30 / 04 / 2024

konut satış sözleşmesi cayma hakkı

konut satış sözleşmesi cayma hakkı

Tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi üstlendiği konut satış sözleşmesinden cayma hakkı bulunuyor. Peki, bu hak nasıl kullanılır? Konut satış sözleşmesi cayma hakkı 2015..

Konutta cayma hakkı!

Tüketici Hakları Kanunu kapsamında düzenlenen cayma hakkı, imzalanan bir sözleşmeden belli bir süre içerisinde vazgeçme hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, konutta cayma hakkı esasları nelerdir?

Konut satış sözleşmesi cayma hakkı!

6502 sayılı Tüketici Kanunu ile ortada henüz konut yokken, konut projesi sahibi olan firma ile yapılan ön ödemeli konut satış sözleşmelerinden tüketiciler cayabiliyor. İşte konut satış sözleşmesi cayma hakkı..

Noterde yapılan ikinci el araç satış sözleşmesi zammına sektörden tepki!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ikinci el araç satışında, noterde yapılan satış sözleşmesinin yüzde 122 zamlanması sektörde tepkilere neden oldu.

Emlak alım satım sözleşmesi örneği 2022!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin satışının emlakçı vasıtası ile gerçekleşmesi durumunda emlakçı ve taraflar arasında alım satım sözleşmesi imzalanıyor. Peki, emlak alım satım sözleşmesi nasıl olur? İşte tüm detaylar...

İnşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılması planlanan gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte inşaat halindeki daire satış sözleşmesi örneği...

Müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021!

Müteahhit ile tüketici arasında yapılacak gayrimenkul alım satım işlemelerinde müteahhit daire satış sözleşmesi imzalanıyor. İşte müteahhit daire satış sözleşmesi örneği 2021...

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde cayma hakkı!

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde tüketici 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

Özak GYO 6.2 milyon TL'lik kira ve 6.6 milyon TL'lik satış sözleşmesi imzaladı!

Özak GYO Bulvar 216, 34 Portall Plaza ve İş İstanbul'da 2019 yılı içerisinde mevcut ve yeni kiracılarla yıllık toplam 6 milyon 289 bin 308 TL ve 5 bin 520 euro tutarında kiralama sözleşmesi imzaladı ve Hayat Tepe projesinde ise 6 milyon 644 bin 724 TL +KDV tutarında satış işlemini gerçekleştirdi.

6 maddede gayri̇menkul satış sözleşmesi̇nde di̇kkat edi̇lecekler!

Gayrimenkul satış sözleşmesi yapılmasının sebebi genellikle kişilerin sözleşmenin yapıldığı tarihte taşınmazı satın alma imkanı olmaması oluyor. Peki bu sözleşmeyi yapmadan önce nelere dikkat etmelisiniz? Avukat Kadir Kurtuluş yazdı...

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2019!

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, henüz tapusu olmayan, bu nedenle ileride yapılacak tapu devri işlemi için alıcı ve satıcı arasında imzalanıyor. İşte gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi 2019 örneği...

Utopia World Hotel için satın alma opsiyonlu kiralama sözleşmesi imzalandı!

Utopya Turizm İnşaat, Utopia World Hotel için ATG Anex Tourism Group'un ilgili şirketi Adalı Otelcilik Turizm Ticaret A.Ş. ile 4 Aralık 2018 tarihinde Satın Alma Opsiyonlu Kiralama Ön Sözleşmesi imzaladı..

Gebze Center AVM'nin satış sözleşmesi değiştirildi mi?

Doğuş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Gebze Center AVM, Otel ve Ek Binalar ile 1 adet arsanın satış sözleşmesi hakkında açıklama yaptı...

Türkiye'de yerleşik yabancıların döviz cinsinden gayrimenkul sözleşmesi yapmasına izin!

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayınlandı. Buna göre, Türkiye'de yerleşik yabancıların döviz cinsinden gayrimenkul kira ve satış sözleşmesi yapmasına izin verildi.

Taşınmaz satış vaadi sözleşmesi geçerliliği ve şerh sorunu!

Avukat Ceyda Huri Hergül, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için "taşınmaz satış vaadi sözleşmesi geçerliliği ve şerh sorunu" konulu yazısını kaleme aldı...

Erzurum Yıldızkent için satış sözleşmesi 19 Şubat'ta başlıyor!

Erzurum Yıldızkent’te yapılan yeni konutlarla ilgili satış sözleşmesinin 19 Şubat’ta başlayacak.

konut satış sözleşmesi cayma hakkı Haberi

konut satış sözleşmesi cayma hakkı

Konut satış sözleşmesi cayma hakkı 2015!

Konut satış sözleşmesi, tüketicinin konut amaçlı bir taşınmazın satış bedelini önceden peşin veya taksitle ödemeyi, satıcının da bedelin tamamen veya kısmen ödenmesinden sonra taşınmazı tüketiciye devir veya teslim etmeyi üstlendiği sözleşme olarak tanımlanıyor.


Bu sözleşmeyi imzalayan alıcıların birtakım hakları bulunuyor. Bu hakların başında konut satış sözleşmesinden cayma hakkı geliyor.


Cayma hakkının kullanılma şartları, süresi ve usulüne ilişkin bilgiler ile cayma hakkının kullanılma şartları, süresi ve usulüne ilişkin bilgilerin sözleşmede yer alması gerekiyor.


Tüketici Kanunu ve yönetmelikleri gereğince, konut satış sözleşmesini imzalayan kimselerin 14 günlük cayma hakları bulunuyor. Taşınmazın kısmen veya tamamen bağlı krediyle alınması durumunda bağlı kredi sözleşmesi, sözleşmenin kurulduğu tarihte hüküm doğurmak üzere cayma hakkı süresi sonunda yürürlüğe girer. 


Konut finansmanı kuruluşu cayma hakkı süresi içinde tüketiciden...