02 / 10 / 2024

konut piyasası son durum

konut piyasası son durum

Rizeninsesi köşe yazarlarından Mustafa Semih Arıcı bugünkü köşesinde konut piyasasındaki son durumu kaleme aldı.

Öğrenciler yaşayacak ev bulamıyor!

Üniversite öğrencilerin barınma sorunu gün geçtikçe büyüyor. Kiraların artmasıyla beraber öğrenciler bütçelerine uygun ev bulamıyor. 

Konut piyasası hareketlenmeye başladı!

Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Yavuz Donat bugünkü köşe yazısında, konut piyasasında son durumu kaleme aldı.

Konut kredileriyle yeniden büyüme dönemi başladı! 

Mortage kredileri kısa bir süre önce kamu bankalarının yüzde 0.99 faiz oranıyla kredi fırsatıyla hareketlenmişti. Faiz indirimiyle konut piyasası da canlanmaya başladı. 

Markalı konut üreticileri hız kesmiyor!

Gayrimenkul sektörü faiz indirimi kararından sonra yılın son 4 ayında toparlanma sürecine girdi. Sektörün önde gelen firmaları satış ve üretimlerine hız kesmeden devam ediyor. 

Konut piyasasında yeni vizyon: Metrekarelik konut yatırımı!

Olay Bursa Gazetesi köşe yazarı Feridun Eyüpoğlu konut sertifikasıyla ilgili değerlendirme yaptı. İşte Eyüpoğlu'nun o yazısı

Tümer Bucaklı: Konut alıcıları bilinçlendikçe piyasa hareketlenecek!

Orakçı Yapı Mimarlık inşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. Satış Müdürü Tümer Bucaklı, yıllar ilerledikçe konut alacak kişilerin daha da bilinçlenmeye başladığına da dikkat çekti.

Konut piyasasında talep satışları olumlu etkiledi!

Ocak ayında satılan konut sayısının 1.67 gerilemesi nedeniyle gergin bir dönem yaşayan inşaat sektörünün Şubat ayı rakamlarıyla yüzü güldü. Konut satışı rakamları yüzde 15 oranında artarak 95 bin 21 oldu.

İşte konut piyasasındaki 5 önemli risk!

Yeni yılda konut piyasasında iyileşmenin hız kazanması bekleniyor, fakat henüz konut piyasasındaki riskler arkada kalmış değil, CNN Money'nin haberine göre, 2015 yılına girerken konut piyasası uzmanlarının gözü bu beş faktörde...

Seçimler konut piyasasında durgunluğa neden oldu!

Türkiye'nin son aylarda yaşadığı siyasi kriz ve seçim atmosferi döviz kurlarında olduğu gibi faizlerde de belirsizliklere yol açıyor. Emlak sektörü ve konut alma planları yapanlar bu belirsizliklerden ciddi derecede etkileniyor.

Konut piyasasında yanlış politika! Konut stoku artmadan faizler indirilmemeli!

Son günlerde konut piyasası, kredi faizleri ile gündemden düşmüyor. Kredilerin düşmesiyle vatandaşlar konut almaya başlarken, ünlü analistten uygulanan bu politikanın piyasa için yanlış hamle olduğunu açıkladı. 

Tebernüş Kireçci konut piyasasındaki son durumu 8 maddeyle açıkladı!

Konut sektöründeki gelişmeler gündemden bir gün olsun düşmüyor. Kira artışları, kedi faizleri ve konut fiyatlarıyla ilgili haberler gündemin ana konusu olmaya devam ederken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci konut piyasasındaki son durumu açıkladı.

Yüksek faiz ve enflasyon baskıları son çeyrekte konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Konut piyasası, son dönemde çeşitli dinamiklerle şekilleniyor. Gayrimenkul uzmanı Ceyda Ufuk, yüksek faiz oranları ve enflasyon baskılarının sektöre etkilerine değinerek önemli değerlendirmelerde bulundu.

İslam Memiş 4 yıldır altını çizerek uyarıyor! Başınızı sokacak bir ev alın! Konut piyasasını 'at yarışı' sanmayın!

Altın ve para piyasası uzmanı İslam Memiş, konut piyasasındaki son durumu değerlendirerek, ev almak isteyenlere 'Başınızı sokacak bir ev alın' uyarısında bulundu. 

Konut piyasasında rüzgar tersine dönüyor! Ev fiyatlarındaki artış durdu!

2019 yılından itibaren hızla yükselişe geçen konut fiyatları son dönemlerde düşmeye başladı. Peki bu düşüş devam edecek mi? Girişimci Mert Budak, konut piyasasındaki son durumu sosyal medya hesabından değerlendirdi. 

Düşük faiz politikası ve KKM işbirliğinin faturası konut piyasasına kesildi! 

Konut piyasası son zamanlarda yüksek fiyatlarla mücadele ediyor. Kira ve konut fiyatları fahiş rakamlara ulaşırken, Ekonomist Ensar Yılmaz, piyasadaki bu yükselişin nedenini düşük faiz politikası ve KKM işbirliğine bağladı. 

İstanbul’da konut fiyatları son bir yılda reel bazda yüzde 25 ucuzladı!

Yüksek fiyatlar ve kredi faizleri nedeniyle vatandaş ev sahibi olamazken, barınma sorunu da büyüyor. Uzmanlar konut piyasasında Eylül ayı ile birlikte hareketliliğin artacağını belirtirken, İstanbul’da son bir yılda konut fiyatları reel bazda yüzde 25 düştü.

Bir Bakışta Konut Piyasası Raporu açıklandı: İlk 6 ayda ipotekli konut satışları tarihinin en düşük seviyesine düştü!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, “Bir Bakışta Konut Piyasası Birinci Yarıyıl” başlıklı raporunda ilk altı ayda ipotekli konut satışlarının tarihinin en düşük seviyesine gerilediğini açıkladı. İşte son dakika konut sektörü verileri...

Konut piyasasında korkutan senaryo: 1-2 yıla kiralık ev bulamama cehennemi yaşanacak!

Konut piyasası son zamanlarda kötü günler geçiriyor. Konut fiyatları fahiş rakamlara ulaşırken kira bedelleri cep yakıyor. Vatandaşlar barınma sorunu ile burun buruna kalırken Yatırım Danışmanı Cihat Çicek'ten konut piyasasıyla ilgili korkutan senaryo geldi.

Bakırköy'deki 85 metrekare ev 520 bin dolara satılıyor: Konut piyasası son sazanlarını arıyor!

Son zamanlarda fahiş oranlarda yükselen konut fiyatları sık sık gündeme geliyor şimdi de Bakırköy'deki 520 bin dolarlık 85 metrekare büyüklükte olan ev şaşırttı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konut almak için en doğru zaman nedir? Konut piyasasında son durum...

Konut Fiyat Endeksi, 2 sene aradan sonra ilk kez İnşaat Maliyet Endeksi'nin altında artış göstermiş oldu. Bu durum fiyatlarında düşüş beklentisini daha da güçlendirirken Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Ahmet Büyükduman konut piyasasına ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

Konut piyasasında son durum: 20 bin TL'lik kiralık evler 80 bin TL oldu!

Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu, konut piyasasıyla ilgili son durumu değerlendirerek kira bedellerinin 20 bin liradan 80 bin liraya kadar yükseldiğine dikkat çekti. 

Konut piyasasındaki mutsuzluk daha çok sürecek mi?

Konut piyasası son dönemlerde kötü günlerden geçiyor. Konut fiyatları, faizler, ekonomik sorunlar, kira fiyatları ve ev sahibi kiracı sorunları derken piyasa oldukça mutsuz. Peki, bugünler daha çok sürecek mi?

konut piyasası son durum Haberi

konut piyasası son durum

Rizeninsesi köye yazarı Mustafa Semih Arıcı bugün kaleme aldığı "Konut piyasasında neler dönüyor?" başlıklı yazısında konut sektöründeki soın durumu değerlendirdi. "Son aylarda enflasyonun da hızlanıp resmi olmayan rakamlarda yüzde 50’yi bulmasıyla beraber, konut fiyatları inanılmaz ölçüde arttı. Özellikle İstanbul’da bu fenomen artışa rağmen, kiralık ev bulabilmek mesele haline geldi." diyerek yazısına başlayan Arıcı devamında şunları söyledi.

Geçen yıl, belki de pandeminin yeni başlamış olması hasebiyle, yerlerde sürünen konut satış ve kiralama fiyatları adeta şaha kalktı. Meselâ geçen yıl 500 bine satılan 3+1 yeni yapılmış standart bir daire milyonun üzerine çıkmış durumda. Hele hele elit bir semtte ise 7-8 milyona kadar gidiyor. Bu sonuçta hızla artan ve bazı inşaat kalemlerinde yüzde 150’ye varan zamlar rol oynasa da, çok fazla su yüzüne...