17 / 05 / 2024

konut metrekaresi net metrekare

konut metrekaresi net metrekare

Hazırlanan yeni İmar Kanunu ile konut satışlarında brüt ve net metrekare farkı ortadan kalkıyor. Yapılan düzenlemeye göre, artık projede yer alan metrekare ile tapudaki rakam birbirinin aynı olacak. İşte konutta metrekare yasası..

Yabancıya arsa, arazi ve konut satılır mı? sorusuna net cevap!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, resmi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, yabancıya gayrimenkul satışlarıyla ilgili yaptığı paylaşımda ''Yabancıya gayrimenkul satılır mı? sorusuna net yanıtı verdi. İşte o paylaşım...

Başakşehir Belediyesi'nden dev konut kampanyası! 4 farklı projede metrekaresi 29 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Başakşehir Belediyesi, Türkiye Yüzyılı’na dev sosyal konut kampanyasıyla başladı. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun açıkladığı kampanya kapsamında konutlar metrekaresi 29 bin liradan başlayan fiyatlarla satılacak.

O ilde 7 adet konut imarlı arsa satılıyor! Metrekaresi 1.100 TL'ye! 

Isparta Gönen Belediye Başkanlığı, Isparta ili, Dönen ilçesi, Kasap Mahallesi'nde yer alan 7 adet konut imarlı arsayı metrekaresi 1.100 TL'ye satıyor. Peki Isparta Gönen'deki arsaların büyüklükleri ne kadar? 

Net Yapı Konut Anonim Şirketi kuruldu!

Net Yapı Konut Anonim Şirketi Şişli’de  200 bin TL sermaye bedeli ile Harun Kütükde ve Eyyüp Kütükde tarafından kuruldu.

Emlak Konut 2020'de 5.1 milyar TL'lik satış hedefliyor!

Emlak Konut GYO 2020 satış hedeflerini açıkladı. Kurum 2020'de 5.1 milyar TL'lik satış hedefliyor. Emlak Konut'un net karının ise 1 milyar 125 milyon TL olabileceği öngörülüyor...

Emlak Konut 2018 yılı net kar hedefini 1,25 milyar TL olarak revize etti!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın 9 Ocak 2018 tarihli KAP bildiriminde 1,8 milyar TL açıklanan 2018 yılı net kar hedefi 1.25 milyar TL olarak revize edildi...

Net Holding, KKTC'de konut sektörüne girdi!

Net Holding, 'Merit' markasıyla otelcilik sektöründe sürdürdüğü faaliyetlerinin yanına konut inşaatı ve satışını da ekliyor...

Emlak Konut'un net kârı yüzde 13 arttı!

Emlak Konut GYO'nun 2017 yılı net kârı, kurum beklentilerine paralel artış kaydederek 1.76 milyar lira olarak kaydedildi. 

Ortadoğu Grup'tan Emlak Konut kampanyasına yüzde 20 net indirimle destek!

Ortadoğu Grup İcra Kurulu Başkanı Mehmet Gür, ''Emlak Konut’un başlattığı kampanyaya tüm projelerimizde yüzde 20 net indirimle destek verme kararı aldık” dedi.

Emlak Konut 135 milyon TL net kar açıkladı!

Seçim sonrasındaki ilk gün bilançosunu açıklayan Emlak Konut GYO, konut sektörünün hareketleneceği beklentisi de eklenince dün borsada hızlı yükselişe imza attı. Şirket, üçüncü çeyrekte, yıllık bazda 135 milyon TL net kar açıkladı.

Konut brüt alanı nasıl hesaplanır?

Konutta brüt alan, konutun net alanına ek olarak birtakım bölümlerin eklenmesi halinde hesaplanan alan oluyor. Peki, konut brüt alanı nasıl hesaplanır? Konut brüt alanı hesabına neler dahil edilir?

Konut net alanı nasıl hesaplanır?

Bir konutun alan hesabı iki farklı şekilde yapılıyor. Konutun brüt alanı, dairenin bütün alanları dahil toplam metrekareyi söylerken, konutun net alanı ise yalnız kullanılabilen alanlar oluyor. Peki, konut net alanı nasıl hesaplanır?

Özak GYO ilk 6 ayda 54,8 milyon TL net kar elde etti!

Portföyünde konut, ofis, turizm gibi alanlarda gayrimenkulleri bulunan ÖZAK GYO, 2015 yılı Ocak-Haziran döneminde 54,8 milyon TL net kar elde etti.

konut metrekaresi net metrekare Haberi

konut metrekaresi net metrekare

Konutta metrekare yasası!

Hazırlanan yeni İmar Kanununa, konutta metrekare kargaşası da dahil ediliyor. Konut satın alan tüketicilerin sıklıkla karşılaştığı metrekare sorununun bu kanun ile çözülmesi amaçlanıyor.


Bilindiği üzere, konutta net metrekare evin süpürülebilir alanını ifade ediyor. Brüt metrekare ise net metrekareden yüksek bir rakam olup; bu alana bağımsız bölümün içten bağlantılı olarak çatı araları dahil birden fazla katta yer alan mekanlardan oluşması halinde bu katlardaki bağımsız bölüme ait alanlar birlikte değerlendirilir.


Yukarıda da belirttiğimiz gibi konut satışlarında brüt ve net metrekare farkı yeni İmar Kanunu’na eklenecek bir madde ile ortadan kalkıyor. Bakan Erdoğan Bayraktar “Artık projede yer alan metrekare ile tapudaki rakam birbirinin aynı olacak” dedi.


Yapılacak yasal düzenleme ile artık projede, satışta ve tapuda evin net metrekaresinin kullanılacağını belirten Bayraktar, “Özellikle yabancılar...