırıldı.

Vatandaş konut kredisini bıraktı, peşin ve senetli satışa yöneldi!

Türkiye İstatistik Kurumu Ekim 2018 konut satış istatistiklerini değerlendiren Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Vatandaş konut kredisini bıraktı, daha uygun olan peşin ve senetli satışa yöneldi" dedi...

Konut kredisini başka bankaya taşıma Haberi

Konut kredisini başka bankaya taşıma

Konut kredisini başka bankaya taşıma masrafları!

2007’de yasalaşan mortgage yasası sonrasında Türkiye’de verilen tüm konut kredileri mortgage kapsamında kullandırılıyor. Mortgage sistemi sayesinde bankalar ve diğer finansman kuruluşları çeşitli piyasa araçlarını kullanarak daha ucuza kredi kullandırabiliyor. 


Bu sayede tüketiciler düşük aylık ödemelerle ve yüksek vadelerle, kira öder gibi ev sahibi olabiliyor.  Yıllarca kira ödemek yerine bu parayı yeni bir ev almakta kullanabiliyor. Peki, konut kredisi transferi nasıl yapılır?


Konut kredisi faizlerinin düştüğü dönemlerde, tüketici kalan kredi borcunu başka bir bankadan kullandığı kredi ile kapatabiliyor.  Kredi transferi kanunen verilmiş bir hak olarak karşımıza çıkıyor. 


Ancak, ilk kredi borcu vade tarihinden önce kapatılacağından kapama sırasında erken ödeme ücretinin ödenmesi gerekiyor.


Tüketici mevcut bankadan faiz indirimi talebinde bulunabiliyor. Kuruluş tüketicinin verimliliğini ve kalan anapara tutarını göz önünde bulundurarak...