22 / 05 / 2024

konut kredisini geç ödedim

konut kredisini geç ödedim

Konut kredisi geri ödemelerinin, kişinin gelirine uygun olarak hesaplanması gerekiyor. Aksi halde tüketici ödemelerde zorluk çekerek ödemeleri geciktirebiliyor. Peki, konut kredisi geç ödenirse ne olur?

Konut kredisi hesaplama tablosu Nisan 2024! En düşük faizli konut kredisini hangi banka veriyor? 

Konut kredisi hesaplama tablosu Nisan 2024 ev almak isteyenler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki en düşük faizli konut kredisini hangi banka veriyor? 

Çin'de konut fiyatları düşüşe geçti!

Çin'deki büyük şehirlerde kasım ayında konut fiyatları düşüşe geçti. Çin kentlerinde konut fiyatları geçen yılın aynı dönemine göre karışık iniş çıkışlar sergiliyor.

Kiralık konut talebi ilk defa satılık konut talebini geçti!

Emlakjet tarafından derlenen verilere göre, emlak aramalarında uzun zamandır görülmedik bir biçimde kiralık konut aramaları Mayıs 2023 itibarıyla ilk defa satılık konut aramalarını geçti.

En uygun konut kredisini hangi banka veriyor?

Kredilerde faiz indirimi kampanyası özellikle konut kredilerinde çok talep gördü. Ziraat Bankası, VakıfBank ve Halkbank’ın başlattığı kredi faiz indirimlerine özel bankalar da katılmıştı.  Peki güncel oranları en düşük faizli konut kredisini hangi banka veriyor…

En uygun konut kredisini hangi banka veriyor?

En düşük konut kredisi faiz oranının yüzde 1.55 oranında olduğu ve en yüksek konut kredisi faiz oranının ise yüzde 2.77 oranında olduğu görülüyor. Peki en uygun konut kredisini hangi banka veriyor?

Konut kredisini ucuza getirmenin püf noktaları!

Kredi faizleri son dönemde hızla düşüşe geçti. Kredide tek maliyet faiz değil. Konut kredisi çekerken gizli masraflara dikkat edip, bankalardan biraz daha ucuz kredi alabilirsiniz.

En hesaplı konut kredisini nasıl seçeceğiz?

Yükselen konut kredisi faiz oranlarına karşı başlatılan faiz kampanyası konut alımlarını kolaylaştırıyor. Peki, en hesaplı konut kredisini nasıl seçeceğiz? Kredi çekerken dikkat edilmesi gerekenler sizler için araştırıldı.

Vatandaş konut kredisini bıraktı, peşin ve senetli satışa yöneldi!

Türkiye İstatistik Kurumu Ekim 2018 konut satış istatistiklerini değerlendiren Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, "Vatandaş konut kredisini bıraktı, daha uygun olan peşin ve senetli satışa yöneldi" dedi...

TOKİ'den Erzurum'a 10 bin konut!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOKİ vasıtasıyla, Erzurum'da 10 bin konut hayata geçirdiklerini söyledi.

Konut kredisi alırken bankalar nelere dikkat ediyor?

Ziraat Bankası’nın konut kredisi oranını 0.98 olarak sabitlemesinin ardından ev almak isteyenler konut kredili alımlara yönelecekler. Peki, ev almak isteyenler konut kredisini nasıl hesaplayacaklar?

Emlak Konut Bakırköy Şevketiye arsa ihalesi 17 Nisan'da!

Emlak Konut GYO geçen yıl ihalesini iptal ettiği Bakırköy Şevketiye arsasını yeniden satışa çıkarıyor. Arsanın ihalesi 17 Nisan 2018 Salı günü yapılacak...

TOKİ'den Balıkesir Bigadiç'e 322 konut!

Yeni konut üretim çalışmalarına hız kesmeden devam eden TOKİ, Balıkesir'in Bigadiç ilçesinde 322 konut hayata geçirecek.

İngiltere'de konut fiyatları Şubat'ta yüzde 0,3 azaldı!

Nationwide konut endeksi verilerine göre İngiltere'de Şubat ayında konut fiyatları geçen yılın Ağustos ayından bu yana aylık bazda ilk kez gerileyerek, yüzde 0,3 azaldı.

konut kredisini geç ödedim Haberi

konut kredisini geç ödedim

Konut kredisi geç ödenirse ne olur?

Uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olmak isteyen kimseler, bankaların konut kredilerini kullanabiliyor.


Konut kredisi geri ödemelerinin, kişinin gelirine uygun olarak hesaplanması gerekiyor. Aksi halde tüketici ödemelerde zorluk çekerek ödemeleri geciktirebiliyor.


İlgili yönetmelik esaslarına göre; Tüketicinin taksitleri ödemede temerrüde düşmesi durumunda konut finansmanı kuruluşu, kalan borcun tamamının ifasını talep etme hakkını saklı tutmuşsa, bu hak ancak konut finansmanı kuruluşunun bütün edimlerini ifa etmiş olması ve tüketicinin de birbirini izleyen en az iki taksidi ödemede temerrüde düşmesi hâlinde kullanılabilir.  


Konut finansmanı kuruluşunun bu hakkını kullanabilmesi için tüketiciye en az otuz gün süre vererek muacceliyet uyarısında bulunması gerekir.


Muaccel kılınan taksitlerin hesaplanmasında faiz ve ücretler dikkate alınmaz.


Temerrüt veya geç ödeme durumunda tüketiciden sabit faizi içeren konut finansmanı...