03 / 05 / 2024

konut kredisinin devredilmesi

konut kredisinin devredilmesi

Bütçeye uygun, doğru yerden doğru kredi alınmadığı takdirde ev sahibi olmak için kredi kullanan vatandaş kredi taksitlerini ödeyemez hale gelebiliyor. Bu durumda evin satış sürecinde konut kredisi de devredilebilir mi?

Konut kredisinin başkasına devri!

Aylık gelirinin olduğunu ispatlayabilen kimseler bankaların konut kredisini kullanarak ev sahibi olabiliyor. Peki, kredi ile alınan ev nasıl satılır? Konut kredisinin başkasına devri mümkün mü?

Konut kredisi devredilir mi?

Bankalardan konut kredisi kullanarak daire sahibi olduğunuzu ancak birtakım sebeplerden dolayı kredi borcu bitmeden evi satmak istediğinizi farz edelim. Peki, söz konusu konut kredisi devredilir mi?

0.69 faizli konut kredisinin aylık taksitleri kaç TL? 500 bin, 1 milyon 1.5 milyon ve 2 milyon TL hesaplama tablosu!

Yeni bir ev almak isteyenler geçtiğimiz aylarda müjdelenen 0.69 faizli konut kredisinin aylık taksitlerini araştırıyor. İşte 500 bin, 750 bin, 1 milyon 1.5 milyon ve 2 milyon TL hesaplama tablosu...

Ev almayı düşünenler dikkat! İşte 2 milyon TL ve 3 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri!

Yeni bir konut sahibi olmak isteyenler konut kredisi taksitleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki 2 milyon TL ve 3 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri kaç TL?

Bankalar tek tek açıkladı! 1.1 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar? 

Türkiye'deki konut piyasasının son senelerdeki seyrini değerlendirirken, artan fiyatlar ve yükselen faiz oranları ön plana çıkıyor. Konut almak isteyenler için mevcut durum ve çeşitli bankaların sunduğu konut kredisi seçenekleri kaydedildi. 

1 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar? Garanti, Akbank ve Yapı Kredi hesaplama tablosu!

Hayalindeki eve kavuşmak isteyenler bankaların konut kredilerinin aylık taksitleri ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki 1 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar? İşte son dakika hesaplama tablosu...

3 milyon TL'lik konut kredisinin 10 yıl vadeli geri ödemesi 21 milyon TL'yi buluyor! Ev almak hayal oldu!

Konut almak isteyenlerin hayali başka bahara kalmış durumda. 3 milyon TL'lik konut kredisinin 10 yıl vadeli geri ödemesi 21 milyon TL'yi buluyor. İşte sektör temsilcilerinin değerlendirmeleri...

3 milyon TL'lik konut kredisinin aylık taksiti 115 bin TL'yi, geri ödemesi 13 milyon TL'yi aştı!

Ev fiyatları ulaşılamaz seviyelere yükselirken, konut kredisi faizlerinde de rakamlar peş peşe değişiyor. 3 milyon TL'lik konut kredisinin aylık taksiti ve geri ödemesi şok etti. Peki vatandaşlar bu rakamlara neler dedi? İşte o yorumlar...

0.69 faizli konut kredisinin aylık ödemesi kaç TL? 400 bin, 500 bin, 1 milyon 1.5 milyon TL hesaplama tablosu!

0.69 faizli konut kredisinin müjdelenmesinin ardından pek çok kişi de aylık taksitleri araştırmaya başladı. Peki 400 bin, 500 bin, 1 milyon 1.5 milyon TL'nin aylık taksitleri ne kadar? 

2 sene önce 3 bin TL olan konut kredisinin taksiti, bugün 75 bin TL'den çok!

Yeni ev alacakların krediye erişimi gittikçe zorlaşıyor. Son rakamlara göre, bankaların konut kredisi faizleri yüzde 5'i aşmış durumda. Finans analisti Profesör Türkmen isimli kullanıcı, X sosyal medya hesabından konuyu  değerlendirdi. İşte o paylaşım...

1.5 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri ne kadar? İşte banka banka 120 ay vadeli konut kredisi tablosu!

Bankalar, konut kredi faiz oranlarını güncellemeye devam ederken, 1.5 milyon TL konut kredisinin aylık taksitleri de yeni bir konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte banka banka 120 ay vadeli konut kredisi tablosu!

0.69 faizli konut kredisi hesaplama tablosu Nisan 2024! 500 bin,1 milyon ve 2 milyon TL'nin aylık taksiti ne kadar?

0.69 faizli konut kredisinin resmen açıklanmasından sonra pek çok kişi de aylık taksitler ile ilgili araştırmalar yapmaya başladı. Peki 500 bin,1 milyon ve 2 milyon TL'nin aylık taksiti ne kadar?

Konut kredisi faiz oranları Nisan 2024! 2 milyon TL konut kredisi aylık taksit kaç TL? Bankaya gidecekler şimdi bakın! 

2 milyon TL konut kredisinin banka banka hesaplaması yapıldı. Peki bankalar 2 milyon TL konut kredisine 120 ay vade ile kaç TL aylık taksit alıyor? Toplam geri ödeme 10 sene sonunda ne kadar oluyor?

1 milyon TL konut kredisinin aylık taksiti ne kadar? Konut kredisi hesapla: İş Bankası konut kredisi hesaplama!

İlk evim konut kampanyası Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanmıştı ancak detayları henüz belli olmadı, şimdi gözler güncel faizlerde. Peki 1 milyon TL konut kredisinin aylık taksiti ne kadar? İş Bankası konut kredisi hesaplama Nisan 2024!

Konut kredisi faiz oranları yine değişti! 2,5 milyon TL'nin aylık taksit ödemesi ne kadar? İşte banka banka o oranlar!

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra konut kredileri için de güncellemelere gidildi. Peki 2,5 milyon Türk Lirası konut kredisinin 10 yıllık toplam ödemesi ve aylık taksitleri ne kadar oldu?

konut kredisinin devredilmesi Haberi

konut kredisinin devredilmesi

Konut kredisi devredilebilir mi?

Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olan konut kredisi ile uzun vadede düşük faiz oranları ile ev sahibi olunabiliyor.


Kredi kullanılarak alınan ev, kredi borcu bitmeden satılabiliyor. 

Veya bütçeye uygun, doğru yerden doğru kredi alınmadığı takdirde ev sahibi olmak için kredi kullanan vatandaş kredi taksitlerini ödeyemez hale gelebiliyor. 


Bu süreçte kredi borcunun kapatılması veya devredilmesi gerekiyor. Peki, konut kredisi devredilebilir mi?


Konut kredisi borcunun devri ancak konutun el değiştirmesi ile söz konusu olabiliyor. 


Evin satılması halinde konutun bir önceki kredisi kapatılarak, yeni malik için yeni kredi açılıyor. Kredi borcu bulunan konutun satılamaması durumunda, bu kez konutu banka satışa çıkarıyor.


Banka verdiği kredi karşılığında aldığı teminat olarak satışa konu olan konutun üzerinde veya bir başka...